Zoutelande, 3 juni 2024

Meeuwen JO14-1 wint Tummers Jeugdtoernooi 2024

Afgelopen vrijdagavond reisde de jongens naar Dinteloord voor het Tummers Jeugdtoernooi.

Vorig seizoen hadden de jongens tegen de verwachting in als JO13 team het toernooi gewonnen. Ook toen bestond het toernooi uit een sterk deelnemersveld wat ook nu weer het geval was.

Tegenstanders zoals VVC ’68 (Halsteren) uitkomend in de top van de 3e klasse, de thuisploeg Prinsenland (Dinteloord) nummer 5 van de 2e klasse, De Fendert (Fijnaart) kampioen van de 3e klasse en wegens het uitvallen van één team wederom de thuisploeg Prinsenland maar dan het JO13 team uitkomend in de 2e klasse. Met een 9e plaats in de 3e klasse wisten de Meeuwen dat ze aan de bak moesten vanavond.

De aftrap

Het toernooi werd geopend tegen VVC’68 en om 19.30 uur werd er afgetrapt. De Meeuwen zochten gelijk de aanval en via mooi combinatiespel stond na 5 minuten de 1-0 op het scorebord in het voordeel van De Meeuwen. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong. In de 9e minuut door een lange bal vanuit achteruit en onoplettendheid van de Meeuwen verdediging kon de pijlsnelle spits van VVC’68 alleen af op keeper Rob. Dit buitenkansje werd keurig afgerond waardoor de 1-1 weer op het scorebord stond. De Meeuwen zochten weer voortdurend de aanval maar de spitsen Sem en Krijn wisten het net niet te vinden. Met nog 2 minuten speeltijd op de klok een scrimmage voor de goal van VVC’68 en Abu kwam als gelukkigste uit de strijd en schoot De Meeuwen naar de winst 2-1.

Tweede wedstrijd tegen de favoriet

Veel tijd om te rusten was er niet want we speelde erna gelijk onze 2e wedstrijd tegen V.V. Prinsenland JO14-1, tevens de favoriet van het toernooi. Met 2 winstpartijen, 6 goals voor en 0 tegen zouden de Meeuwen echt wat meer gas moeten geven dan de vorige wedstrijd. Die boodschap was goed aangekomen want de Meeuwen vlogen (niet letterlijk maar figuurlijk gesproken) er bovenop. Met goed combinatiespel in een hoog tempo werd Prinsenland onder druk gezet wat resulteerde in vele overtredingen. In de 7e minuut kregen we wederom een vrije trap na de zoveelste overtreding van Prinsenland.  De vrije trap net op onze eigen helft werd snel genomen door Sil en hij stuurde Dinand weg. Net als in de 1e wedstrijd wist hij de score te openen voor de Meeuwen door de bal in één keer te controleren vanuit de lucht, om daarna van buiten de zestien hard in de hoek de keeper van Prinsenland te passeren. Vrij snel werd in de 9e minuut Sil de diepte ingestuurd. Sil werd onreglementair van de bal gezet in de zestien waarna de scheidsrechter niet anders kon dan naar de stip te wijzen. Sil maakte oog in oog met de keeper geen fout en schoot de Meeuwen in veilige haven 2-0. Zo werd ook de 2e wedstrijd winnend afgesloten met goed voetbal en een echte teamprestatie.

Drie wedstrijden achter elkaar

Het speelschema was duidelijk niet in het voordeel van de Meeuwen want wedstrijd nummer 3 tegen De Fendert moest alweer gespeeld worden. Drie wedstrijden achter elkaar zonder rust hakt er wel in en dat was ook wel te zien in de wedstrijd. De eerste 10 minuten gaven de Meeuwen alles wat resulteerde in de 4e minuut wederom de 1-0 van Dinand, 1 minuut later in de 5e minuut lag de 2-0 van Sil in het net en in de 11e minuut bepaalde Sil de eindstand op 3-0. In de resterende speeltijd was de pijp leeg bij de Meeuwen waardoor het getoonde spel niet heel goed was maar volledig verklaarbaar. Lucas werd nog naar de kant gehaald voor Abu en zo speelden de Meeuwen de wedstrijd uit zonder echt in de problemen te komen.

Winnaars

Met 3 wedstrijden gespeeld, 9 punten, 7 goals voor en 1 tegen speelde we onze laatste wedstrijd om 21.10 uur na circa 40 minuten rust tegen V.V. Prinsenland JO13. Officieel mochten we de wedstrijd met 1-0 verliezen om nog op doelsaldo 1e te worden maar dat mag nooit de insteek zijn. Vol nieuwe energie trapte we af en het was gelijk bij de eerste kans raak. Na een mooie aanval over veel schijven tikte Abu van dichtbij de 1-0 binnen.  Het was aanval na aanval maar de vele kansen bleven onbenut. In de 8e minuut schoot Sil de 2-0 binnen na een goede steekbal van Abu. Lucas en Dinand werden naar de kant gehaald en Krijn en Sem kwamen voor hun in de plaats.  Ondanks 2 nieuwe spitsen wisten we de vele kansen niet om te zetten in doelpunten. Ook de laatste wedstrijd sloten we winnend af en wonnen we voor de 2e keer op rij het Tummers Jeugdtoernooi.

Klasse jongens!
Volgende week zaterdag (8 juni) spelen we ons 2e toernooi bij Flakkee en rijden we daarna snel naar huis om Meeuwen 1 aan te moedigen.