Zeelandia Middelburg 6 2 - 2 (1 - 2) De Meeuwen 4
Waar: Sportpark Veerse Poort

Zeelandia Middelburg 6 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 11 april 2024

wedstrijd nummer 4 van 5 in twee weken
Allemaal weer bijgekomen van GPC uit en de scheids, konden we door naar wedstrijd nummer 4 in de reeks van 5.
Woensdagavond 10 april stond de inhaalwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 6 op het programma.
Ik heb de administratie van De Meeuwen 4 even geraadpleegd: in de thuiswedstrijd op 31-10 vorig jaar (super Saturday) hadden we met 4-1 gewonnen van Zeelandia Middelburg. Er lagen zeker mogelijkheden voor een goed resultaat, maar gezien onze vorm van de laatste wedstrijden wel een lastige opgave. Bij aankomst werd er weer gevraagd of onze BN’er Martin Dekker er bij zou zijn. Dit werd gevraagd door zijn allergrootste fan die bij de Veerse Poort sfeerbeheerder is, of iets met tegels doet? Voor deze fan kon zijn avond niet meer stuk, want hij kreeg zelfs een korte meet en greet met Martin. Daarnaast hebben we vernomen dat deze fan ook een foto van Martin in groene outfit op zijn nachtkastje heeft staan. Volgende stap wordt het oprichten van een fanclub. Deze fan deelde ons wel mee dat we weer op kunstgras moesten spelen. Dat was het enigste veld met verlichting, in 5 dagen tijd 2x op kunstgras voetballen is wel een uitdaging.

De opstelling

Het samenstellen van de selectie(s) blijft altijd een opgave voor onze leiders. Peter was afwezig, Sven had nog last van zijn enkel, leider Thijs moest schilderen in zijn huus. Frenk keerde wel terug in de selectie en was deze wedstrijd keeper, want andere keepers waren niet beschikbaar. Bikkel kon ook weer meedoen, alleen sprinten en schieten dat ging niet, Gijs ging het ook proberen, maar het was de vraag hoe lang hij kon. Debutant in het 4e was Tjeerd die graag is wilde voelen hoe zo’n groen shirt zat. Vanuit het 3e sloten Eddy en Lennard aan en vanuit de JO 17: Siep, Sem en Bas. Gijs had een opstelling gemaakt, maar was deze thuis vergeten. In de kleedkamer maakte hij een nieuwe opstelling en die was als volgt:

Keeper: Frenk

Verdediging: Rik, Michel, Eddy, Gijs.

Middenveld: Lennard, Corne ©, Bikkel, Bas.

Aanval: Ewout en Sem.

Wissels: Jorim, Tjeerd, Siep, Luuk W

Vlagger: Martin Dekker

Bij de aftrap zagen we dat Zeelandia Middelburg een jonge en fitte ploeg was, maar als het even tegen zat bij hun dat wij daar wel van konden profiteren. De beginfase was heel goed van onze kant, met de opbouw vanuit achter zochten we naar de vrije man om dreiging uit te voeren richting de goal van Zeelandia Middelburg. Ewout kreeg de 1e kans, in de 16 had hij een subtiel wippertje die helaas net over ging. Zeelandia kwam er enkele malen dreigend uit, maar tot grote kansen leidde dat niet direct. We bleven goed voetballen en dat leverde een verdiende voorsprong op. In de 20e minuut kreeg Ewout de bal in de 16 aangespeeld. Bij de aanname werd hij in zijn rug geduwd en de scheids floot terecht voor een penalty. Achter de bal captain Corné, die hem recht door het midden binnenschoot 0-1. Een terechte voorsprong en het was zaak om die vast te houden, maar dat lukte niet. Bij een aanval van Zeelandia Middelburg werd Michel uitgespeeld en daarna de verdediging. Keeper Frenk was vervolgens kansloos bij het schot van ZM en zo werd het 1-1. We pakten meteen de draad weer op en bleven druk zetten naar voren. Een hele goede aanval van ons leverde weer een nieuwe voorsprong op. Via diverse schijven kwam de bal terecht bij Bikkel in de 16. Bikkel had zelf kunnen schieten, maar door zijn blessure ging dit niet. Een nog betere keus van hem was een steekbal op Sem die beheerst afrondde 1-2. Een aanval uit het boekje en schitterend afgerond! Jorim was daarna met een schot van afstand gevaarlijk. Zeelandia Middelburg had voor rust nog een paar uitbraken richting keeper Frenk, maar de ruststand was 1-2 in ons voordeel.

Goed uit de startblokken

In de rust de conclusie dat we prima speelden, jammer van de tegengoal want er zat zeker meer in. Na de rust kwamen we helaas niet goed uit de startblokken. Rik had het moeilijk met zijn tegenstander (een buutendieker). Via een aanval was deze speler ons te slim af en met een droog schot in de hoek was Frenk wederom kansloos 2-2. In het verdere verloop van de 2e helft kregen beide ploegen via diverse uitbraken kans op een voorsprong. Luuk W bracht met enkele voorzetten dreiging van de zijkant. Jorim kreeg een aantal goede kansen, kopbal vanuit een voorzet en een schot in de 16 recht op de keeper. Met de jeugdigheid in het team: Siep, Sem en Bas bleven we zoeken naar de goal. Aan de andere kant waren daar enkele uitbraken en kansen van Zeelandia. Frenk bracht keurig redding op een schot van Zeelandia. Daarna was Frenk weer belangrijk toen een speler van Zeelandia de bal recht op hem schoot. Vlak voor tijd probeerden we het nog met Bikkel in de spits. Helaas viel de laatste bal net niet goed. Zodoende eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Terechte uitslag

Gezien het wedstrijdverloop was de uitslag terecht, alleen hadden we in de 1e helft meer afstand moeten nemen. Wel tevredenheid want we namen een punt mee naar Zoutelande. De eerste zomer transfer is overigens al voltrokken. Tjeerd vond dat groene shirt zo lekker zitten dat hij een overstap wel ziet zitten. In deze ruildeal zou Boer betrokken worden.

We spreken nogmaals onze dank uit aan de mannen van de JO 17: Siep, Sem en Bas voor het meedoen, evenals Tjeerd, Eddy en Lennard! Tijdens de 2e helft ging er een telefoon een paar keer af. We hoopten dat iemand chinees had besteld, maar dat was niet zo.

A.s. zaterdag gaan we weer verder met alweer een wedstrijd van Meeuwen 4. In Zoutelande komt Kapelle 4 op bezoek. In de uitwedstrijd een heus spektakel met een 3-6 eindstand in ons voordeel. Bij deze doen we nogmaals de oproep ook voor Meeuwen 3: zeg a.u.b. niet te makkelijk af want we zullen iedereen nodig hebben als we met 4 elftallen willen spelen!!!!

Doelpunten