V.V. DE MEEUWEN
Zeelandia Middelburg 5 4 - 4 (4 - 1) De Meeuwen 3
Datum: Zaterdag, 13 april 2024
Aanvang: 15:00
Waar: Sportpark Veerse Poort

Zeelandia Middelburg 5 – De Meeuwen 3 Zoutelande, 16 april 2024

Een bijzonder tafereel voltrok zich de afgelopen week in Zoutelande. Er had een aardverschuiving plaatsgevonden in de selecties van De Meeuwen 3 en 4. Die aardverschuiving was er één van 300 berichten op de schaal van watts app. Omwonenden zullen er weinig van gemerkt hebben, maar de telefoons van de leiders (Eddy, Danny, Lennard, Gijs en Thijs) trilden ongeveer uut mekoare van de berichtjes over de selecties.
Afgelopen vrijdag 17:00 uur was het ook nog niet duidelijk wie in welke elftal moest spelen. Wel was het duidelijk dat er met vier elftallen gespeeld zou worden en dat was al een hele prestatie gezien de afgelopen weken. In verband met het vele watts app verkeer, iedereen volgende week even een extra euro inleggen ter compensatie van de internetbundels. Die verschuivingen leidde er toe dat Michel deze week het verslag van het 3e schrijft, het verslag van het 4e zal geschreven worden Sven.

Wie speelt waar

Toen het eenmaal duidelijk was wie waar speelde kon iedereen zich gaan richten op de wedstrijden. Voor de tweede keer in vier dagen tijd reisde er een elftal af richting Sportpark de Veerse Poort. De Meeuwen 3 speelde daar afgelopen zaterdag 13 april een uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 5. De Meeuwen 3 moest wel aangevuld worden vanuit het vierde om in ieder geval 11 man op de been te brengen. Michel en Jorim werden doorgeschoven vanuit De Meeuwen 4. Gelukkig voor hun deze keer niet op kunstgras.

Tijdens de wedstrijd zouden: Siep, Maik en Sem nog aansluiten vanuit de JO17, die moesten eerst aan de overkant voetballen. Met snelle t-tags waren ze in de loop van de eerste helft in Middelburg. Bij De Meeuwen 3 enkele vaste namen in de selectie en een spits die veelal ballen afwacht, u zult later lezen wie dit was. Nieuwkomer in de selectie was Chris, die al een aantal keer had meegetraind. Bij Zeelandia Middelburg speelde een bekende oud Meeuwen 1 speler mee. Een quizvraag kunnen we hier wel van maken, wie was deze speler? Gratis tip: achternaam is iets met een woestijn.
Eenmaal aangekomen in Middelburg mochten we omkleden in een dames kleedkamer met roze spiegel, zo konden we nog even ons aer fatsoeneren. Leider Boone had 1 minuut nodig voor de opstelling en die was als volgt:

Keeper: Damon

Verdediging: Jari, Michel, Danny ©, Lennard.

Middenveld: Dylan, Sjoerd, Dario,

Aanval: Chris, Hout, Jorim

Wissels: Eddy (vlagger), Sem, Siep en Maik.

Eerste helft altijd lastig

De Meeuwen 3 en voetballen in Middelburg dat blijkt met name in de eerste helft een lastige opgave te zijn. In de eerste 10 minuten een aftastende beginfase van beide ploegen. Dylan had hierin wel een schot richting de goal van ZM, maar dit schot was niet gevaarlijk genoeg. ZM nam daarna het initiatief en met name op het middenveld hadden we het moeilijk. Na een kwartier een aanval van ZM die door Michel werd tegen gehouden. Helaas kwam de bal bij een speler van ZM terug, over 3 schijven lag de bal vervolgens binnen 5 seconden achter Damon: 1-0.
Even later een vrije trap van ZM die overal tussen belande en hun spits die ons te slim af was en de 2-0 binnenkopte. Om iets te creëren moesten we blijven mee voetballen en dat deden we. Veel verder dan de 16 van ZM kwamen we helaas niet. Rond de 30e minuut zeldzaam balverlies van Sjoerd, waardoor ZM door kon lopen en de 3-0 maakte. Een echte flutgoal was de 4-0 van ZM die door de wind onderkant lat achter Damon belande. In de laatste 10 minute leunde ZM wat achterover en zo konden we iets terug doen. De keeper en verdedigers van ZM waren al met hun gedachten bij de thee. Ze gaven de bal aan Hout die daar al een tijdje stond te wachten en hij scoorde de 4-1. Een schot daarna net over van Jorim gaf ons in ieder geval een beetje hoop richting de 2e helft, ruststand 4-1.

Meer grip op  middenveld

In de rust een duidelijke conclusie dat we de tegengoals zelf veroorzaakt hadden. Als er meer grip op het middenveld was dan lagen er zeker mogelijkheden. Eddy kwam er in voor Dylan, Siep voor Lennard en Sem voor Chris. In de 2e helft een omgekeerd beeld want wij speelden veel verder naar voren en ZM meer achteruit. We hadden daarnaast meer grip op het middenveld en dat resulteerde in dreiging richting de goal van ZM. In de 55e minuut had de 2e keeper van ZM wat moeite met de balcontrole. Afwachtende spits Hout snoepte de bal af van de keeper en scoorde de 4-2. Het geloof kwam weer helemaal terug en ook de spanning in de wedstrijd. In de 60e minuut een goed uitgespeelde aanval waar Sem de achterlijn haalde. Hij behield het overzicht en bediende Jari die de bal in de hoek schoof 4-3. ZM was het even kwijt (ze wisten het niet meer zoals in het Zoutelande wel is klinkt) en creëerde daarnaast weinig kansen. De 4-4 hing in de lucht en daar kregen we diverse kansen voor. Siep was met een schot over dichtbij evenals Sem die zijn schot ook over zag gaan. Een vrije trap van Sjoerd leverde bijna de 4-4 op. Die 4-4 kwam er uiteindelijk wel. Een corner van ijsbeer (wel een schep ijs bal), kwam bij de 2e paal terecht waar Eddy stond die de bal binnenschoot 4-4. In de laatste 10 minuten zochten we naar de winnende treffer, maar helaas viel de bal niet meer goed. ZM had nog 1 kans met een schot, maar Damon bracht redding. Eindstand 4-4.

Een enerverende wedstrijd, waarbij het publiek misschien wel de winnaar was. Gezien de 1e helft hadden we dit niet meer verwacht, maar een punt was een meer dan terecht resultaat. We mogen de scheids wel bedanken. In de 1e helft wilde hij fluiten voor een penalty tegen ons. Gezien de stand 4-1 gaf hij een vrije trap. Michel gaat een week in herstelmodus want 60 minuten bij het 4e en 90 bij het 3e hakt er flink in.

Herhaalde oproep
Als ik me goed verdiept heb in het programma dan speelt het 3e volgende week thuis om 14:30 tegen Dauwendale. Het 4e gaat op bezoek in Veere om 14:30. Wederom de oproep zeg niet te makkelijk af want we zullen voor beide elftallen weer iedereen nodig hebben!! Voetballen is daarnaast vrij simpel als je bal maar speelt naar iemand met een groen shirt!


 

Doelpunten

  1. Martijn
  2. Martijn
  3. Jari
  4. Eddy