V.V. DE MEEUWEN

Zeelandia Middelburg 2 – Meeuwen 2 Zoutelande, 8 september 2022

Vrijdag 2 september stond de eerste officiële wedstrijd op het programma voor de “Stoere Kerels van M2”. Tegenstander was Zeelandia Middelburg 2. 

Op het nieuw aangelegde kunstgrasveld stuurde de nieuwe trainer Martin van Vooren de volgende spelers het veld in.

Jochem; Thijs, Ramon, Nout, Florian; Dario, Wouter, Vincent; Ruben, Adrie, Nino. Op de bank zaten Ahmed, Thomas en Sammy. 

 

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel aardig over en weer maar werden er aan beide doelen weinig kansen gecreëerd. Na ongeveer 15 minuten spelen kwam daar echter verandering in als een mooie cross bal net over Florian valt en prima wordt aangenomen door de linksbuiten van ZM. Hij kapt nog een keer en schiet de bal tussen Florian en Ramon door langs Jochem in het doel. 1-0 achter. Dit was voor de stoere kerels het teken om er nog een schepje bovenop te doen en dit leverde enkele kleine kansen op maar echt gevaarlijk werden we niet. Tot Ruben plots diep gestoken wordt en op snelheid zijn tegenstander passeert aan de achterlijn. Zijn teruggetrokken bal komt via via bij Adrie terecht en die knalt de 1-1 tegen de touwen. 

Nog voor rust komt Meeuwen 2 op voorsprong als Nino een corner panklaar legt op het hoofd van Wouter. Die weet daar wel raad mee en kopt hem binnen. Met een 1-2 stand gaan we de rust in.

Na de rust een iets feller ZM 2 en voetballend komen we er even niet meer aan te passen. Onder aanvoering van de goed spelende verdedigende middenvelder heeft ZM 2 het betere van het spel en dat levert ook enkele hachelijke situatie op voor ons doel. Jochem en onze verdediging weten de meeste kansen onschadelijk te maken maar helaas valt de 2-2 toch binnen na een goede actie van weer de linksbuiten. 

Nadat beide teams een penalty hadden moeten krijgen lijkt de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Lijkt, want Adrie heeft duidelijk andere plannen en 5 minuten voor tijd kegelt hij de bal uit een scrimmage tegen het net. 2-3! 

En weer in de afgelopen oefenwedstrijden Meeuwen 2 het vaak moest afleggen op conditie leek het deze keer net andersom. ZM was moegestreden en uit nog aanval schiet Adrie zelfs de 2-4 binnen. Een mooie overwinning dus van de stoere kerels en hopelijk kunnen we deze lijn nu doortrekken. 

Tags

  • De Meeuwen 2