V.V. DE MEEUWEN

Yerseke 2 – De Meeuwen 2 Zoutelande, 11 oktober 2023

De zaterdag is weer aangebroken, dat betekent drinken! Maar eerst voetballen op een mooie zaterdagmiddag.

De opstelling

Na een toch wel lange tocht kwamen de Meeuwen aan op het terrein van Yerseke. Voordat de spelers de kleedkamers in gingen, werd het veld al even goed geïnspecteerd. Iedereen kon aan het groene gras zien dat dit er keurig bij lag en dat we ons op konden maken voor een lekker potje voetbal. De Meeuwen begon deze wedstrijd met de volgende opstelling:

Ruben – Vincent – Florian

Sammy – Wouter – Ronnie

Koen – Jur – Ramon – Chiel

Milan

Wissels: Jordan, Siep en Jeffrey

Florian voorin, dat hebben we nog niet eerder gezien, maar de tegenstanders maken hun borst nat, want ze hebben vernomen dat deze jongeman de wandelmarathon in 6 uur heeft gerend. Als we zo naar de selectie kijken van De Meeuwen, maken zij een grote kans om deze wedstrijd te gaan winnen. Zeker met de afwezigheid van Nino Cijvat en Sjoerd Wijkhuis en de man in vorm, Ruben Boogaard, is De Meeuwen hier de grote favoriet. Maar de bal is rond en het gras nog steeds groen, dus er kan van alles gaan gebeuren deze wedstrijd.

Alles loopt volgens plan

De aftrap werd genomen en iedereen stond op scherp. Yerseke was de ploeg met veel balbezit en kregen zo nu en dan ook wel een kans. Na een tijdje slaagt Yerseke er toch in om de eerste bal in het doel te leggen. Deze ploeg is ook niet van gisteren en dus zijn ze zo slim genoeg om de voorsprong te pakken. Maar De Meeuwen houden er altijd van om wedstrijden spannend te maken, dus alles gaat nog volgens plan voor beide ploegen. Wie trekt er aan het langste eind, is dan de grote vraag. Dat zullen we zien in de tweede helft want we maken even de ruststand op. Beide teams gaan naar binnen bij een stand van 1-0.

We komen hier niet voor de koffie of thee, maar toch is dat wel even lekker in de rust. Vincent verdient niet genoeg aan het voetballen bij De Meeuwen en dus moet hij in de rust het strijdtoneel verlaten om te gaan werken. Voor hem zou Jeffrey in de plaats komen, als hij fit was. Dat is altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Hier komen we later op terug. Florian op rechtsbuiten, vooralsnog doet hij het niet verkeerd en gebruikt hij zijn atletische lichaam om aan het spel deel te nemen. Ruben, de man in vorm heeft er zin in en schiet een aantal keer van een afstand waar de meeste voetballers het niet zouden aandurven. Deze keer was het voor Ruben goed geweest om daarin mee te gaan, want de schoten leidden tot niks. De rust is voorbij en de spelers komen het veld weer op. Het is niet de vaak geblesseerde Jeffrey, die er in komt voor Vincent, maar Jordan komt in het spel.

Dappere strijders

Iedereen is er weer klaar voor en de tweede helft begint. De Meeuwen begint niet goed en voelt dat het lastig gaat worden om hier te winnen. Dat ze het spannend willen houden, is te begrijpen, maar er moet nu ondertussen wel gescoord gaan worden. Zo krijgen ze ook niet veel kansen en beginnen ze de hoop te verliezen. Yerseke is natuurlijk niet gek en de mannen proberen de voorsprong vast te houden. Maar dan is daar de superster van De Meeuwen. De enige echte Wouter Vos krijgt de bal voor zijn voeten en schiet de bal in het doel op een manier zoals dat nog nooit is vertoond. Een schot met zijn knie en scheenbeen zorgt ervoor dat De Meeuwen weer op een gelijkspel komen. 1-1 is de stand en er is weer van alles mogelijk.

Niet veel later krijgt De Meeuwen weer een kans. Invaller Jordan krijgt de bal en speelt hem diep op superspeler Ruben. Die denkt niet lang na en puntert de bal naar de verre hoek. Het is ongelofelijk maar waar, de bal vliegt in de goal via de paal. Beter in de hoek had de bal niet gekund. Ineens is de stand 1-2, en de strijders uit Zoutelande lijken de punten mee naar huis te nemen. Veel kansen zijn er niet meer voor De Meeuwen, het is vooral zorgen dat de bal niet in de buurt van het eigen doel komt. En dat lukt ze. Het laatste fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is voorbij. De Meeuwen wint 1-2 op bezoek bij Yerseke.

Als de ploeg uit Zoutelande zo door gaat, zien we ze volgend seizoen zeker terug in de hoofdklasse. Volgende week staat er een lastige wedstrijd tegen Kloetinge 2 op de planning. Ik verwacht dat dit een knappe overwinning wordt van De Meeuwen. Verwachte eindstand: 6-3.

Bedankt en een vriendelijke groet,
Meeuwen 2