Walcheren 5 4 - 2 (0 - 1) De Meeuwen 4
Waar: Sportpark Bonedijke

Walcheren 5 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 15 mei 2024

Na Leute meej de meute

Om de zaterdag na Hrieps direct aan een wedstrijdverslag te beginnen, dat was een hele zware opgave. Vermoedelijk zullen er meer mensen geweest zijn die afgelopen zondag hetzelfde dachten. Ik heb vernomen dat iedereen inmiddels weer hersteld is en dan moeten we het echt even hebben over onze Leute meej de Meute wedstrijd. Afgelopen zaterdag 11 mei stond er een uitwedstrijd op het programma tegen Walcheren 5. Walcheren is samen met Arendskerke in strijd om het kampioenschap en de laatste 3 duels gaan uitmaken wie dit gaat worden. Walcheren staat al het hele seizoen bovenaan en uitslagen van 12-0 waren geen uitzondering. We hebben geprobeerd om de wedstrijd te verzetten, iedereen wou heel graag om 15:30 uur bij Frans Bauer zijn. Helaas lukte dat niet, want Walcheren kon doordeweeks geen representatief team op de been brengen. Onder het motto verwacht van ons geen wonderen gewoon deurdonderen, waren we afgereisd naar Vlissingen. Corné kon bij de Gamma nog even wat gereedschap scoren.

Seroos kampioen en Joost gediskwalificeerd … ? …

Bij aankomst in Vlissingen kwamen we Seroos 5 tegen, dat daar speelde om het kampioenschap. Door Hrieps ben ik vergeten of ze ook daadwerkelijk kampioen zijn geworden?
onze selectie kende helaas wat afwezigen. Frenk was er niet bij, Peter en Sven zijn nog geblesseerd. Vader en zoon Dekker stonden al vroeg in de tent bij Hrieps. Zij moesten iedereen voorzien van fruitsappen, gezonde snacks en eiwit shakes. A.s. zaterdag verwachten we bij onze wedstrijd een aantal van deze heerlijke fruitsappen. Thomas sloot later aan vanwege stage en jeugdspelers: Sil, Tim en Mees vulden de selectie aan. Alle keepers stonden bierglazen te vangen op Hrieps, zodoende trok Luuk W weer het keepers tenue aan. Voordat de opstelling gedeeld werd kregen wet het nieuws dat Nederland gediskwalificeerd was op het songfestival. Eenmaal de schouders er weer onder gezet had leider Gijs de volgende opstelling gemaakt:

Keeper: Luuk
Verdediging: Mees, Michel, Florian, Gijs.
Middenveld: Tim, Corne ©, Bikkel, Sil.
Aanval: Jorim en Thijs.

Vlagger: Jasper

Wissel: Thomas

Gelijkwaardige eerste helft

Al die verhalen die we gehoord hadden over Walcheren dat zo goed was, daar was eigenlijk weinig van te merken. Sterker nog, wij waren zeker gelijkwaardig en in de 1e helft veel beter dan Walcheren. Achterin hielden Michel en Florian het prima dicht en de aanvallers van Walcheren had weinig in te brengen. Met Mees en Gijs als backs werden zelfs de buitenspelers van Walcheren nerveus. Op het middenveld voetbalden we prima en dat leverde een aantal hele goede kansen op. Thomas was tot 2x keer toe gevaarlijk, maar hij kon zijn kansen helaas niet verzilveren tot doelpunt. Aan de andere kant een uitbraak van Walcheren. Gijs wilde de bal tot corner verwerken, maar schoot buitkant voet de bal achter Luuk. Jasper had wat vertwijfeld zijn vlag omhoog gestoken, bang voor een onderzoek want je kan zo gediskwalificeerd worden. De scheids had dit wel gezien en keurde de goal af vanwege buitenspel. Vlak daarna kwamen we op voorsprong. Thomas had dit keer wel zijn vizier op scherp en ronde een goede aanval beheerst af 0-1. We bleven daarna goed voetballen en Walcheren creëerde weinig, maar kreeg wel een penalty. Florian maakte in de 16 een lichte overtreding en de scheids floot voor een penalty. De Spits van Walcheren legde de bal voor de penalty stip, Corné had dit door en gaf dit aan bij de Scheids. De spits moest de bal goed leggen en legde deze precies in de put van de penalty stip. Iedereen zei al ik zou hem erachter leggen. Met een aanloop van Champions League niveau schoot de spits de bal 4 meter naast. Luuk hoefde zelf niet eens in actie te komen. Met zo’n aanloop verdien je het gewoon om te missen. Er volgde nog 1 grote kans voor Thijs, maar die was hier zo verrast door dat hij niet wist wat die met de bal aan moest. Ruststand 0-1.

Donderspeech voor Walcheren veranderde de boel

Conclusie in de rust: we waren veel beter en als we zo bleven voetballen dan waren 3 punten zeker haalbaar. Walcheren had ergens wat spelers weg geplukt en vast een donderspeech gehad, want ze begonnen de 2e helft sterk. Vrij snel na rust viel de gelijkmaker uit een afgeslagen voorzet die dacht ik door Gijs in eigen goal gekopt werd 1-1. Walcheren gaf even gas en via een snoeihard schot binnenkant paal in de kruising was Luuk Kansloos 2-1. De 3-1 volgde snel daarna, omdat we het verdedigend toch even kwijt waren. We bleven geloven in een resultaat en met een snelle aansluitingstreffer was dat zeker mogelijk. Via de rechterkant had Mees een prima voorzet in huis richting Sil. Sil hing achterwaarts in de lucht en kopte de bal strak genoeg in de hoek 3-2. Een hele knappe goal die ons hoop gaf. We bleven zoeken naar de gelijkmaker, maar helaas viel die niet meer. Via een afstandsschot vlak voor tijd scoorde Walcheren de 4-2, dat was de eindstand.

Conclusie

We hebben met zijn allen een prima wedstrijd gespeeld en Walcheren heeft het zeker niet cadeau gekregen. Een groot compliment aan het gehele team voor de inzet! Walcheren heeft flink moeten zweten en dat kwam niet door het warme weer. We spreken onze dank uit aan Sil, Mees en Tim voor het meedoen!! Na de wedstrijd had niemand zin om naar Hrieps te gaan, we zijn er uiteindelijk wel terecht gekomen, het was gezellig.

Aanstaande zaterdag 18 mei, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in Zoutelande tegen MZVC 4.
Wie ons nog één keer wil zien schitteren is vanaf 14:30 uur welkom op Sportpark D’n Hooghe Hilt.
Special act na de wedstrijden is de band Woodworks!!

Doelpunten