V.V. DE MEEUWEN

Vlissingen 1 – De Meeuwen 1 (vervolg 23-09) Zoutelande, 5 oktober 2023

Voor één helft en 9 minuten reisden we (de ploeg en veel supporters) af  naar Vlissingen, waar de v.c. Vlissingen voor de tweede keer gastheer was op complex Irislaan. We begonnen het restant met 0-0. Met een penalty te nemen voor Meeuwen door een overtreding op Sven. De zware blessure van de Vlissingen-speler (Gionello Ys) was de oorzaak van het staken van de wedstrijd van 23/09 in de 36ste minuut. Vlissingen begon het restant met 10 man, omdat een speler van Vlissingen uit het veld gestuurd was.

Op herhaling.

Van ver zag ik de verlichting van het hoofdveld Irislaan brandden. Mijn hart sloeg over: zou het werkelijk zo zijn, dat de wedstrijd op echt gras in deze voetbaltempel uitgespeeld zou worden? Ik merkte warempel dat ik er harder van ging fietsen (en ook door de regendruppels).

Aangekomen bij de Irislaan zagen we de juniores van Vlissingen en GPC op het mooie hoofdveld met goede verlichting ballen. Zij wel en wij niet! Meeuwen kon weer aanschuiven op het oude versleten kunstgrasveld (veld 5), wat we maar al te goed kenden. Nu het donker was, konden we kennisnemen van de gebrekkige verlichting van dit veld. Achteraf werd duidelijk hoe het zat. Een insider vertelde dat het eerste van de V.C. liever op kunstgras uitkomt, omdat veel spelers een zaalvoetbalondergrond hebben. En de kans op goed resultaat op het tapijtje dus groter is.

Dé penalty

De wedstrijd startte dus met de pingel in de 36ste minuut. Meeuwen had ruim een week tijd om zich er uitgebreid op voor te bereiden. En had dat minutieus gedaan. Want ook eerdere penalty’s werden helaas niet benut. Tijd noch geld werden gespaard. Deze pingel moest erin! Aan het bestuur werd een lid toegevoegd met het specialisme ‘penalty’s. De videoanalyses van de keeper van Vlissingen werden opgevraagd en uitgebreid bestudeerd. Zijn sterke en zwakke kant waren bekend (sterk links en minder sterk rechts).  Er werd een speciale penaltyspecialist online geraadpleegd. En alle spelers moesten elk 10 penalty’s nemen om duidelijk te krijgen ‘wie het trappen van een penalty’ het best beheerste. Volgens ooggetuigen werden er drie spelers geclassificeerd, waarvan we de namen niet kennen. Geheim dus! Deze drie kregen een test over stressbestendigheid van een gespecialiseerd bureau.

Op deze avond zagen we waar het toe leidde. Vincenzo pakte na de toss de bal en liep naar de stip. Hij legde de bal nauwkeurig goed, nam de aanloop, schoot en mikte op de (voor hem) linkerhoek en ….. miste! De bal ging naast. Helaas pindakaas!

De misser hebben we zien gebeuren. Of de voorbereiding op de penalty ook plaatsvond, zoals beschreven, blijft geheim. Daar wordt niet over gecommuniceerd in dit beursgenoteerde bedrijf. Alle voorlichters van de club hebben zwijgplicht. Wie weet keldert de koers van de aandelen als het uitkomt. We lezen er vast over in de memoires die Menno na zijn voetballoopbaan (over een jaar op vier dus) gaat uitbrengen.

Kortom Vlissingen juichte en Meeuwen herpakte zich snel.  Vincenzo, de man van beton en staal, blijkt toch gewoon een man van vlees en bloed te zijn.  En missen kan gebeuren. Daar komt ie vast overheen. Vanaf vanavond gaat ie 25 penalty’s nemen op het voetbalveldje ‘Bij de Molen’ in Biggekerke op 250 m1 van zijn huis totdat hij niet meer mist.

Genoeg over de voorbereiding voor deze wedstrijd.  De veldbezetting had weinig wijzigingen. Daar was ook geen reden voor. Milan was afwezig. Sven had zijn stek aan de linkerkant achter in de steek gelaten en vormde met Maas het centrum van de verdediging. Martijn kwam in de ploeg als linkervleugelverdediger.

Vaardig Vlissingen

Vlissingen was vaardig op het kunstgras. Met veel lopende spelers probeerde de ploeg in de buurt van Jesse te komen. Meeuwen had gelukkig één man meer en verdedigde bekwaam. Kwam nog bij dat de tegenstanders van voren enkele balverliefde spelers herbergde. Die dribbelden de bal het liefst het doel in. Meeuwen was daar kordaat in, verdedigde kort en liet weinig ruimte tussen verdediging en keeper. Jesse moest incidenteel ingrijpen.

Na de kwartier rust (ja, ook in deze omstandigheid) kwam Meeuwen in helft 2 steeds beter in het spel. En aanval na aanval rolde de kant van de Vlissingse goal op. Vooral over rechts kwamen de meeuwtjes goed door. Het was wachten op doelpunten. Marc zette zijn vorm van de afgelopen weken voort en was een plaag voor zijn tegenstander. 10 Minuten na rust kwam de beloning. Menno scoorde bekeken de 0-1.

Maas kwam regelmatig de voorhoede ondersteunen. Na een fraaie combinatie met Menno scoorde Maas de bevrijdende 2-0 in de 75ste minuut. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Meeuwen moest wel alert blijven voor de tegenstoten van de Vlissingers en deed dat bekwaam. De overwinning kwam geen moment in gevaar. Boy en Pim kwamen er voor de laatste tien minuten in voor Vincenzo en Wessel. Nog even schrikken toen Menno na een duel raar terecht kwam met zijn been. Bleek gelukkig mee te vallen!

Meeuwen aan kop

De Meeuwen won na 90 minuten uiteindelijk met 2-0 van V.C. Vlissingen.

Op een slecht verlicht speelveld is het moeilijk om foto’s te maken, maar Piet is erin geslaagd om de overwinning vast te leggen. Zie het album onder dit verslag.

Door de overwinning heeft De Meeuwen 1 uit twee duels het maximale puntenaantal van 6 gehaald. Dat betekent dat Meeuwen, samen met Luctor (Heinkenszand) en Arendskerke aan kop gaat. Zo volhouden heren!

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Lewedorpse Boys op het programma.  Aanvang 14.30 uur op sportpark aan de Korendijk. Alle liefhebbers van goed voetbal worden uitgenodigd zich daar te melden om de ploeg hartstochtelijk te ondersteunen. Behalve uiteraard de mensen die een taak hebben bij de Kustmarathon.