Veere 3 3 - 0 (0 - 0) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 20 april 2024
Waar: Sportpark Bieweg

Veere 3 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 24 april 2024

Van de tropische 20 graden vorige week naar koud en guur weer afgelopen zaterdag 20 april. Op het programma een uitwedstrijd in en tegen Veere 3. Vrij recent hadden we in Zoutelande tegen Veere gespeeld. Een wedstrijd van niet al te hoog niveau, maar wel veel spanning leverde een overwinning op voor Veere. In die wedstrijd hadden we zeker kansen op meer en met dat gevoel gingen we op pad. De afgelopen wedstrijden zit het niet echt mee en de laatste overwinning dateert alweer van 3 februari. Waar het nou allemaal precies aan ligt is moeilijk te verklaren, aan de inzet ligt het zeker niet.

Het samenstellen van de selectie was gelukkig niet zo turbulent als vorig weekend. Met 15 spelers hadden we in ieder geval genoeg spelers en wissels. Blessures die zijn er wel: Peter is geblesseerd, Ewout moest zich op zaterdagochtend afmelden, hij was door zijn rug gegaan. Thomas had zijn hele planning veranderd op zijn stage en kon zo aanwezig zijn, klasse. Hopelijk krijg je nog wel je stagevergoeding. Michel en Jorim keerden terug van hun snuffelstage bij het 3e, was een leuke stage al heb ik een week lang mijn rug gevoeld. Stijn was keeper deze wedstrijd, Sem sloot nog aan vanuit de JO17 met een plakje salami op zak en Sedney kwam over vanuit het 3e. Konijn uit de hoge hoed voor deze wedstrijd was Tim de Kraker. Tim had zijn voetbalschoenen afgestoft en kwam gezellig meedoen, klasse! Leider Thijs was door het klussen in zijn huis van alles vergeten, tas, beuze en nog veel meer. Zijn voetbaltas zag er uit als een gereedschapskist. Gijs vroeg zich af wie er een opstelling wou weten, daar was weinig animo voor, maar om toch te gaan voetballen was die als volgt:

Keeper: Stijn
Verdediging: Rik, Michel, Frenk, Jasper.
Middenveld: Gijs, Bikkel ©, Sem, Thijs.
Aanval: Sedney en Jorim.

Wissels: Corné, Luuk W, Thomas en Tim.

Vlagger: Martin die samen met de spelers van Veere de gemiddelde leeftijd omhoog hielp.

Tim probeert Veere te kraken

Het was weer is een typische Meeuwen 4 wedstrijd. Voetballend speelden we Veere van het kastje naar de muur richting Gapinge en weer terug. De achterlijn werd gehaald, gevaarlijke voorzetten van onze beide leiders, ballen terugleggen vanaf de achterlijn, ja Ajax kan hier nog wat van leren. Sedney kreeg als eerst 2 hele goed kansen, maar een schot recht op de keeper en over waren het resultaat. Veere moest het hebben van counter voetbal. Twee gevaarlijke aanvallen werden gelukkig door het centrale duo Michel en Frenk onschadelijk gemaakt. Met Tim in het veld probeerde we Veere te kraken. Tim had gelijk een goede mogelijkheid, die iedereen al bijna telde, helaas was zijn schot te zacht. Gijs moest halfverwege de 1e helft de strijd even staken, hij werd geraakt aan de onderkant van zijn voet (door iemand met rode schoenen). Frenk vroeg nog wel met welke voet hij zijn kraan bediende doordeweeks, het antwoord weten we nog niet. We bleven verder gaan met kansen creëren. Jorim die het probeerde met een schot van afstand en Thomas die na een goede aanval de bal in het zijnet schoot. De goal die we hadden moeten maken bleef uit en de ruststand was 0-0.

Krantwaardig sprintduel

Een bakje thee in de rust (dat net stookolie was), deed ook geen wonderen. Belangrijkste conclusie in de rust: als we een doelpunt zouden maken, dan lag Veere omver. De 2e helft verliep net zo als de 1e helft. Weer enorm veel kansen: Corné was met een afstandsschot gevaarlijk. Sedney had de 0-1 op zijn schoen, maar zijn schot ging op de wind naast. Een ander bijzonder moment voltrok zich aan de linkerkant van het veld. Luuk W won daar namelijk een sprintduel. Frenk wist niet wat hij zag en zij al direct: bel de krant! Frenk hangt nog steeds in de wachtrij om dit te laten vermeldden.

Veere begon opeens te voetballen en via 2 flutgoals stonden we 2-0 achter. Veere maakte daarna de 3-0, overigens in buitenspelpositie. Vlagger Martin kreeg een telefoontje van zijn werk waar ze sleutel 13 konden vinden en dat Rik zijn trampoline binnen was. Hierdoor kon Martin niet op tijd vlaggen. Laten we maar de eindstand vermeldden want die was enigszins geflatteerd 3-0 voor Veere.

Conclusie

Belangrijkste conclusie: het was gezellig, we hadden gelachen en bij de supermarkt in Zoutelande wordt soms half werk verricht?. De scorende factor ontbrak helaas, zelf kan ik daar ook weinig aan doen want ik heb al 10 jaar geen doelpunt meer gescoord. De buitenspel goal van Veere was ook echt buitenspel gezien een video die we zondag ontvingen. We hebben er vooral om moeten lachen. Tim wensen we een voorspoedig herstel, want die zal toch het één en ander voelen.

Aankomend weekend geen programma, maar op verjaardag bij de koning. Wie zou er van De Meeuwen 4 een lintje verdienen? We hebben nog 3 wedstrijden op het programma waarvan een tweeluik tegen Walcheren uit en thuis en de laatste wedstrijd zaterdag 18 mei in Zoutelande tegen MZVC.

Doelpunten