VCK VR1 0 - 1 (0 - 0) De Meeuwen VR1
Datum: Zaterdag, 09 maart 2024
Waar: Sportpark De Stoofwei

VCK VR1 – Meeuwen VR1  Zoutelande, 11 maart 2024

Wie helpt de grensrechter van VCK aan een nieuwe bril of Floor aan nieuwe schoenen?

Het was weer een enerverende week bij de Meeuwen Dames. Er waren veel meiden ziek of geblesseerd deze week, waardoor de trainingen niet zo druk bezocht werden als anders. We dachten ook een sugardaddy te hebben gevonden, die de schoenen van Floor wilde betalen. Dat is tegenwoordig namelijk eerder tape met schoenen, dan schoenen met tape. Helaas ging dit niet door, waardoor we bij deze een crowdfunding-actie willen opstarten: Help Floor aan nieuwe schoenen! Wie weet kan Eline kijken of er nog wat geld in die zak zit waar ze haar Copa Mundial schoenen al van heeft gekocht.

Bijzondere training

Onze eigen trainer was er woensdag niet, waardoor we mochten mee trainen met Evert en de derde/vierde selectie. Waar dus ook al wat jongens van de JO17 mee trainden. We deden een beetje dezelfde oefeningen als maandag, waardoor wij konden shinen. Het was een leuke en mistige training. We willen Evert, de derde/vierde selectie en de JO17 hiervoor bedanken!

Terug naar zaterdag, de wedstrijd tegen VCK. Een derby die we, gezien de stand van de ranglijst, natuurlijk niet wilden verliezen. Helaas wordt onze blessurebank steeds voller… Deze wedstrijd konden we niet rekenen op Nena, Merel (beiden langdurig geblesseerd), Charlotte, Amy en Joreen. Gelukkig konden we een beroep doen op Farah (JO17) en Amber (MO15). Bij deze willen we Farah en Amber nogmaals bedanken! We mochten spelen op het hoofdveld, waardoor we onze schoenen weer even konden schoonmaken. We begonnen met de volgende basis elf:

Keeper: Karin
Verdediging: Britt A, Lilian, Floor, Lindy
Middenveld: Farah, Marjon ©, Eline
Aanval: Celeste, Britt P, Xanthe

Onze wissels waren: Danja, Amber en Suze.

Een helft vol fouten

Amber en Suze kwamen later, want die speelden eerst nog mee met de MO15. Lilian, die stond in het veld, maar daar was ook alles mee gezegd. We willen daarom iedereen met klem verzoeken om de avond voor de wedstrijd om maximaal middernacht naar bed te gaan. De eerste helft was een helft vol fouten. We speelden slap, een keer fatsoenlijk overspelen was zeldzaam. En dan was er nog die vervelende grensrechter van VCK. Continu maar wapperen met die vlag, volgens hem steeds buitenspel.Wij willen deze man aanraden om zijn ogen op te laten meten en te kijken of een bril misschien een optie is. Of anders zouden we een carrière als vlaggenzwaaier adviseren.
In de eerste helft kwam Danja er nog in voor Xanthe. En waren er nog wat reddingen van Karin, soms wat nonchalant en van de keepster van VCK. Britt P had nog kansen één op één met keepster, maar helaas gingen ze er niet in. We gingen de rust in met 0-0, tegenvallend…

Na de rust kwam Amber erin voor Celeste en Suze kwam erin voor Lindy. Daarnaast werd er nog een verandering ingevoerd: Eline ging laatste vrouw spelen, Lilian naar de spits, Danja naar het middenveld en Britt P naar rechtsvoor. Het wedstrijdbeeld veranderde niet veel. Het was nog steeds niet best. Wel hadden we nu meer balbezit. Het was moeilijk en er waren niet veel kansen. Echter bracht een prachtgoal van Marjon verlossing. Ze zag de keepster ver voor haar goal staan en besloot van afstand te schieten en die zat!!!
We hielde ons voor; nu niet in dezelfde fouten trappen en rustig blijven verdedigen en de wedstrijd uitspelen. Celeste kwam er nog in voor Farah en Lindy voor Britt A. We hielden ons aan onze taak en daardoor wonnen we de wedstrijd, woehoeeee!

Trouwe supporters op De Stoofwei

Iemand vertelde mij ooit: “Je gaat toch niet naar VCK als het er niet toe doet.” Toch waren er verschillende fans, die de weg naar sportpark de Stoofwei hebben gevonden. Deze supporters hebben vast niet kunnen genieten van de wedstrijd, maar toch waren we blij dat ze er waren! Dus fans bedankt!

Na de wedstrijd bleek dat we geen stroom konden tappen bij VCK. Hierdoor vertrokken we hier met natte i.p.v. mooie geföhnde haren… De rest van de dag verliep rustig, zonder juice. Althans er was geen juice, die Yvon heeft bereikt. We hopen dat deze zaterdag een voorbode is voor rustigere week, waarin misschien enkele blessuregevallen terugkeren.

En dan hopen we u allemaal volgende week om 12.00 uur weer te verwelkomen tijdens de thuiswedstrijd tegen Zaamslag, een belangrijke wedstrijd!

PS.: Wilt u trouwens wat beeldmateriaal zien bij onze wedstrijden en avonturen? Volg ons dan op Instagram of Tiktok!