V.V. DE MEEUWEN
Terneuzen VR1 2 - 0 (0 - 0) De Meeuwen VR1
Datum: Zaterdag, 23 maart 2024
Aanvang: 13:00
Waar: Sportpark De Vliegende Hollander

Terneuzen VR1 – De Meeuwen VR 1 Zoutelande, 25 maart 2024

Strijdend ten onder 

Het is alweer even geleden dat u iets van ons heeft gehoord, want vorige week was de wedstrijd tegen Zaamslag afgelast. Dit omdat Zaamslag te weinig speelsters had. Deze wedstrijd zal worden ingehaald op woensdag 10 april. Alvast om in de agenda te zetten.  

Ode aan Lilian en Lindy

Deze zaterdag 23 maart moesten we spelen in en tegen Terneuzen. 23 maart ook een bijzondere datum, want het was 21 jaar geleden dat Lilian het levenslicht zag, daarom een ode aan Lilian:
Onze centrale verdediger, die af en toe een uitstapje maakt naar de spits.
Degene die een sliding durft in te zetten en een afpakt. Maar die ook haar goaltje meepikt.
Watch her defend and watch her score.
Degene die cassis-jenever drinkt alsof het fristi is. Al schijnt ze karnemelk lekkerder te vinden dan fristi.
Wiens glas niet halfvol of halfleeg is, maar helemaal leeg. En dan ondertussen weer gevuld.
Degene waarvan de staart uitsteekt boven de mensenmassa.
Degene met een huidkleurige panty om haar benen.
Degene die in gaten moet worden met de juicebril en de verrekijker.
Dat is Lilian en wij wensen haar met terugwerkende kracht nog een fijne 21
e verjaardag. Echter was Lilian niet de enige Meeuwen dame die deze week jarig was.

Degene die jarig was is een bescheiden speelster, die niet persé in het middelpunt van de belangstelling hoeft te staan.
Het is een speelster die altijd op de training is en het paniek is als ze er niet is.
Het is een hardwerkende kracht bij de Jumbo Zoutelande.
Het is iemand die sinds dit jaar in het team zit, dus we hebben hier nog geen juice over.
Het is iemand die volgend jaar hoopt te gaan studeren in Rotterdam, maar waarvan we hopen dat ze ons dan niet gaat verlaten.
Het is iemand die de respectabele leeftijd van 17 jaar oud heeft bereikt.
Het is Lindy en ook tegen haar willen we met terugwerkende kracht zeggen: van harte gefeliciteerd, meid!
 

Naast deze jarigen was er deze week nog nieuws uit het Meeuwen dames kamp. Floor heeft meteen na de wedstrijd tegen VCK nieuwe schoenen gekocht op het wereldwijde web. Hierdoor shinet ze niet alleen op het veld, maar ook aan haar voeten. En Danja heeft vertrouwen in het familietoernooi en dat heeft twee redenen. De eerste reden is dat Nena weer op het trainingsveld is gespot. En wordt zelfs al gespeculeerd over een datum waarop ze terugkeert in de wedstrijdselectie. De tweede reden is, misschien heeft u het al ergens gehoord, dat Amy een speler van Meeuwen 1 aan de haak heeft geslagen. Het is officieel, maar nog niet insta-official. Wij wensen Amy en deze Meeuwen 1 speler veel liefde toe!  

Over de wedstrijd

Oké de wedstrijd tegen Terneuzen. We gingen met 11 speelsters weg. Waar ook Charlotte en Joreen bijzaten, die beiden maar een helft zouden spelen. Gelukkig zou er nog een auto met 4 speelsters achteraan komen. Zij moesten eerst nog spelen bij de MO15. Bij Terneuzen aangekomen bleek dat wij de kleedkamer moesten delen met de MO13 van Serooskerke/Veere. Dit was voor juf Karin een leuk weerzien met een oude bekende. Nadat we hadden omgekleed en de tactiek hadden doorgenomen, bleken we nog niet meteen te kunnen starten met de warming-up. Op alle velden was namelijk een wedstrijd bezig en het trainingsveld was veranderd in een modderpoel. Nadat de wedstrijd voor ons was afgelopen, waarbij Terneuzen in minuut 90 het winnende doelpunt maakte tegen VCK, konden we beginnen aan de warming-up. De spelers van VCK beklaagden zich overigens nog even bij de scheids, sensatie alom. Overigens moest de warming-up nog tijdelijk gestaakt worden door een hagelbui. Ondertussen waren ook Suze, Celeste, Frederique en Amber aangekomen, dus de bank was gevuld.
We begonnen de wedstrijd met de volgende basiself:
 

Keeper: Karin
Verdediging: Lndy, Lilian, Floor, Britt A
Middenveld: Danja, Marjon ©, Charlotte
Aanval: Xanthe, Joreen, Britt P 

Voor de wedstrijd vertelde de trainer van Terneuzen dat er een camera hing op het hoofdveld. Dit betekent dat de wedstrijd die hier wordt gespeeld, wordt opgenomen en live te volgen is op een tv in de kantine. Britt A zag het al helemaal voor zich dat ze een Memphis celebration naar de camera zou doen als er werd gescoord. Spoiler-alert: dit is helaas niet gebeurd. Mochten de beelden van de wedstrijd ooit ergens nog opduiken, ze zouden als schokkend kunnen worden ervaren.

Aftastend maar fanatiek

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten. Het doel was om zo compact mogelijk te spelen, zodat het niet te groot zou worden op het middenveld. Wij wisten namelijk dat Terneuzen wat snelle en goede speelsters daar had staan. Na 20 minuten werd Xanthe, die nog steeds een beetje in de lappenmand zit, gewisseld voor Celeste. We speelden fanatiek, we probeerden dicht op onze tegenstandster te zitten en geen kansen weg te geven. Dit lukte aardig. Terneuzen kreeg bijna geen kansen, maar wijzelf ook niet. Het spel speelde zich veel op het middenveld af. We probeerden er af en toe met een steekbal doorheen te komen, maar door de wind was het wel lastig voor onze aanvalsters.
In de eerste helft moest Karin nog een paar keer redding brengen, maar eigenlijk had die het vooral koud op de goal. Als u weleens bij Terneuzen bent geweest dan weet u misschien dan er om het hoofdveld (kunstgras) een paadje is gemaakt van tegels. Als het regent en/of hagelt, dan kunnen deze tegels verraderlijk glad zijn. Zo ging Britt P terwijl ze vol in de sprint was hard onderuit op deze tegels. Ze moest geblesseerd het veld verlaten en kon er ook de rest van de wedstrijd niet meer in. Amber kwam er voor haar in. We gingen de rust in met 0-0.
 

Te veel prikkels

Na wat waterige siroop in de rust begonnen we aan de tweede helft. Frederique kwam er in voor Joreen en Suze zou er na 10 minuten in komen voor Cho. Terneuzen was vooral op onze helft. Maar we probeerden vol te houden en ervoor te zorgen dat de nul op het scorebord bleef staan. Terneuzen had ook gewisseld in de rust, waardoor het voor ons in het begin weer even zoeken was. Helaas hielden we het niet vol om de nul te houden tot het einde. Er was een corner voor Terneuzen en een speelster die een kop groter was dan Suze kopte hem zo laag in het hoekje. Dit hadden wij vorige week nog van Evert geleerd. Als je naar de grond kopt, dan is het moeilijk voor de keeper. Misschien was het tactischer geweest om bij een corner een andere speelster van ons bij deze speelster van Terneuzen te zetten, maar zo vaak wordt er niet gekopt/gescoord met het hoofd in onze competitie. Jammer, maar helaas. We lieten ons hoofd niet hangen en we probeerden ons spel te spelen. Marjon moest er nog af met kramp en werd vervangen door Cho, waarbij het toch beter ging dan dat ze van tevoren had gedacht. Amber werd nog gesandwitcht door twee speelsters van Terneuzen, wij hielden onze adem in, maar ze speelde gewoon bikkelhard door.
Daarna was er een moment wat de 0-2 inleidde. De jarige jet Lilian deed een perfecte sliding op de bal. Een speelster van Terneuzen ging met een iets wat theatrale val naar de grond. Echter floot de scheidsrechter niet en Terneuzen speelde door, terwijl deze speelster op de grond bleef liggen. Veel speelsters van ons en de keepster waren afgeleid, want te veel prikkels. Onder andere Danja speelde wel door, maar als niet iedereen mee verdedigt wordt het moeilijk. En toen scoorde Terneuzen de 2-0. De speelster krabbelde weer langzaam op en kon gewoon verder spelen. 2-0 was dan ook de eindstrand van de wedstrijd.
Jammer, vooral van de 2-0, maar we zijn strijdend ten onder gegaan. 
 

Na de wedstrijd weer snel of iets langzamer naar Zoutelande. Waar sommigen wel 1 minuut hebben meegepikt van Meeuwen 1. En daarna werd het nog een gezellige derde helft. Nog even een shout-out naar Floor, die zoals een echte juf in spé wel 3x lang zal ze leven heeft ingezet voor Lilian op drie verschillende momenten. Dit tot schaamte van Lilian zelf! En tot hilariteit van de rest.

Volgende week hebben we geen wedstrijd. Dan is iedereen eieren aan het eten of paaseieren aan het zoeken bij de familie of (nieuwe)schoonfamilie.
Op zaterdag 6 april hebben we weer een wedstrijd. Ditmaal tegen Nieuwdorp/Patrijzen VR2. Een wedstrijd die we gezien de stand van de ranglijst verplicht zijn om te winnen, maar de bal is rond en wij onderschatten niemand!
We zien u dan: 12.00 uur sportpark D’n Hooghe Hilt!
 


 

Doelpunten