SVOD'22 2 0 - 1 ( - ) De Meeuwen 2
Waar: Sportpark Duinhelm

SVOD ’22 2 – De Meeuwen 2 Zoutelande, 13 mei 2024

De Meeuwen 2 speelt zich veilig in en tegen Oostkapelle

Op een zonnig sportpark Duinhelm werd iets over 12:00 uur afgetrapt door twee directe concurrenten in de strijd tegen degradatie-nacompetitie. Er waren vooraf 3 scenario’s:

1-
Bij verlies voor De Meeuwen 2 zou SVOD 2 met 2 punten over Meeuwen 2 heen gaan en dan heeft Meeuwen 2 het niet meer in eigen hand. In de laatste wedstrijd zou er dan thuis gewonnen moeten worden van Oranje Wit 3 en zou SVOD moeten verliezen in en tegen Serooskerke. Gelijkspel zou met doelsaldo en onderling resultaat niet voldoende zijn voor Meeuwen.

2-
Bij een gelijkspel voor De Meeuwen 2 houdt de Meeuwen 2 alles in eigen hand. Meeuwen 2 zou dan volgende week moeten winnen van Oranje Wit bij een gelijkspel. Bij verlies is Meeuwen 2 weer afhankelijk van het resultaat in Serooskerke.

3-
De laatste optie voor De Meeuwen 2 is winnen en dan speelt Meeuwen 2 zich deze middag al veilig.

De Meeuwen heeft ingezet op het laatste scenario.

De opstelling

De opstelling in 4-3-3 was als volgt:
Milan;
Sammy; Sjoerd (c), Max (45. Chiel), Koen;
Ramon, Kevin, David;
Timo (60. Leon), Adrie (60. Jeffrey) en Nino.

De wedstrijd was vooral een duel met veel strijd en weinig kansen pas na de rust, aan de kant van SVOD, had Arjen Pattenier de grootste kans met een kopbal. Aan Meeuwen-zijde liet Nino zien dat hij niet voor niets de lijst van de Jo Melis bokaal aanvoert en op aangeven van Kevin de 0-1 binnen kopte.
Daarna probeerde SVOD het nog met hoge ballen van achteruit, maar die waren allemaal een prooi voor Milan. Na nog een belangrijk block van Ramon en een vangbal van Milan floot de goed leidende scheidsrechter Bokelaar na 95 minuten af.

Een compliment voor heel de ploeg die keihard heeft gewerkt om volgend jaar weer in de 1e klasse te voetballen. Niet voor niets is dan ook onze strijdkreet:

Hup Meeuwen 2 stoere kerels!