ST Patrijzen/Nieuwdorp 3 5 - 0 (2 - 0) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 24 februari 2024
Waar: Sportpark Patrijzen

ST Patrijzen/Nieuwdorp 3 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 26 februari 2024

Als je aan een wedstrijd begint dan zal je die nooit met dezelfde 11 man eindigen.

Een opvallende quote zaterdagavond bij een voetbal commentator: als je aan een wedstrijd begint dan zal je die nooit met dezelfde 11 man eindigen. Bij deze kunnen wij bevestigen dat dit echt wel mogelijk is!
Afgelopen zaterdag 24 februari stond er een zeer lastige en vroege uitwedstrijd op het programma voor de Boasjes van het 4
e. Om 12:00 werden we al verwacht in ’s-Heerenhoek voor de wedstrijd tegen ST Patrijzen/Nieuwdorp 3. Vooraf grote twijfels of deze wedstrijd nu wél door zou gaan. Patrijzen was aan het begin van dit seizoen niet komen opdagen in Zoutelande, zonder af te zeggen. Uit onderzoek van Bikkel is gebleken dat Patrijzen het wel aan hun leiders had gecommuniceerd, maar die hadden het helaas niet aan ons doorgegeven. Een simpele communicatiefout, het is net als “weune in een Zeeuws durp, á ‘j echt geen idee eit wat ‘á j an doen bin, un ander da wè weet”, dit geheel ter info.

Een primeur

Voetballen in ’s-Heerenhoek, dat is iets wat ik zelf niet eerder heb meegemaakt, zoals Frenk zei: dat is wel een primeur op je 33e.

De weg naar deze wedstrijd was een hele lastige, want het beschikbare aantal spelers schommelde tussen de 11 en 12 man. Daarbij waren onze beide leiders afwezig, Gijs op wintersport en Thijs bloemkolen aan het aanvullen. Niet dat we nu direct stuurloos waren, want Peter nam de taak van leider op zich. Toen Sven eenmaal werd weggekaapt door het 2e hadden we 11 man over. Gijs is vanuit Oostenrijk een zoektocht gestart naar een 12e speler en een vlaggert, maar die zoektocht was heel lastig. Uiteindelijk vond hij in ieder geval een vlagger namelijk Ramon Jobse. Groot compliment aan Gijs, want daardoor konden we in ieder geval de wedstrijd spelen.
Thijs zal je hiervoor een speciaal fruitmandje persoonlijk overhandigen!
De vertrektijd was echter wat aan de krappe kant. 11:00 in Zoutelande en door het missen van enkele waypoints, stonden we om 11:45 op het veld en om 12:00 begonnen we in de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Keeper: Stijn
Verdediging: Rik, Peter ©, Frenk, Michel.
Middenveld: Daan, Bikkel, Ronan, Luuk.
Aanval: Ewout en Jorim.

Eerste helft met Sutalo, Sosa en Ramaj

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, hadden we al ingecalculeerd. Evenals het scenario dat we de wedstrijd met 8 man zouden eindigen. Zolang mogelijk mee voetballen, was de opdracht en dat lukte in de beginfase vrij aardig. Met name de backs Michel en Rik hadden veel ruimte om op te bouwen. Michel verkeerde echter in Sutalo vorm en was continu in strijd met zichzelf, Rik werd net als Sosa heel vaak uitgespeeld door zijn man. Dat opbouwen lukte dan ook niet altijd. Patrijzen was op de counter zeer gevaarlijk met diverse snelle en behendige spelers, maar met Stijn in de rol van Ramaj bleven we in de wedstrijd.
Na 20 minuten dan toch de voorsprong voor Patrijzen. Een corner vanaf rechts werd bij de 2e paal binnen gekopt 1-0. Na deze goal kwamen we tot driemaal toe gevaarlijk in de 16 van Patrijzen. De grootste kans was een voorzet/schot van Luuk die langs de 2e paal en Jorim ging. Vlak voor rust vergrootte Patrijzen de voorsprong. Wederom via een counter werden we op snelheid geklopt. De voorzet van de rechtsbuiten belandde bij de spits van Patrijzen, die Rik uit kapte en de 2-0 binnenschoot, dat was ook de ruststand.

Vergelijkbare tweede helft

In de rust de analyse dat we in ieder geval scherper moesten zijn en strijd moesten leveren. Leider Peter gaf nog wat punten aan voor het verslag. Op dat moment was ik nog niet aan een verslag aan het denken. In de 2e helft vrijwel hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft, maar we probeerden toch naar voren te voetballen. Dat leverde een aantal gevaarlijke momenten op voor Ewout en Jorim, maar de aansluitingstreffer bleef helaas uit.
Patrijzen bleef daarna via de zijkanten de aanval zoeken, waarbij backs Michel en Rik
wederom geen grip hadden op hun tegenstander.
Vanaf de 60
e minuut kwam Patrijzen door met twee counters, die tot de 3-0 en 4-0 voorsprong leiden. De wedstrijd was eigenlijk gespeeld, maar we kregen toch nog kansen. Jorim was eindelijk een keer doorgebroken en op weg naar de keeper. Hij schoof de bal keurig langs de keeper, maar de doelpaal stond de eretreffer in de weg. Zal je net zien dat het daar ook niet mee zit. Patrijzen had daarna via een laatste counter de wedstrijd beslist 5-0 dat was de eindstand.

Conclusie en felicitaties

Conclusies uit de interviews na de wedstrijd: zulke wedstrijden zitten er wel eens tussen. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Gelukkig wel een krat bier in de kleedkamer via een speciaal bierluik. Peter was namelijk 50 jaar geworden, nogmaals van harte gefeliciteerd! In het veld leek het ook wel alsof meerdere spelers voetbalden als een 50-jarige. Wel complimenten aan iedereen voor de getoonde inzet, want we zijn de wedstrijd met 11 man geëindigd!!

Daarnaast spreken we onze dank uit aan Ramon Jobse voor het vlaggen, klasse!.

Volgende week hopelijk meer dan 11 spelers, want dan spelen we thuis op sportpark D’n Hooghe Hilt tegen RCS 4 aanvang 14:30.

Doelpunten