V.V. DE MEEUWEN
ST Luctor Heinkenszand/Apollo '69/DWO '15 VR2 3 - 2 (1 - 1) De Meeuwen VR1
Datum: Zaterdag, 18 mei 2024
Aanvang: 10:00
Waar: Sportpark Driewegen

ST Luctor Heinkenszand/Apollo ‘69/ DWO’15 VR 2 – Meeuwen VR1 Zoutelande, 20 mei 2024

De rentree van de captain en de dokter in spé 

Vorige week hadden we een luie wedstrijd die eenvoudig werd gewonnen met 3-0 van Hoek. Dit was goed, want hierdoor konden we ons optimaal voorbereiden op Hrieps. Yvon heeft haar oren en ogen daar goed opgehouden, maar op den duur werd het toch een beetje wazig. Gelukkig hadden we de spionnen Snapchat nog, maar daar was niet veel juice op te zien. Er was nog een spion die flink haar best deed om juice te vangen of toch een sfeerbeeld te maken. Echter het enige wat je hoorde was iemand die heel hard en vals meezong met ABBA, filmpje verpest.
Wat gebeurde er nog meer deze week: Eline kwam twee keer op de fiets naar de training. Dit hadden we nog nooit gezien. 
 

Veel verjaardagen

Daarnaast is het verjaardagsalarm sinds het laatste verslag 3x afgegaan. De eerste jarige zit sinds dit jaar bij de Meeuwen Dames.
Toeter, toeter, ze komt altijd op haar scooter uit Wasschappel aangecrosst. Het is een juffie van de toekomst, die altijd in is voor gezelligheid. Soms draagt ze wel een flared broek in plaats van een trainingsbroek. Het is Joreen en ze was jarig op donderdag 9 mei, ook wel Hemelvaart.
De tweede jarige is onze aanvoerder, die deze wedstrijd haar rentree zal maken. Degene waarbij competitief op haar CV staat. Degene die houdt van wijn, maar geen twee cocktails bij één strandtent meer wil drinken. Onze TikTok content creator, waar we heel blij mee zijn, ook wel beter bekend als MediaMerel. En ze trakteerde ons op een lekker zakje chips op maandag 13 mei.
De laatste die afgelopen tijd een feestmuts op mocht zetten is degene met pech enkels. Het is een echte veteraan, al heeft ze afgelopen helaas minder gevoetbald dan er naast gestaan. Ze houdt van een pizza stagioni. Ze hoopt dit jaar te slagen voor de opleiding pedagogiek. Het is één van onze weinige 90’s kids. Het is Nena en ze mocht 25 kaarsjes uitblazen op donderdag 16 mei. Allemaal nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, meiden!
 

De wedstrijd

Na een route door de polders, over dijkjes, langs een tuin met walibi’s kwamen we aan in museumdorp Driewegen. We moesten namelijk spelen tegen ST Luctor Heinkenszand/ Apollo ‘69/ DWO ’15 VR 2, vanaf hier kortweg Luctor genoemd. Een voor ons onbekende tegenstander. In de twee resterende wedstrijden moeten we nog 2x tegen Luctor spelen. Uit de statistieken van voetbal.nl bleek dat ze makkelijk scoorden, maar dat ze ook altijd een doelpunt tegen krijgen. De wekker moest heel vroeg gezet worden, want we speelden al om 10.00 uur, dat betekende 8.30 uur vertrek bij de Meeuwen. Een tijd die ons deed denken aan onze jeugd, toen we speelden bij de f’jes. Een team wat nu bekend staat als JO7. Nu we toch wakker waren, wilden we graag winnen! We hadden nog wat versterking meegenomen in de vorm van een dokter in spé, namelijk Lara. We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling: 

Keeper: Karin
Verdediging: Suze, Lilian, Floor, Lindy
Middenveld: Eline, Marjon, Danja
Aanval: Celeste, Merel, Britt P 

Op de bank zaten: Xanthe, Charlotte, Lara en Britt A 

We hadden afgesproken dat we gelijk hoog druk zouden zetten op de tegenstander. Echter had dat niet veel zin, want de tegenstander hield ervan om lange ballen te geven. We probeerden goed op te bouwen en georganiseerd te staan. Helaas kwamen we wel op achterstand. En het was niet de tegenstander die scoorde Het was Eline die een eigen doelpunt maakte… Ze liep mee met de tegenstander en raakte de bal verkeerd, jammer! Vrij snel daarna kwamen we op een gelijkspel door een doelpunt van Marjon. Die haar koppositie in de Jo Melis bokaal verstevigd. In de eerste helft kwam Xanthe er nog in voor Celeste, Charlotte voor Eline en Britt A voor Suze. Ook moest de keeper in de eerste helft nog redding brengen. 1x werd er nog bijna in eigen goal geschoten, nadat een hoekschop werd weggewerkt. En 1x moest de keeper in een spagaat om de bal tegen de houden. Het publiek en iedereen op het veld hield zijn adem in en dacht aan dingen als lies afgescheurd. De keeper heeft echter in een ver, ver, ver verleden op turnen gezeten, dus er was niks aan de hand. We gingen met een 1-1 stand de rust in. 

Tweede helft

In de tweede helft werden wat wissels doorgevoerd. Ook bij Luctor gingen 4 speelsters met piepende banden naar een volgende wedstrijd. Joreen kwam in de plaats van Lindy, Eline kwam erin in plaats van Lilian en Celeste kwam erin voor Merel. Helaas kwamen we weer op achterstand. Een boomlange aanvalster, die lastig te verdedigen was, scoorde de 2-1. Hierna kwamen wij meer aan de bal en probeerden een weg te vinden naar het doel van de tegenstander. We kwamen er nog niet zomaar doorheen. Er werd weer gewisseld, zodat iedereen een beetje kon spelen. Suze kwam erin voor Danja. Daarna werd er nog een beetje gewisseld. Merel kwam erin voor Joreen, Suze ging naar de verdediging en Merel naar het middenveld. Lara kwam erin voor Britt P en Lilian kwam erin voor Floor. Toen gaf de keepster van Luctor een prut bal, waardoor Lara bijna scoorde. We hadden het geloof dat er punten te pakken viel. Er was een moment in de 16 waarbij een speelster van Luctor hands maakte. Vanaf alle kanten werd hands geschreeuwd/gekrijst naar de scheidsrechter. Deze man floot niet meteen, want hij wilde het spel even afwachten omdat we misschien zouden scoren. Hij had het wel gezien. Een shout out naar de scheidsrechter in zijn sportieve spijkerbroek en polo met trainingsjas erover heen dat hij zo rustig bleef. Dit was een kans voor Lilian, want zij hoopt nog boven nichtje Britt uit te komen in de Jo Melis bokaal. Als Lilian iets kan dan is het hard schieten en dat deed ze dan ook wel door het midden, maar raak. Dat bracht de stand op 2-2. We wilden voor de winst gaan, want we voelden dat het kon. Luctor wilde niet verliezen en voelde ook nog dat het kon. Waardoor het een spannende slotfase werd. Keepers moesten verschillende keren redden. Jammer genoeg was het Luctor die aan het langste eind trok. Het was dezelfde aanvalster die de 3-2 scoorde in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Dit was ook de eindstand. Weer een nederlaag. We willen Lara heel erg bedanken voor het meespelen!! 

Einde seizoen in zicht

Of de wedstrijd volgende week gespeeld gaat worden is nog maar de vraag, want dan is er Klomppop. En Roxy Dekker wil je natuurlijk niet missen. Er is een kans dat deze wedstrijd nog verzet gaat worden. Echter moet Luctor aankomende donderdag nog spelen tegen Dauwendaele. Bij winst is Dauwendaele kampioen, want zij hebben de onderlinge strijd met Bevelanders gewonnen. Spannend, als je het spannend vindt!  

Positief punt van het complex van DWO’15. Er waren in de kleedkamer meerdere punten om stroom te tappen. Nadeel: de föhn werd niet goed warm. Na de wedstrijd werden de langzame douchers nog getrakteerd op een trekkerparade. En toen gingen we weer over de dijkjes, door de polders, langs de tuin met walibi’s naar de bewoonde wereld. Na een thuis te hebben geluncht, kon iedereen op tijd zijn voor Meeuwen 1. Na de wedstrijd trad Woodworks op in de kantine en zo werd het een gezellige middag en avond! En voor iedereen, met name van de Meeuwen Dames, die het niet kent. Klik hier voor de hit uit 2016: 

Wanneer de laatste wedstrijd nou gespeeld gaat worden, blijft de vraag. Maar we zien u daar graag!  

Doelpunten

  1. Lilian
  2. Marjon