V.V. DE MEEUWEN

ST Borssele/Lewedorpse Boys 2 – Meeuwen 4 Zoutelande, 26 september 2023

Zaterdag 23 september de terugkeer van de Boasjes van het 4e op de velden. Na ons glorieus verlopen vorig seizoen (2e plaats), streven we dit jaar naar meer. De doelstelling voor dit seizoen is nog onbekend, laten we maar beginnen met simpel en goed voetballen. Geen beelden van ons op luxe jachten in Ibiza, wij hebben allemaal op onze eigen manier de conditie op peil gehouden. Groente shakes drinken, veel fitnessen en vooral niet te vroeg beginnen met trainen. Een aantal Boasjes hebben hun kwaliteiten laten zien bij de Dikke Buuken, met name in de 3e helft bij het nuttigen van de bruine fruitschaal en het nuttigen van groene thee, op onze insta zijn daar enkele beelden van gepubliceerd. In tegenstelling tot de drukke transferzomer in Amsterdam, is het bij ons vrij rustig gebleven. Er zijn geen uitgaande transfers geweest en we treden dit seizoen weer aan met de vertrouwde gezichten. De competitie indeling is wel wat anders met helaas minder streekderby’s. Het beste nieuws is: ons leidersduo is in tact gebleven Thijs en Gijs, klasse mannen op weer een mooi en communicatief seizoen!

Wedstrijd 1
De 1e wedstrijd was uit in Borssele tegen een combinatie van Borssele/Lewedorpse Boys 2. Aan het begin van het seizoen hier en daar wat afwezigen en blessures. Captain Corné en topscoorder Boer waren geblesseerd, all time M4 Legend Martin Dekker stond in de kantine, en Peter was afwezig. Aanvulling in de selectie kwam vanuit het 3e, want die moesten niet. Verdeeld in Q1 (verzamelen bij de Meeuwen), Q2 (vertrek en spullen meenemen) en Q3 (aankomen in Borssele) reisden we af naar Borssele, helaas voor Devlin geen DRS zones onderweg. Voor Thijs was dit wel goed, want zo kwam zijn Flintstone auto wel een keer aan op bestemming. Eenmaal aangekomen werd er snel een opstelling in elkaar gezet en die was als volgt: Keeper: Stijn, Verdediging: Rik, Willem Jan, Danny, Gijs, Middenveld: Sven, Bikkel, Eddy, Luuk W, aanval: Ewout en Thijs.

Het veld in Borssele lag er keurig bij, een biljart laken. De beginfase was onwennig en rommelig met veel foute passes. Na 20 minuten eindelijk beter spel van ons en dat resulteerde in meerdere kansen. Bikkel schoot van rand 16 tegen een tegenstander aan, Ewout met een puntertje recht op de keeper.

Thijs kreeg vervolgens een enorme kans, na een uitstekende voorzet van Luuk W, echter bleek deze bal te moeilijk voor Thijs, zal wel aan het veld gelegen hebben. Daarna nogmaals Thijs die bij een corner de bal voor zich kreeg en recht op de keeper schoot. Van de 35e tot 45e minuut werd er een nieuwe spelmethode ingevoerd, zijlijn voetbal. De bal kwam in deze fase niet verder dan de zijlijn van beide ploegen en de ingooien waren niet meer bij te houden. Wie de toto op ingooien had ingezet is nu miljonair geworden. Verder gebeurde er niks meer en met een 0-0 ruststand gingen we aan de thee. Luuk W schoot nog wel een bal hoog over het dorp in, hij loopt blijkbaar daar nog steeds rond in een wit pak (i.v.m. radioactieve straling) op zoek naar die bal.

Strijdplan voor de 2e helft
Het plan is zo veel mogelijk corners verdienen en dat werd meteen uitgevoerd. Boone nam corner nummer 1 die door Eddy bij de 2e paal werd binnengetikt 0-1. 5 minuten later weer een corner van Boone die door een speler van Borssele keurig in zijn eigen goal gekopt werd 0-2. Weer een aantal minuten later corner nummer 3 van Boone en Eddy die wederom binnentikte bij de 2e paal 0-3. En toen gebeurde er iets wat niemand voor mogelijk hield, daar moet u even goed voor gaan zitten. Op de bank werd al opgemerkt dat Thijs eigenlijk nooit scoort, dat is ook echt zo. Precies op dat moment kreeg Thijs de bal en besloot maar is op goal te schieten. Niemand had eigenlijk door dat die bal daadwerkelijk in de goal was beland, behalve Thijs zelf die dit van de daken schreeuwde. Een halve minuut later kwam dit ook door bij alle spelers en zo was de eindstand bepaald op 0-4. De 1e 3 punten gingen verdiend mee naar Zoutelande! Borssele was nog wel even in de war met de Matthijsse wissel. Eddy werd namelijk gewisseld voor Danny, waarop men zij: hoe kan jullie aanvoerder nu weer terug in het veld zijn? Frenk heeft even kort uitgelegd dat Eddy en Danny broers zijn, toen werd alles duidelijk voor Borssele, administratie ook weer afgehandeld klasse Frenk!

Op advies van Seroos 5 hebben we de culinaire hoogstandjes van de kantine van Borssele getest. Wij waren hier zeer tevreden over, de bruine fruitschalen en broodjes waren niet aan te slepen. 2 bruine fruitschalen en een aantal flessen bier later besloten we weer terug te reizen naar Zoutelande. Volgende week spelen we thuis tegen Patrijzen/Nieuwdorp 3, supporters welkom, a.u.b. geen vuurwerk afsteken en of bekers op het veld gooien, alvast bedankt!. Nog iets heel belangrijks wat we vergeten zijn: volgens voetbal.nl was Luuk W man van de wedstrijd, keurig gedaan Luuk!