ST Serooskerke/Veere VR1 1 - 2 (1 - 0) De Meeuwen VR1
Waar: Sportpark Noordhout

Serooskerke/Veere VR1 – Meeuwen VR1 Zoutelande, 6 februari 2024

De Revanche

Op zaterdag 3 februari speelden de dames tegen Serooskerke/Veere. Het was een wedstrijd die we om verschillende redenen wilden winnen:
1. Omdat we speelden tegen de ex-trainer en
2. Omdat we al 5 wedstrijden op rij ongeslagen waren.

Om 10.40 uur verzamelden we fris en fruitig bij de Meeuwen. Er bestonden nog twijfels over de frisheid van Merel en over het feit of ze wel of niet mee zou doen. Maar die twijfels werden door Merel zelf snel weggenomen. Al had ze wel last van haar knie. Met een bijna complete en fitte selectie vertrokken we. Bij Meliskerke zouden we Celeste nog oppikken. Die vroeg zich af of ze wel meegenomen werd, aangezien er eerst 3 auto’s voorbij raceten. Bij sportpark Noordhout aangekomen, zagen we de trainer nog niet ijsberen, wat betekende dat we rustig konden omkleden. Iets wat vooral ondergetekende fijn vond, want die is nooit zo snel.
Het leuke was ook nog dat Eline nog een potje met geld had gevonden om nieuwe voetbalschoenen te kopen. En dan wel de degelijke Adidas Copa Mundial, die tegenwoordig een vermogen kosten. Het was echter nog te high risk om vandaag al op deze schoenen te gaan spelen, dus ze deed het nog met haar oude, inclusief tapeje.

Beginnen met wind tegen

De eerste helft begonnen we met de volgende basiself:
Karin als keeper,
Floor en Lilian centraal achterin,
Britt A als linksback, Danja of was het toch Eline als rechtsback,
Merel ©, Marjon en Eline op het middenveld,
Britt P, Amy en Celeste van voren.

Merel had de toss gewonnen of niet, maar we begonnen met wind tegen. Eerste helft hadden we zelf niet veel kansen. We probeerden wel goed te voetballen, maar het was moeilijk. De spits van Seroos kwam er nog een paar keer gevaarlijk door, maar er was altijd wel een speler van de Meeuwen of de keeper die de bal tegenhield. We hoopten dat we met 0-0 de rust in zouden gaan. Maar helaas scoorde Seroos rond minuut 40, de 1-0. In de eerste helft was Lindy er nog ingekomen voor Britt A en Cho voor Merel, die toch te veel last had.

Winst met wind in de rug

In de rust werden er nog wat wijzigingen doorgevoerd. Zo kwam Xanthe erin voor topscoorder Amy en kwam Britt A er weer in voor Danja. We speelden met wind mee en dat zorgde meteen voor een ander spelbeeld. Wij hadden de bal, speelden naar elkaar over en probeerden kansen te creëren. Het was echter uit een standaardsituatie dat we de gelijkmaker maakten. Een corner, waarbij een rommelige situatie ontstond, de bal werd geschampt met het hoofd door de kleinste vrouw op het veld Cho en het was 1-1!!!

Seroos dacht er nog een paar keer door te komen met wat lange ballen, maar onze verdedigers stonden als een huis. Daarom dacht de scheidsrechter zal ik Seroos maar een handje helpen en een corner geven. Dat was het duidelijk niet. Maar ook dat gevaar werd snel afgewend. Daarna waren wij weer in de aanval. Marjon ging af op de keeper en werd door de spits van Seroos notabene onderuit gehaald. Doorgebroken speler en geel dachten wij, maar daar wilde de scheids niet in mee. Wel kregen we een vrije trap net buiten de 16. Dit was een kans voor Lilian. Ze schoot hard, wel recht door het midden, maar raak! En het stond 1-2 voor ons.
Dit gingen we natuurlijk niet meer weggeven. Dat gebeurde nog bijna toen Britt A de bal weg wilde tikken en hij bijna in eigen doel belandde. Echter gaf de paal redding. Tegen het slot van de wedstrijd was Merel weer opgelapt en hadden Eline’s schoenen het begeven, dit was dus een logische wissel. En kwam Danja er nog in voor Lindy. Er gebeurde niet veel bijzonders meer in de resterende tijd. Behalve dat Lilian (vrouw van de wedstrijd) nog onderuit ging in een duel en we bang waren dat ze niet meer verder kon spelen. Maar dat ging gelukkig nog 6 minuten. De scheids floot af, we hadden 1-2 gewonnen!!!

Zo werd de winning streak nog niet verbroken! En natuurlijk altijd leuk om te winnen van de ex-trainer. We staan nu bovenaan! Maar we juichen nog niet te vroeg. Het seizoen is nog lang en de bal is rond. Wie aan het eind de meeste wedstrijden heeft gewonnen mag zich kampioen noemen.

De volgende wedstrijd die we spelen is op woensdag 21 februari om 19.30 uur tegen Luctor/Heinkenszand bij de Meeuwen.
U bent allen van harte uitgenodigd!

Doelpunten

1. Charlotte & Lilian