's Heer Arendskerke 1 2 - 1 ( - ) De Meeuwen 1
Waar: Sportpark 's Heer Arendskerke

’s Heer Arendskerke 1 – De Meeuwen 1 Zoutelande, 22 april 2024

Vooraf

De heenwedstrijd najaar 2023 liep voor Meeuwen slecht af. Arendskerke won van Meeuwen met 1-2. Juist op de dag waarin onze vereniging in de ban was van het 75-jairige jubileum van de vereniging met presentatie jubileumboek en de trekking prijzen jubileumverloting. ‘Ons karretje in de prak gereden’ heet dat. Dat vroeg (voor uw verslaggever) om een stevige sportieve reactie/correctie in de terugwedstrijd: drie punten in de kofferbak mee naar Zoutelande en omstreken. Dat was het gewenste scenario.  Meeuwen was haast compleet, op Menno na, die een terugkomst van blessure zeker niet had willen vieren op kunstgras. Robin was van de partij na de schorsing. Wessel nam dus plaats op de bank, samen met Wouter, Vincent, Pim en Nino. Het weer was van het type “ruuzebuuzig”, veel wind en kans op regen.

’s Heer Arendskerke bespeelt een leuk voetbalcomplex. Met kunstgras dus, mooie bestrating, omheining en een gezellig compacte kantine, die al wat ouder was/lijkt. Mijn herinnering ging terug naar de jaren ’80, met een ondergrond die helemaal uit gras bestond, inclusief een hobbelig speelveld. De clubgebouwen stonden toen op de achterzijde van het complex. Ik herinner me dat het een fikse wandeling was. Het uitzicht op de imposante kerktoren was, zoals het altijd al is geweest! Ik dwaal af.

De wedstrijd

De  toeschouwers zagen twee aan elkaar gewaagde ploegen, die er vol voor gingen. Een hoog tempo. Pittige mannelijke duels. Veel hoge ballen voor de goals en legio mogelijkheden voor beide ploegen om een goal te scoren. Dat er maar drie goals gescoord werden mocht een wonder heten. De credits daarvoor komen toe aan de doelmannen die beiden een prima partij keepten. Het  duel was niet heel goed, wel onderhoudend en  meeslepend. Een soort ‘kick and rushpartij’, waarin (in mijn ogen) de meest gelukkige ploeg won. Er zat meer in voor Meeuwen dat in de tweede helft heerste. Het spel was van beide kanten niet altijd goed, maar de intentie, de ambiance en de energie die de spelers op de mat legden, maakten het  goed. En een prima scheidsrechter De Gouw sterk floot en overwacht uitstraalde.

In de 13e minuut kwam Arendskerke op de 1-0 voorsprong door Demy Koole. Hij kwam rechts voor het doel vrij en schoot de bal laag en onhoudbaar voor Jesse in het doel (1-0). Meeuwen rechtte de rug en drong Arendskerke terug. Dat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor de goal van de bevelanders. Zoals een hoge bal van de zijkant van Robin die tegen lat/paal kwam maar niet in de goal viel. Gescoord werd er in die helft niet meer. Milan liep tegen een gele kaart aan toen hij een tegenstander omver kegelde.

De tweede helft was Meeuwen qua balbezit in overwicht. Met het windvoordeel kwam Meeuwen  op de helft van Arendskerke te spelen. Toch was het Arendskerke dat uit een corner in de  62ste minuut scoorde. Luuk den Engelsman kopte de bal uit de corner hard via de onderkant lat in het doel (2-0).

De kopjes gingen bij Meeuwen niet naar beneden. Al in de 69ste minuut deed Meeuwen wat terug. Delano kwam, na een combinatie, vrij in de 16 en scoorde beheerst in de linkerhoek. De ploeg rook bloed en aanval na aanval rolde naar het Arendskerkedoel toe. De tijd drong en er werd aanvallend gewisseld: Pim en Nino kwamen er in. Corner na corner werd afgedwongen, maar het balletje ging er niet meer in. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor ’s Heer Arendskerke. De reserves van Arendskerke wonnen in Zoutelande met 4-0 van Meeuwen 2.

Ranglijst

Meeuwen blijft op plaats 3 staan met 45 punten. Arendskerke kroop dichterbij en hijgt ons in de nek met 44 punten. De nummers 1 en 2, Luctor Heinkenszand (52 punten) en RCS (50 punten) speelden gelijk.

Wat er nog komt

Meeuwen speelt op het eind van de competitie tegen gerenommeerde tegenstaanders. Op zaterdag 4 mei om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg op het affiche. Zeelandia Middelburg neemt weliswaar geen topklassering in, maar is een sterke ploeg. In de uitwedstrijd  lieten de Middelburgers de Meeuwtjes in leven door vele kansen onbenut te laten. Meeuwen bleef bibberend op de been, om op het eind meedogenloos toe te slaan.

Op Hemelvaartsdag 9 mei wacht op De Stoofwei de derby tegen buurman VCK 1. Die ploeg is na een slechte periode op stoom gekomen. Zij willen ongetwijfeld de nederlaag  in Zoutelande weg poetsen. Aanvang wedstrijd 19.30 uur.

Het toetje voor Meeuwen is er in de laatste thuiswedstrijd/speeldag op 18 mei. Thuis tegen  de huidige koploper Luctor Heinkenszand 1.

Piet Kluijfhout maakte de volgende foto-reportage. Klik op de foto om het album te bekijken:

Doelpunten