V.V. DE MEEUWEN

RCS 5 – Meeuwen 4 (15-04-2023) Zoutelande, 17 april 2023

RCS 5 – Meeuwen 4 (2-0)

5 wedstrijden (inclusief deze tegen RCS uit) zijn er nog te gaan voor de Boasjes van het 4e in de strijd om het kampioenschap. We moeten dan wel vanaf nu alle wedstrijden winnen om de druk op Arendskerke te houden. Vol goede moed reisden we zaterdag 15 april af naar Oost-Souburg voor de wedstrijd tegen RCS 5. In de thuiswedstrijd speelde RCS ons een groot gedeelte van de 1e helft helemaal zoek. Gelukkig konden we na rust door een tactische omzetting de wedstrijd alsnog in ons voordeel beslissen. Gezien het spel van vorige week tegen Noormannen, moesten we deze wedstrijd uit een ander vaatje tappen voor de 3 punten. Het scoutingsrapport van leider Thijs had geen nieuwe aanwinsten opgeleverd, zelfs niet voor de 3e helft. Wel is gehoord dat hij na zijn blessure weer is gesignaleerd op het trainingsveld.

 

Het samenstellen van de selectie loopt meestal voorspoedig, maar op vrijdag en zaterdag komen onze leiders vaak voor onverwachte uitdagingen te staan. Leider Thijs ging kijken of hij met kroppen sla verleggen problemen kon verhelpen, helaas niet en was afwezig. Frenk de tank is nog geblesseerd, Martin Dekker moest werken en Ronan speelde bij het 3e. Laatste afmelding kwam op zaterdag van Corné, die door omstandigheden er niet bij kon zijn. Houden we nog wel een ritje in Corné zijn bus te goed bij de laatste uitwedstrijd. Hadden we Peter wel weer in de selectie die het weer ging proberen, Martin van Vooren en Dario sloten later aan vanuit M2, die om half 1 in Souburg speelden. Bij het vragen naar het resultaat van het 2e bleef het toch even lang stil. Gijs had de volgende opstelling op papier gezet: Keeper: Martijn, Verdediging: Sam, Peter, Michel, Rik, middenveld: Sven, Bikkel, Dario, Luuk W, aanval: Jorim en Ewout.

 

Als je in de jeugd bij RCS moest spelen, werd er altijd benadrukt om niet teveel naar de trein te kijken als die passeert. Statistiek van deze wedstrijd er zijn 3 treinen en 1 rondvaartboot gepasseerd. Het veld van RCS verkeerde in uiterst slechte staat, wat strakke poasjes geven tot een moeilijke opgave maakte. Beide ploegen hadden daar in het begin last van, waardoor we af en toe weer vee te druuzig waren, zowel achterin, op het middenveld, maar ook in de aanval. We probeerden wel te voetballen, maar dat leverde de 1e 25 minuten niks op. Na een halfuur een counter van RCS, waar de bal achter onze verdediging viel. De spits van RCS ging voor eigen succes en schoot de bal in de verre hoek achter Martijn 1-0. Een prima goal van hun spits dat moeten we eerlijk bekennen. Daarna meer druk van de Boasjes en diverse kansen, maar dat leidde niet tot de gelijkmaker. Na een steekpass scoorde Ewout wel de 1-1, maar hij stond helaas buitenspel, zo ging de goal niet door. Ruststand 1-0.

 

In de rust de constatering dat we zeker niet minder waren en als we gewoon gingen voetballen er meer in zat. Al bleek het voetballen op deze knollentuin echt zeer moeilijk. Na rust gingen we direct op zoek naar de gelijkmaker en meer naar voren voetballen. De scheidsrechter begon daarnaast de wedstrijd te beïnvloeden. Bij overtredingen floot hij met name tegen ons, terwijl dit in veel gevallen onterecht was, leidde ook tot wat frustratie hier en daar. Bij een ingooi liet hij de ploeg ingooien waarvan de speler als eerst de bal pakte. Tja wat moeten we er nog van zeggen. Kansen kregen we zeker, waar Boer en Ewout dichtbij de gelijkmaker waren. De grootste kans volgde even later toen Boer uit een corner de bal op doel schoot. Deze was op zekerheid er in gegaan, maar op miraculeuze wijze bracht de keeper van RCS redding. RCS moest het met name hebben van de counter in de 2e helft. In de 85e minuut een diepe bal, Gijs gaf de speler van RCS een schouderduw in de 16. De scheids wees direct naar de stip. Een terechte penalty dat wel, maar dan had de scheids ook vaker in ons voordeel mogen fluiten de 2e helft. De spits van RCS schoot de penalty binnen, al zat Martijn er nog heel dichtbij 2-0. Dat was ook de eindstand.

 

Zoals Erik ten Hag al zei: You’re looking a cow in the ass, hadden wij achteraf een duidelijke conclusie.

We hebben al meerdere malen geluk gehad dit seizoen, maar in deze wedstrijd was dit niet aan onze zijde. Veel spelers haalden hun niveau niet en dan lopen we een keer tegen een nederlaag aan. Het kampioenschap is nog altijd mogelijk, in het voetbal gebeuren er soms gekke dingen. Bij PSV denken ze ook nog steeds voor het kampioenschap te kunnen gaan. Wordt het voor de Boasjes van het 4e na deze nederlaag wel iets lastiger. De spits van RCS klaagde veel over het lichte briesje dat schuin op het veld waaide: hee broer die wind is echt irritant man. Advies misschien voor hem om een keer bij het NK tegenwind fietsen te gaan kijken, daar staat pas echt wind.

 

Volgende week zoals eerder aangekondigd weer een kraker thuis tegen onze vrienden van Seroos. Wederom op alle vlakken, voorbereiding, 1e, 2e en 3e helft + het verslag een lastige wedstrijd. We gaan wel strijden voor de 3 punten en de 2e plaats. De 2e plaatst betekend namelijk deelname aan de voorronde van de champions league!

 

Tags

  • De Meeuwen 4