V.V. DE MEEUWEN
RCS 4 3 - 2 (3 - 1) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 07 oktober 2023
Aanvang: 12:30
Waar: Sportpark De Alblas

RCS 4 – Meeuwen 4 Zoutelande, 10 oktober 2023

Complimenten aan de leiders

Afgelopen zaterdag 7 oktober een uitwedstrijd voor de Boasjes van het 4e in Oost-Souburg tegen RCS 4. Onze trouwe supporters en volgers weten dat we vorig seizoen bij RCS het kampioenschap uit het zicht zagen verdwijnen. Iedereen was zeer gemotiveerd om deze kater en andere katers (vast van bier) weg te spoelen. Al vroeg moesten we op pad want volgens de dienstregeling van NS werden we  om 12:30 uur verwacht in Oost-Souburg. De competitie ’treinen kijken’ begon al voor dat de wedstrijd was begonnen. Thijs was hierin zeer aanwezig, door bij aankomst een stoptrein te spotten. Leiders Thijs en Gijs hadden wel de gehele week een strijd geleverd om een elftal bij elkaar te krijgen. Iedereen die kon lopen was gebeld, maar je zal net zien dat veel mensen de kustmarathon liepen. Uiteindelijk 12 spelers in de selectie en om met Peter zijn woorden te spreken: complimenten aan de leiders van 3 en 4 voor hun inzet om elftallen op de been te brengen!

Nieuwe aanwinst

We missen nog steeds Boer en onze captain Corné. Peter was op de vrijdag nog controle gaan uitvoeren in de tent. Hij trof daar enkele Boasjes aan, die alvast moed aan het indrinken waren voor de wedstrijd, over goede voorbereidingen gesproken. Hadden we een konijn uit de hoge hoed en dat was onze vlagger: Wiebe Bosgra. Klasse Wiebe!
Tijdens al dat bier drinken waren onze leiders het eens geworden over een tactisch plan. Michel ging centraal op het middenveld spelen naast spelverdeler Bikkel: “Ik heb gelopen voor wat ik waard was, maar ik ben geen 20 meer”.
Zijn we bijna vergeten onze nieuwe aanwinst voor te stellen: Thomas Veerhoek. Thomas heeft doordeweeks de medische keuring door staan en werd meteen opgenomen in de selectie. Aan acclimatiseren of wennen aan onze speelwijze doen we niet, goed voetballen en je best doen is het belangrijkste.

De opstelling: Keeper: Damon, Verdediging: Rik, Peter, Frenk, Gijs, Middenveld: Sven, Bikkel, Michel, Luuk W, Aanval: Ewout en Thijs. Tijdens de warming-up werden door Thijs en Luuk W 2 treinen gespot.

Minder goede start

We begonnen slecht aan de wedstrijd want binnen 5 minuten stonden we met 1-0 achter. Binnen het kwartier viel het 2e doelpunt voor RCS waardoor we tegen een 2-0 achterstand aan keken. Beide doelpunten ontstonden door slordigheden in ons spel. Eenmaal de moed bij elkaar geraapt te hebben, begonnen we eindelijk een beetje te voetballen. We kregen diverse goeie kansen, echter was de laatste pass of de afronding niet goed genoeg voor de aansluitingstreffer. Na 35 minuten kwam die treffer er dan toch. Luuk W. had de bal en leverde een wereld voorzet/schot op de goal af. Iedereen zag de bal erin vliegen, maar via de binnenkant van de paal kwam deze terug in de 16. Thijs was deze keer wel attent en scoorde de 2-1. Het geloof kwam weer terug en we probeerden door te drukken. Helaas kregen we voor rust nog een doelpunt tegen, ik weet niet meer hoe die ging, maar wel dat de rusttand 3-1 was in het voordeel van RCS. De tegenstander van Gijs werd overigens nog naar de kant gestuurd, voor het gebruiken van een ongepast woord. We hebben hem daarna 90 minuten niet meer gezien.

De wil om te winnen was aanwezig

Op allerlei vlakken was het een slijtageslag deze wedstrijd, maar de wil en vechtlust om te winnen die was er zeker. Vanaf het begin van de 2e helft gelijk druk naar voren om in de 16 van RCS te komen. De scheids begon zich ook te mengen in de wedstrijd waardoor er een aantal discutabele situaties ontstonden. Meerdere malen kreeg RCS een vrije trap mee, waar wij bij dezelfde overtredingen alles tegen kregen, of er werd niet eens gefloten. Aan de VAR hadden we ook niks die stond op het spoor de bovenleiding te analyseren. Met diverse goede kansen kwamen we dichterbij de 3-2 en die viel rond de 70e minuut. Sven had een prima steekbal in huis op Thomas, die zijn tegenstander tot 2 keer toe uit kapte en de bal langs de keeper schoot 3-2. Het geloof dat er een gelijkspel te halen viel was terecht, want we kwamen dichterbij de gelijkmaker. Helaas zaten er continu of een speler van RCS, de scheids of de grensrechter van RCS tussen om hiervoor een stokje te steken. De eindstand was 3-2 voor RCS.

Conclusie

Realistisch zoals we zijn concludeerden we dat ons spel deze wedstrijd niet goed genoeg was. Wel moet de inzet en vechtlust van alle spelers geprezen worden, want daar ontbrak het niet aan! Thijs had de meeste treinen gezien en trakteert volgende week op een kratje bier. Geven wij hem daarnaast nog 2 vrijkaartjes voor de stoomtrein van Goes naar Borssele. Volgende week spelen we in Zoutelande tegen Arendskerke 4, supporters welkom om 14:30 uur op sportpark D’n Hooghe Hilt.

Doelpunten

  1. Thijs