V.V. DE MEEUWEN

RCS 2 – De Meeuwen 2 Zoutelande, 2 oktober 2023

Een goed begin is het halve werk

Op zaterdag 23 september was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd voor de mannen van ’t tweede. Na een bekeravontuur tegen zeer sympathieke tegenstanders is het nu tijd voor het echte werk. The road to the Hoofdklasse.
Dit avontuur start op sportpark De Alblas in Oost-Souburg tegen het tweede van RCS.

Leuk feitje, v.v. RCS speelt haar wedstrijden op sportpark De Alblas, terwijl v.v. De Alblas haar wedstrijden juist weer speelt op sportpark Souburgh. Maar dit terzijde.

De volgende spelers vormden de basis voor de eerste competitiewedstrijd:
Milan
Chiel  – Jur – Ramon – Koen
Ronnie – Max – Wouter
Ruben – Vincent – Nino.
Op de bank zaten: Florian, Daan, Sammy, Timo en Jeffrey.

Solide eerste helft
Met het binnenlopen van de stoptrein op station Oost-Souburg floot scheidsrechter van Belzen voor het begin van de wedstrijd. Op het geliefde kunstgras speelde Meeuwen 2 een solide eerste helft. Rustig ging het balletje rond op zoek naar een opening in de verdediging van RCS. Na verschillende kansen kregen De Meeuwen een corner te nemen. Nino gaf de bal strak voor de goal, waardoor Wouter vogeltje vrij kon inkoppen. Mede doordat RCS een keeper had opgesteld van het kaliber Kostas Lamprou waren de corners een gevaarlijk wapen deze middag. Niet veel later was het de beurt aan RCS. Door een indraaiende voorzet die via de paal en de voet van Milan in het doel stuiterde kwam de 1-1 op het bord te staan. Niet veel later kwam De Meeuwen toch weer op voorsprong. Het was Wouter die na een voorzet van Nino tegendraads binnenkopte en hierdoor de verdiende 1-2 aantekende. De Meeuwen ging verder met een zorgvuldige opbouw, op zoek naar een uitbreiding van de stand. Uiteindelijk was het toch RCS die op een gelijke stand kwam gedurende de 1e helft. Na een mislukte passeeractie van Jur in de eigen 16-meter kon de spits van RCS gemakkelijk binnenschieten. De Meeuwen liet zich niet kennen en ging weer vol op de aanval, en met succes. Kort voor rust was het Ruben, die na een voorzet van Nino koelbloedig binnenschoot. Ruben had donderdag op de training met zichzelf afgesproken dat hij meer ging mikken tijdens het afwerken, deze belofte werkt gelijk zijn vruchten af. De goal van Ruben was ook gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft. Scheidsrechter van Belzen floot na 65 minuten eindelijk af voor de eerste helft. De spelers mochten gedurende de rust genieten van een lekker bekertje siroop.

Voorsprong behouden
Begin van de tweede helft was RCS de ploeg, die het meeste kans maakte op een doelpunt. Na een voorzet van rechts kwam deze er uiteindelijk ook, maar door onze grensrechter “Hawk eye Gerrie” werd dit doelpunt ongeldig verklaard. De Meeuwen wist wat het moest doen want een extra doelpuntje was broodnodig om de eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen. Het was wederom Wouter die hiervoor zorgde. Timo, die in het veld was gekomen voor Ruben gaf een strakke voorzet Wouter die zijn derde van de middag binnen kopte. Na de 2-4 begon RCS meer druk naar voren te geven om de aansluitingstreffer te forceren. Na een voorzet van rechts kon de linksbuiten van RCS de bal binnenschieten. Met een 3-4 voorsprong en nog een kwartier te spelen drukte RCS door om tot een gelijkmaker te komen. De Meeuwen slaagde er uiteindelijk in om de voorsprong vast te houden en de eerste driepunter binnen te slepen.

De overwinning werd bij terugkomst in de kleedkamer gevierd met een welverdiend biertje. Ronnie had zijn voetbaltas deze zaterdag ingewisseld voor een koeltas met bijpassende inhoud. Echter had “illustere pilsbaas” Adrie hetzelfde idee, dus dit krat werd ook maar soldaat gemaakt. Wij zijn uiteindelijk de beroerdste niet. Behalve op zondag..

Volgende week is er door het terugtrekken van Drechtstreek een vrij weekend voor het tweede. Wij vervolgen de competitie op 7 oktober in de mosselhoofdstad van Nederland tegen het tweede elftal van de plaatselijke FC.

Het was ons een eer om deze wedstrijd voor u winnend af te sluiten.

 

Hoogachtend,

De Meeuwen 2