V.V. DE MEEUWEN
RCS 1 1 - 5 (1 - 3) De Meeuwen 1
Datum: Zaterdag, 25 mei 2024
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark De Alblas

RCS 1 – De Meeuwen 1 Zoutelande, 27 mei 2024

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Intro
De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, waar ‘de prijzen’ verdeeld zouden worden, stond afgelopen zaterdag te gebeuren. Verschillende belangen stonden voor de teams op het spel. Voor RCS was dat de mogelijkheid om bij winst op De Meeuwen kampioen te worden. Dat zou het geval zijn als koploper Luctor Heinkenszand thuis verlies zou leiden, dan wel een gelijkspel zou boeken, tegen FC Axel.
Het belang van Meeuwen zat er in om:
a. te winnen van beide koplopers (Luctor Heinkenszand (was er al aan voor de moeite) en RCS):
b. de derde periode te winnen (de eerste periode was al in de pocket);
c. zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de wedstrijden voor de nacompetitie (zie verder onder kopje ‘Nacompetitie.

Een echte topper in een mooie ambiance

De bezoekers, waarvan de meerderheid onze groen-witten kwam ondersteunen, zagen een leuke wedstrijd op complex ‘De Alblas’ in Oost-Souburg. Lekker weer met een zonnetje, en een prima opkomst. Twee ploegen die er vol voor gingen, onder leiding van een voortreffelijke scheidsrechter, met overwicht, die zijn beslissingen, vocaal en zeer hoorbaar, motiveerde. Na afloop konden de conclusies getrokken worden. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, kregen allebei voldoende kansen/mogelijkheden en gaven elkaar geen duimbreedte toe. De winst was het enige wat telde. Dat leverde spektakel op voor de beide doelen en veel werk voor de keepers. Het uiteindelijke verschil werd gemaakt door het element: doeltreffendheid. Daarin haalde Meeuwen een aanzienlijk hoger percentage. RCS was gevaarlijk, maar de afronding was van minder niveau dan Meeuwen, dan wel was er sprake van domme pech (bal op paal), waardoor het balletje er net niet inging. Daar kwam nog bij Meeuwen collectief kort op man en bal verdedigde. Middenveld en verdediging van Meeuwen vormden één blok waar niet simpel doorheen viel te voetballen! Dat de verdediging van Meeuwen dit seizoen staat als een huis, was bekend. RCS moet er compleet gestoord van zijn geraakt. Altijd was er wel een Meeuwenspeler die de ingeschoten bal blokte of zich ervoor gooide. En als er dan nog een balletje doorheen kwam, was daar de voltreffelijke parades van keeper Jesse. Daar kwam bij dat Meeuwen snel omschakelde naar de aanval en met drie – vier opkomende mensen steeds gevaarlijk uitbrak. Tactisch, maar ook technisch zag het er goed uit.

De eerste helft

Al in de 2e minuut een gevaarlijke uithaal van Robin van buiten de 16, waar de keeper nog net de hand tegen de bal kon krijgen. Het was echter RCS dat op voorsprong kwam in de 10e minuut. Een doorgekopte bal (Milan kon er net niet bij), viel de bal tussen Vincenzo en de uitgekomen Jesse in. Vincenzo beroerde de bal nog waardoor die voor de voeten kwam van RCS-speler Jordy van Merrienboer, die de bal simpel kon binnentikken (1-0). Het antwoord van Meeuwen liet 5 minuten op zich wachten. Delano maakte uit een schitterende vrije trap van de linker zijkant van zeker 20 meter de 1-1. De 1-2 kwam er snel achteraan. In minuut 19 werd een eigen doelpunt van RCS genoteerd. Een voorzet van Maas op Gino werd op even ongelukkige als miraculeuze wijze door tegenstander Milan Duinkerke in het eigen doel getikt. Een kwartier voor tijd voerde RCS de druk op om te redden wat er te redden viel. Meeuwen moest terug maar hield de gelederen gesloten. Wel waren er opnieuw kansen voor de Souburgers; doelpunten bleven uit. In de 42ste minuut kreeg RCS het deksel op de neus. Uit een counter tekende Robin in de 42ste minuut met een geplaatst schot de 3-1. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft

In deze helft probeerde RCS weer in de wedstrijd te komen. Af en toe was het penibel voor het doel van Meeuwen. Maar met kunst- en vliegwerk (Jesse zweefde een harde inzet van 16 m uit de kruising) bleven tegentreffers uit. Even later redde het houtwerk hem toen een inzet vanaf de paal het veld weer inkwam. Halverwege de tweede helft doofde het heilige vuur bij de Souburgers. Meeuwen bouwde de score uit door goed geplaatste uitvallen. In de 75ste minuut was het Sem Wisse (viel goed in), die na een subtiel balletje van opzij door Maas, de bal laag en hard naast de keeper in de hoek schoot. Pim maakte het in de 83ste minuut helemaal af door het vijfde doelpunt voor zijn rekening te nemen. Pim’ s harde uithaal viel via binnenkant paal binnen (1-5). De koek was toen op. Eindstand 1-5 voor de Meeuwen-equipe en dat was niet eens geflatteerd te noemen.

Invallers:
Pim voor Gino
Wouter voor Teun
Sammy voor Robin
Boy voor Vincenzo
Sem voor Wessel

Van de wedstrijd RCS – Meeuwen maakte Omroep Zeeland een mooie videoreportage. Die is te zien via de volgende link: https://www.omroepzeeland.nl/video/ZNO240525VV/bekijk-hier-de-samenvatting-van-rcs-de-meeuwen

Conclusies

Meeuwen behaalde zijn doelstellingen. RCS kwam van een koude kermis thuis. Winst op Meeuwen had die ploeg (achteraf gezien) het kampioenschap opgeleverd. Koploper Luctor Heinkenszand sleepte met de nodige moeite het kampioenschap binnen (3-3 tegen FC Axel). Proficiat. RCS speelt overigens al aanstaande dinsdag (28 mei) voor de nacompetitie. We wensen hen succes.

Nacompetitie
We kijken uit naar een mooi vervolg van de competitie via de nacompetitie voor een plaats in de 2e klas KNVB. Aanstaande dinsdag start die competitie. Omdat Meeuwen de eerste en derde periode won en tweede in de reguliere competitie werd, kon de ploeg de eerste ronde voor de nacompetitiewedstrijd (dinsdag 28 mei) overslaan.

Aanstaande zaterdag 1 juni zit de ploeg in het schema voor de nacompetitie. Zoals al eerder vermeld is, starten we dan om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel Haastrecht -BLC. Dat duel wordt deze dinsdagavond afgewerkt. Als Meeuwen die pot wint, speelt de ploeg tegen de winnaar van de wedstrijd: DBGC – Hardinxveld. We kunnen er op vertrouwen dat de ploeg het goede voetbal en de werklust voortzet. Zonder geluk vaart niemand wel!

Zijn jullie weer allemaal van de partij (jong en oud) om de ploeg fanatiek aan te moedigen? Pak dan zaterdagochtend je potten, pannen, deksels en vlaggen van de vliering. Steek je in je groene clubtenue en kom Meeuwen supporteren naar de overwinning!
Zaterdag kleuren we ‘D’n Hooghe Hil’ groen.


Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Piet Kluijfhout. 
Klik op de foto om het album te bekijken