Oranje Wit 3 2 - 2 (1 - 1) De Meeuwen 2
Datum: Zaterdag, 02 december 2023
Waar: Sportpark Oranje Wit

Oranje Wit 3 – Meeuwen 2 Zoutelande, 5 december 2023

Op een koude zaterdag middag namen de stoere kerels van Meeuwen 2 het op tegen het Dordrechtse Oranje wit 3. We werden om kwart over 12 verwacht in de kantine, zo ook de topfitte Ramon. Om half 1 begon dan de verre reis naar het sportpark van SV Oranje Wit, waar we ruim op tijd aan kwamen en dus de kantine eerst nog even getest kon worden. Martin had op de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd beloofd dat als er 6 punten werden behaald in de komende 3 wedstrijden, er zou worden geapenkooid bij hem in de gymzaal. Vandaar dat de energie en de moed er dus goed in zat.

Wat was de selectie dan deze week?

Dit was het 14-koppige team dat Martin meenam naar Dordrecht:

Keeper= Milan

Verdediging= Koen, Sjoerd, Jur en Sammy

Middenveld= Ramon, Max en Wouter

Aanval= Ruben, Timo en Nino

Wissels= Boy (40e minuut voor Sjoerd), Jeffrey (2e helft voor Timo), Siep (65e minuut voor Max)

De oplettende lezer ziet dat Sammy weer terug keert en ook Max en Boy weer meedoen. Daarnaast kwam Siep door uit de onder 17. Verder was Adrie vandaag de vlagger, omdat onze mooi-weer vlagger Gerrie geblesseerd is.

1e helft

Het eerste half uur ging gelijk op en beide teams creëerde nog geen grote kansen, toch was Oranje Wit vaker aan de bal. Wouter en Timo kregen allebei nog een kansje, maar hier werd nog niet van geprofiteerd. Tot er rond de 35e minuut een corner kwam voor Oranje Wit. De Meeuwen kreeg, na de bal 2 maal matig uitverdedigen, de 1-0 tegen. Zo’n 5 minuten na deze onnodige goal ging het fout achterin bij Oranje wit en kwam Ruben aan de bal. Ruben maakte een mooie loop actie om vervolgens de keeper te passeren en de 1-1 op het scorebord te zetten. Daarna viel Sjoerd geblesseerd uit aan en moest Boy na een korte warming up invallen. Vlug na deze wissel floot de scheids af voor de rust.

2e Helft

De 2e helft ging van start. Timo was ondertussen gewisseld voor Jeffrey, zodat Wouter door kon naar de spits en Jeffrey op het middenveld erbij kon komen. Ook de 2e helft ging in het begin gelijk op, maar na zo’n 10 minuten werd Oranje Wit sterker, maar tot echt 100% kansen kwamen ze niet. In minuut 65 kwam Siep erin voor de rechtsback Max. En rond minuut 75 beloonde Oranje Wit hun sterkere fase met een doelpunt (2-1). Ook na deze goal had De Meeuwen het lastig met tot kansen komen. Er kwam een paar gevaarlijke ballen vanaf Milan vanuit achteruit, maar tot kansen kwam het niet.
Oranje Wit bleef gevaarlijk en kleine kansjes afdwingen maar door goed keeperswerk van Milan bleef het 2-1. Totdat De Meeuwen in minuut 88 na een goeie pass van Milan een corner kreeg. Na een per ongeluk fantastisch mooi getrapte corner van Nino, die bij de 2e paal belandde, kopte Jur de bal knap over de keeper in de goal (2-2). Na de goal moest De Meeuwen nog even volhouden, maar de scheids floot snel af en zo was het 2e gelijkspel op rij voor de stoere kerels van De Meeuwen 2 binnen.

Volgende week ontvangen ze SVOD ’22 2 thuis. Om 12:00 uur strijden we opnieuw voor de 3 punten.

Foto: mooi-weer-vlagger Gerrie

Doelpunten