V.V. DE MEEUWEN
De Noormannen VR1 7 - 1 (5 - 0) De Meeuwen VR1
Datum: Zaterdag, 13 april 2024
Aanvang: 12:00
Waar: Sportpark de Prelaat

Noormannen VR1 – Meeuwen VR 1 Zoutelande, 16 april 2024

Verloren onder de toren


Ik denk als u kijkt naar de uitslag en u was er niet bij, dat u schrikt. Dat u denkt hoe kan dit nou. De heenwedstrijd werd namelijk met 4-2 gewonnen. Zijn drie wedstrijden in een week te veel? Was het te warm? We moeten het maar op een collectieve off-day houden, met één klein lichtpuntje.
Voordat we de wedstrijd gaan bespreken. Eerst nog wat zaken vooraf.
 

Op Wasschappel bin Cho en Joreen gebore, op Wasschappel oore Cho en Joreen tuus
Dih ken ‘k ied’rendêên bie naeme van d’n oudsten toet de guus
En dih wil ik bluuve weunen en dih zoeke ‘k m’n bedrief.
 ‘k per ong’luk moch veruuuze, kreeg ‘k de landziekte op m’n lief
(Bron: Wasschappels volkslied, stichting cultuurbehoud Westkapelle. Aanpassingen: de schrijver).

Gelukkig hebben beiden er voor gekozen om bij de Meeuwen te voetballen, maar u kunt begrijpen dat bij hen de derby nog een extra lading spanning met zich meebrengt. Dit wilden zij natuurlijk winnen, anders kan je het nog een hele week of misschien wel langer aanhoren dat je hebt verloren. 

Onder de toren zijn ze geboren

Onder de toren is ook Floor 21 jaar geleden geboren. En zij was toevallig afgelopen vrijdag jarig. Floor is onze rots in de branding centraal achterin. Degene die bij elke wedstrijd en (bijna) elke training is. Onze juf in spé. Degene zonder plannen en die vervolgens toch om 4.30 uur pas thuiskomt. Degene met de karakteristieke Floor lach. Ik hoop dat er vrijdag voor haar gezongen is, want normaal zet ze het altijd zelf in. Met terugwerkende kracht: Floor, van harte gefeliciteerd meid! 

Toen we zaterdagochtend om 10.45 uur bij de voetbal verzamelden hadden sommigen wel wat kleine oogjes. Maar iedereen was voldoende fit om te spelen. De temperatuur was ondertussen ook alweer lekker opgelopen, waardoor we wisten dat het zweten ging worden. Echter de trainer had hier geen last van en had gedurende de hele wedstrijd een dubbele jas aan. Wanneer we in de auto zaten, bleek er een lieveheersbeestje/pimpampoentje/bombombeesje in de auto te zitten. We deden het raam open en als het lieveheersbeestje vanzelf weg zou vliegen zou het geluk brengen. Hij bleef echter zitten, was dit al een voorteken… 

De opstelling

We hadden een selectie van 16 speelsters meegenomen naar Noormannen. Danja had in het dagelijks leven geen last meer van haar blessure, maar wilde wel even de warming-up aankijken of ze echt kon spelen. Na de warming-up waren we, ondanks al het gezweet, klaar voor de wedstrijd. We begonnen met de volgende basis-elf: 

Keeper: Karin 

Verdediging: Lindy, Lilian, Floor, Joreen 

Middenveld: Charlotte, Marjon en Eline 

Aanval: Xanthe, Amy, Britt P  

Op de bank zaten: Celeste, Danja, Nena en Suze. 

Wat leuk was om te zien, was dat onze fans de weg naar Westkapelle wisten te vinden. Wij willen deze supporters dan ook bedanken, want wat ze hebben gezien was niet best. Ook MediaMerel kwam nog uit Aagtekerke-Noord naar sportpark de Prelaat. Echter heeft zij geen beelden van de wedstrijd gemaakt, omdat die pijn aan de ogen kunnen doen. 

Eigenlijk ging het in de eerste minuut al mis. En dat terwijl wij mochten aftrappen. Aftrap werd genomen. Gevolgd door een pass en daarna nog een pass die werd onderschept door een speelsters van Noormannen. Die speelster gaf een bal op de linksbuiten/spits en zij schoot hem zo in het doel. 1-0 voor Noormannen. Iedereen kon zijn ogen niet geloven, ging het zo’n dag worden? Er werd meteen wat omgezet. Eline moest bij deze speelster blijven en Joreen schoof een linie naar voren. Maar vrij snel volgde de 2-0 van Noormannen. Lilian had last van alles, dus die werd eruit gehaald. Eline ging laatste vrouw spelen en Suze op rechtsback. Wat er allemaal gebeurde geen idee, maar Noormannen scoorde de 3-0 en de 4-0. De Noormannen-supporters riepen allemaal 10, 10, 10. Celeste kwam er halverwege de eerste helft nog in voor Xanthe. Door het warme weer kregen we een drinkpauze. Er werd besloten dat Britt P naar het middenveld zou zakken en Joreen zou naar voren gaan. Ook zou Amy zich meer laten zakken. Na de drinkpauze scoorde Noormannen de 5-0. Dit was ook de ruststand, beschamend. Wij hadden nog wel twee kansen gehad, maar het was zo’n dag dat die er niet ingingen.  

Spelen alsof het 0 – 0 is

In de kleedkamer werd besproken wat er beter moest en wat we anders gingen doen. Nena zou er in komen voor Joreen en Britt P ging weer rechtsbuiten spelen. En Britt A kwam erin voor Lindy. Na ongeveer 10 minuten zou Lilian erin komen voor Amy. Er waren wat supporters die de tweede helft pas kwamen. Die schrokken zich natuurlijk een hoedje toen ze het scorebord zagen. We wilden de tweede helft aanvliegen alsof het nog 0-0 was en proberen ons eigen spel te spelen. 

De tweede helft was wel iets beter qua spel, echt moeilijk was dat niet. Toch kwamen nog veel passes niet aan. Lilian kwam er vrij snel in voor Amy. Na een poosje spelen scoorde Lilian de 5-1, een eretreffer. Vrij snel daarna scoorde Noormannen na eerst twee reddingen van de keeper toch de 6-1. We probeerden na voren te spelen om er nog eentje te maken, maar dat lukte niet echt. Danja kwam er nog in voor Marjon en Lilian kon niet meer en daar kwam Xanthe voor in de plaats. Helaas scoorde Noormannen ook nog de 7-1, dit was een kopie van de 1-0. 7-1 was dan ook de eindstand in deze wedstrijd. Echt de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Jammer, maar helaas. We moeten door deze zure appel heen bijten. Het kleine lichtpuntje van deze wedstrijd was Suze, die ondanks dat het heel moeilijk was haar tegenstandster meerdere keren goed van de bal zette. Zij is wat mij betreft dan ook de vrouw van de wedstrijd aan onze kant.  

We hebben 3 weken om over dit verlies heen te komen. Dit lijkt mij persoonlijk wat aan de lange kant. Ik denk dat de meesten van ons het al bijna zijn vergeten. ’s Middags hebben we namelijk even gekeken bij Meeuwen 1 hoe het wel moet. En zo werd het mede door het zonnetje toch weer een gezellige zaterdag!

Op zaterdag 4 mei zijn wij terug om 12.00 uur sportpark d’n Hooghe Hilt tegen Luctor Heinkezand/Apollo ‘69/ DWO ’15 VR2; afgekort Luctor en hopelijk ook echt alleen vrouwen 2, maar wordt vervolgd… 

Doelpunten

  1. Lilian