V.V. DE MEEUWEN

Noormannen op bezoek bij Meeuwen 1 Zoutelande, 18 september 2023

Meeuwen 1, de trots van Zoutelande en omgeving, kwam op zaterdag 16 september uit voor de beker. Op deze mooie zaterdagmiddag speelde de ploeg thuis tegen de goede buurman v.v. de Noormannen. Het publiek had er zin, al dan niet langs de kant (of supporteren vanuit de horecahoek).
Veel Westkappelaars hadden er een tocht naar het warme zuiden voor over. Beide elftallen overleefden afgelopen seizoen de versterkte degradatie niet. Noormannen zakte af naar de vierde klas. Meeuwen degradeerde (na het 2-0 verlies in en  tegen Dauwendaele)  naar de derde klas. Op papier zou Meeuwen, gezien de ranking, dus de beste papieren op de overwinning hebben. Beter is de Goden niet te verzoeken en: ‘De huid niet verkopen voordat de beer geschoten is .’ De mix van routiniers aangevuld met ‘jonge honden’ is nog duidelijk in de groeifase. En Noormannen is een ingespeeld team dat alle oefen- en bekerwedstrijden in winst had omgezet. Dat gaf stof tot nadenken en reflectie. Ook een gelijkspelletje betekende dat Meeuwen het bekertoernooi kon vervolgen (beide ploegen wonnen ruim van Spui en Colijnsplaatse Boys – maar het doelsaldo van Meeuwen was echter beter).

Een wedstrijd om de eer
Een Westkappelaar op leeftijd verklaarde dat in deze derby de eer van beide ploegen op het spel stond (een waar woord). Hij voegde er aan toe dat zijn ploeg de huid duur ging verkopen (wat we ook wel verwachten!). Prima uitgangspunten dus voor een mooie pot voetbal tussen twee teams met supportersscharen, die elkaar goed kunnen verdragen. Het publiek had het begrepen, zorgde voor een fraaie ambiance door in grote getale op te komen naar sportcomplex ‘D’n hooghe Hilt’ om zijn of haar favoriete club aan te moedigen. Bij Meeuwen moest aanvoerder Vincenzo verstek laten gaan en ook de naar speelminuten popelende Delano Langezaal nam plaats op de reservebank.

De eerste helft gelijk op.
Meeuwen had meer de bal, deed er echter weinig mee en was hem snel weer kwijt. Kansen van Menno (2x) en Teun werden onschadelijk gemaakt door de goede Noormannengoalie.  Meeuwen had de bal. Noormannen was fysiek sterk, loerde, vanuit een redelijk gesloten verdediging, op de kansjes en gaf Meeuwen meer dan goed partij. De Noormannen zaten er kort op en voorkwamen dat Meeuwen zich combinerend kon uitleven.  Dat leidde tot een leuke gelijk opgaande wedstrijd. Noormannen werd vanuit de counter gevaarlijk. En mocht een strafschop nemen, die naast geknald werd. Meeuwen grossierde in balverlies, leidde daarmee counters voor Noormannen in. En hanteerde steeds meer de lange bal. In de 29ste minuut kwam Noormannen op voorsprong. Keeper Jesse werd na een uittrap door de goalie van Noormannen, via een scherpe counter door het midden, geklopt (0-1). Meeuwen wilde er wat tegenover zetten, maar de rood-zwarten waren taai.  De drinkpauze werd door de trainer benut om zijn ploeg op scherp te zetten. En terecht want een aantal spelers voetbalde op niveau ‘zomeravondvoetbal’ dus ruim beneden het ‘kunnen’ c.q. het gewenste (derde klas) niveau.

Een engeltje op de Noormannen lat.
Na de thee (of iets sterkers) betraden beide ploegen met goede bedoelingen en opgekrikt moraal de Zoutelandse voetbaltempel. Ook nu weer een redelijk gelijke strijd met kansen en kansjes voor aan beide kanten. Meeuwen kwam steeds beter in de wedstrijd en krijgt een overwicht. Het inbrengen van Pim betekent een aanvallende versterking. Noormannen krijgt het conditioneel moeilijk en krijgt het niet aangelopen. Omdat Noormannen meer inzakt kan Meeuwen gevaarlijker worden. En komt via aardige combinaties steeds meer voor de goal. Het is echter die dekselse Noormannengoalie die op onverklaarbare wijze zijn doel schoon weet te houden. Het ‘ Engeltje op zijn lat’ kan natuurlijk niet  oneindig duren. Jordan helpt hem een handje door een toegekende penalty (Pim werd ‘neergehaald’ in de zestien) over te mikken. Oud-Noormannenspeler Menno  schiet Meeuwen in de 8oste minuut langszij via een mooi genomen vrije trap net buiten de zestien. (1-1). Meeuwen is daarmee virtueel door in het bekertoernooi. Echter prijs de dag niet voor dat het avond is. Noormannen gaat in het laatste kwartier niet bij de pakken neerzitten, maar recht de rug nog een keer. Het stuurt de kopsterke verdedigers naar het front, speelt de lange bal en maakt oorlog in de 16. In blessuretijd valt de 1-2 alsnog. Eerst kopt Maas een bal van de lijn en in de rebound scoort Noormannen de winnende goal. Druiven zijn zuur voor de Meeuwenploeg, die het zelf had kunnen afmaken.

Noormannen gaat door in het bekertoernooi. We wensen hen veel succes. In Zoutelande bleef het overigens nog lang onrustig!

Voor Meeuwen een magere generale voor de start van de competitie volgende week. Meeuwen komt op zaterdag 23 september uit in en tegen de v.c. Vlissingen om 15.00 uur, op veld 5 aan de Irislaan. Supporters, trek dus naar Vlissingen op: fiets, brommer, elektrische step, scootmobiel of auto en moedig uw club hartstochtelijk aan.

—————–

Piet Kluijfhout maakte naast dit verslag ook een mooie fotoreportage.

Klik op de foto om de reportage te bekijken.