MZVC 4 2 - 2 (1 - 2) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 02 december 2023
Waar: Sportpark Veerse Poort

MZVC 4 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 5 december 2023

Afgelopen zaterdag 2 december een uitwedstrijd voor de Boasjes van het 4e op historisch grondgebied. De reis bracht ons naar de velden van MZVC in Middelburg en dan denken we natuurlijk direct terug aan het MZVC BBQ toernooi van 2022. Dat we toen een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten. bleek eens te meer. Bij binnenkomst direct de vraag of die man in die groene string weer meedeed, dat is natuurlijk onze BN’er Martin Dekker. Helaas moesten we deze trouwe fan teleurstellen, want Martin zijn agenda was volgeboekt en hij was afwezig. Via manager Dekker jr. hebben we wel weten te regelen, dat deze fan een gesigneerde foto van Martin in outfit zal ontvangen.
Veel Meeuwen supporters hadden hun weg gevonden richting sportpark Veerse poort (je had er bussen voor kunnen inzetten) voor een echte kelderklasse wedstrijd dachten we. Helaas  stonden alle supporters twee velden naast ons te kijken naar het vlaggenschip Meeuwen 1 dat tegen Zeelandia Middelburg 1 speelde.

Iedereen weer fit

2 weken rust (vrij weekend en een afgelasting vorige week tegen Veere) had onze ziekenboeg goed gedaan. Topscoorder Thomas en ons meesterbrein op het middenveld Bikkel keerden terug van Blessures. Om ze weer welkom te heten, had leider Thijs een resoluut besluit genomen door beide spelers op de bank te laten beginnen. Een tactische overweging om de tegenstander in verwarring te brengen.
Peter was afwezig en als je dan een aanvoerder zoekt, kom je al snel uit bij kapitein Frenk. Het 3e moest niet, zo konden we nog enkele spelers lenen: Danny, Ronan en Jari. Dit keer hadden we wel een keeper en dat was Stijn. Onze voorbereiding was verder niet hoogstaand, maar de opstelling willen we graag met jullie delen:
Keeper: Stijn,
Verdediging: Rik, Frenk, Danny, Gijs,
Middenveld: Sven, Ronan, Remy, Luuk W,
Aanval: Ewout en Jari,
Wissels: Bikkel, Thomas en Michel.

Matig veld, maar wereldgoal

Op een zeer slecht veld, waar je op sommige plekken rondjes 29.1 kon schaatsen of een valpartij kon veroorzaken, begonnen we iets wat aftastend aan de wedstrijd. Na 5 minuten kregen we de 1e grote kans. Jari werd diep gestuurd en kwam in de 16 van MZVC terecht. Zijn schot belande helaas op de bovenkant van de lat. Dat 1e wapenfeit gaf ons vleugels en de druk werd opgevoerd. In de 15e minuut een cadeautje van MZVC. Een speler van hun besloot de bal terug te spelen, maar zag onze spits Ewout over het hoofd. Ewout wist wel raad met dit balletje en schoof deze keurig langs de keeper in de goal 0-1. Vlak daarna weer een kans waar ons spitsenduo goed communiceerde, Ewout liep buitenspel, maar bleef van de bal af en Jari kon deze weer oppikken op weg naar de goal. Helaas werd hij van de bal gezet. Rond de 20e minuut een vergelijkbare situatie, opgezet door onze linksback Gijs. Bij een afgeslagen corner van MZVC ging Gijs er met de bal van door. Als een John Deere 6320 sprintte Gijs het gehele veld over en passeerde vier man van MZVC, die nog steeds zoekende zijn. Aangekomen in de 16 van MZVC legde Gijs keurig de bal af naar de meegelopen Ewout en zo werd het 0-2. Een wereldgoal volledig verdiend door Gijs. Helaas moesten we 5 minuten later een tegentreffer incasseren. MZVC had nog weinig kansen gehad, maar via een mislukt schot stijf in de kruising werd het 1-2. We probeerden nog wel kansen te creëren, maar tot goals leidde dit niet meer. Ruststand 1-2.

Tweede helft

In de rust de conclusie dat we veel beter waren en als we secuur waren in balbezit, moest dat tot meer goals gaan leiden. Helaas voor ons pakte het wat anders uit. Nog maar koud uit de kleedkamer moesten we meteen de gelijkmaker incasseren. Een schot van een MZVC speler werd door ons van richting veranderd en belande zo in de goal 2-2. Het verdere verloop van de 2e helft was echt kelderklasse voetbal. Veel foute passes, vee te druuzig wezen, snel balverlies het spel werd er niet beter van. MZVC stelde daar verder weinig tegenover en zo probeerde beide ploegen wel iets te forceren, maar allemaal tevergeefs. Het laatste wapenfeit kwam vlak voor tijd van de Boasjes. Thomas had een schot van rand 16 in huis, maar deze belande in de handen van de keeper van MZVC. Eindstand van deze wedstrijd 2-2.

Conclusie

Op basis van 1e helft twee punten verloren, gezien de 2e helft een terechte uitslag voor beide ploegen. Thijs had voor blikken bier gezorgd in de kleedkamer, toch een keer iets goed geregeld. Man van de wedstrijd was Gijs, wel gekozen door mede leider Thijs!. Na afloop zijn we nog even bij Zeelandia Middelburg blijven hangen. Ze hadden daar blijkbaar Erwtensoep, zo leek het wel een koek en zopi tent als je de flessen bier er bij rekent.

A.s. zaterdag 9 december de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper Walcheren 5 en aansluitend de Bazar! Supporters uiteraard weer welkom!
We sluiten dit verslag af met een felicitatie aan onze BN’er Martin Dekker voor zijn 54e verjaardag, dat kratje bier zien we wel verschijnen!

Doelpunten