MZVC 3 3 - 3 (3 - 0) De Meeuwen 3
Datum: Zaterdag, 16 maart 2024
Waar: Sportpark Veerse Poort

MZVC 3 – De Meeuwen 3 Zoutelande, 19 maart 2024

We gaan eerst even terug naar vorige week toen de Boasjes van het 4e uit speelden in ’s-Heer Arendskerke. Leider Thijs was aangesteld als verslaggever, echter ontbreekt het verslag nog steeds. Waarschijnlijk is het verslag verdwenen op de groente afdeling van zijn werk. Indien u een briefje tussen uw courgettes, sperziebonen of broccoli vind, dan horen wij het graag. Korte conclusie van die wedstrijd was wel dat het De meeuwen 4 kansloos verloren had. Zo’n ploeg als Arendskerke 4 hoort ook niet thuis in de kelderklasse.

Afgelopen zaterdag 16 maart: nieuwe ronde en nieuwe kansen, want er stond een Middelburgs tweeluik op het programma. Het 3e speelde om 13:00 tegen MZVC 3 en de Boasjes van De Meeuwen 4 om 14:30 tegen Zeelandia Middelburg 7. Mooi weer vlagger Gerrie zag het al helemaal voor zich in de 3e helft een kroegentocht door Middelburg met het 3e en het 4e. Helaas liep dit door omstandigheden toch anders.

MZVC 3 – De Meeuwen 3 / 4 / JO17

Dat het anders zou verlopen bleek halfverwege de week al, want beide selecties telden ieder 8 aanwezige spelers, dit ook door de nodige personele problemen in alle senioren elftallen. De nood was zelfs zo hoog dat Bikkel in de selectie van het 2e was opgenomen. We hebben het altijd al gezegd dat hij enorm goed kan voetballen!. Er werd besloten dat De Meeuwen 4 helemaal niet in actie zou komen en dat de overgebleven spelers van het 4e: Jorim, Michel, Gijs, Rik en Thomas bij het 3e aansloten aangevuld met Bas en Sil van de JO17. Eenmaal aangekomen in Middelburg had Leider Boone een opstelling op papier gezet, in een 4-4-2 systeem was die als volgt:

Keeper: Damon
Verdediging: Rik, Pieter, Willem Jan, Gijs.
Middenveld: Jari, Dario, Eddy, Luuk V.
Aanval: Jorim en Thomas.

Wissels: Michel, Sil, Bas.

Vlagger: Gerrie, die onderweg op de fiets al goed geoefend had, bij elk rood stoplicht vlag omhoog.

De 1e helft was vanuit De Meeuwen 3 perspectief slecht, want er gingen meer dingen fout dan goed. Veel slordigheden in de passing, niet kort genoeg dekken, het stoppen dat niet met volle overtuiging gedaan werd en zo kunnen we nog wel even doorgaan. MZVC had een paar goeie voetballers in hun team die onze fouten genadeloos afstraften. Na 3 fraai uitgespeelde goals van MZVC stonden we binnen 35 minuten met 3-0 achter. MZVC was niet al te geweldig, alleen maakten wij teveel fouten. De kansen die we kregen waren schoten van rand 16, één keer Luuk V recht op de keeper en Jari ook nog een keer met een schot recht op de keeper. Daarbij stak de vlagger van MZVC bij iedere diepe bal zijn vlag omhoog, dat hielp ook niet mee. Ruststand 3-0.

Revanche in de 2e helft

In de rust een gelaten sfeer, maar een duidelijke analyse van captain Eddy. Een resultaat behalen was zeker mogelijk, maar dan moest het echt vanuit onszelf komen met de volle overtuiging. Eddy was er wel van overtuigd dat we zeker nog 3 goals gingen maken. Dat leidde tot een omzetting in de opstelling: Pieter ging in de spits als aanspeelpunt spelen, Sil linkshalf, Bas op het middenveld en Luuk V centraal achterin. De 2e helft was een kopie van de 1e helft, maar dan in ons voordeel. 5 minuten na rust een schot van Eddy dat via de paal en keeper in de goal belande. Wel even wat discussie, want het was niet geheel duidelijk of de bal over de lijn was. De VAR stond te flitsen langs de N57 en de scheids had iets goed te maken, het doelpunt telde 3-1. De druk werd opgevoerd en dat leidde 5 minuten later tot de 3-2. Dario kreeg bij de 2e paal de bal en ronde beheerst af 3-2. MZVC was het even helemaal kwijt en daar profiteerde wij maximaal van. Jorim had al een paar kansen gehad en in de 60e minuut schoot hij de gelijkmaker binnen 3-3. In het laatste halfuur lag het aan beide kanten open, MZVC kreeg nog een aantal kansen, maar Damon pakte een paar goed ballen. Aan de andere kant nog een grote kans voor ons. Een vrije trap van Willem Jan kwam bij Pieter uit die de bal op de paal kopte, misschien in buitenspel positie, maar de grens van MZVC kon dat nooit gezien hebben, want die stond de hele wedstrijd al verkeerd. Na een felle strijd floot de scheids af eindstand: 3-3.

Super Saturday 2

In de 2e helft hebben we ons goed gerevancheerd voor de slechte 1e helft en was een punt verdiend, er had echter wel meer ingezeten. Onder het genot van een biertje op het terras bij MZVC werd er al voorzichtig uitgekeken naar volgende week.Alle senioren elftallen spelen dan namelijk een thuiswedstrijd op Sportpark D’n Hooghe Hilt. De Boasjes van Meeuwen 4 spelen al om 12:00 tegen Kloetinge 8. In de wandelgangen vernomen dat het 4e mogelijk weer kan beschikken over een vaste kracht (iemand die duels niet schuwt). Meeuwen 3 speelt om 14:30 uur tegen Serooskerke 4 en ik begreep dat daar nog een appeltje mee te schillen valt. Supporters welkom!!
Tip voor het bestuur dit is de 2e Super Saturday van het seizoen!!

!! Oproep !!

We sluiten dit verslag af met een belangrijke oproep aan alle spelende (en ook rustende) leden:
Maak de agenda op de zaterdagen tot 18 mei vrij, want we zullen iedereen nodig hebben om wekelijks te kunnen voetballen met 4 elftallen!!!
Complimenten nogmaals aan leiders van De Meeuwen 3 (Lennart, Eddy en Danny) en van De Meeuwen 4 (Gijs en Thijs) voor de wekelijkse strijd om de selecties samen te stellen.

Doelpunten

1. Eddy