V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen VR1 1 - 1 ( - ) ST Zaamslag/Vogelwaarde VR1
Datum: Woensdag, 10 april 2024
Aanvang: 19:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen VR1 – Zaamslag/Vogelwaarde VR 1 Zoutelande, 13 april 2024

Wedstrijd op woensdag 

Op woensdag 10 april moesten de Meeuwen dames voetballen tegen Zaamslag/Vogelwaarde. De eerste wedstrijd had Zaamslag met 2-1 gewonnen. Het kon vandaag nog weleens een spannende pot worden. Dit was een wedstrijd die was verzet, omdat Zaamslag de vorige keer te weinig speelsters had. Gelukkig speelden we een thuiswedstrijd, want wie heeft er nou zin om doordeweeks ongeveer 45 minuten te rijden voor een wedstrijd. Enkelen van ons hadden ’s middags al wat tactieken en inspiratie opgedaan bij de schoolvoetbal. Wat al sinds jaar en dag wordt gehouden op de velden van VV de Noormannen. Overigens ook onze wedstrijdarena van zaterdag. Het wordt mooi weer, een lunchwedstrijd om 12.00 uur op sportpark de Prelaat, waar u op de fiets naar toe kunt komen!  

Floor was terug van twee dagen Ysselsteyn met de pabo. Niet de plaats in het midden van het land, wat ook anders wordt gespeld, maar een oorlogsbegraafplaats. Ze was hier niet helemaal fit van teruggekomen, want schijnbaar staat drinken daar ook op het programma, die leraren toch. Ze lijken zo braaf… Maar Nena zei: Floor je bent fit, maar toch niet fit. Wie snapt het nog, ik niet. Britt P was terug van een korte blessure en kon weer voetballen. Britt A ontbrak in de wedstrijdselectie door stage en Danja door een blessure aan haar lies. Even rust houden en dan kan Danja hopelijk zaterdag weer meedoen. Wel toegevoegd aan de wedstrijdselectie was Farah van de JO17. Farah nogmaals bedankt! Zaamslag speelde in het groen, waardoor wij onze roze shirts weer aandeden. We begonnen met de volgende basiself: 

Keeper: Karin 

Verdediging: Suze, Lilian, Floor, Joreen 

Middenveld: Charlotte, Marjon, Eline 

Aanval: Celeste, Amy, Britt P 

We begonnen de wedstrijd goed en fel. We zaten er tussen en probeerden compact te spelen. In de beginfase kreeg Floor een bal op haar neus, waardoor ze een bloedneus had. Floor moest er even uit en Lindy kwam tijdelijk op haar plek te spelen. Toen het bloeden was gestopt kon Floor er weer in en mocht Lindy weer plaats nemen op de bank. Echter niet voor lang, want zij werd halverwege de eerste helft gewisseld voor Suze. Na een aanval, met een mooi afstandsschot buiten bereik van de keeper scoorde Marjon de 1-0. Dit wilden we vasthouden en niet meer weggeven. Zaamslag gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Ze hadden goede speelsters en het bleef oppassen. Onze middenvelders moesten hard werken. Cho rende heel erg veel. Eline had een lastige tegenstandster. In het begin was het moeilijk, maar daarna had Eline haar steeds goed. Één keer kreeg deze speelster een bijna kans, maar toen zat Lilian er weer goed tussen. Xanthe kwam er in de eerste helft nog in voor Celeste. Er waren ook nog wat kansen voor ons, maar gescoord werd er niet meer. We gingen met 1-0 de rust in.  

Het bleek ’s avonds best wat af te koelen. Waar het zonnetje in de middag zo lekker geschenen had, was het nu vrij koud. En dan met name op de goal. In de eerste helft had Zaamslag namelijk bijna tot geen kans gehad. Een thermoshirt bleek dus geen overbodige luxe. In de rust werd eigenlijk besproken dat we het zo vol moesten houden. Er werd nog gewisseld. Farah kwam erin voor Joreen en Celeste kwam er weer in voor Amy. Britt P ging nu spits spelen.  

Na de rust probeerden we onze speelwijze vol te houden. Wel kwamen er meer kansen voor Zaamslag. En eigenlijk op een bijna identieke manier als hoe Marjon de 1-0 had gemaakt, maakte Zaamslag de 1-1. We hadden nog lang te spelen om dit goed te maken, maar ook om het dicht te houden. Voor onze voorhoede was het lastig en ze kwamen er steeds niet echt goed door. Nena kwam er na een kwartier spelen in voor Lindy. En Suze kwam er nog in voor Eline. Farah ging op het middenveld spelen en Suze in de verdediging. Er waren kansen voor Zaamslag, maar steeds ging de bal net naast of zat een speelster van ons of de keepster ertussen. Eline moest er nog in komen voor Marjon, die last had van kramp. Ondanks de pogingen werd er aan beide kanten niet meer gescoord. Het was een leuke, felle, maar sportieve wedstrijd. Jammer van het gelijkspel, maar een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Zaamslag.  

Zaterdag 12.00 uur sportpark de Prelaat, be there or be square! En houd anders onze socials in de gaten voor updates!