V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen VR1 3 - 3 (2 - 2) SVO/DKS'17 VR2
Datum: Zaterdag, 24 februari 2024
Aanvang: 12:00
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen VR1 – SVO/DKS7 VR2 Zoutelande, 26 februari 2024

Teleurstellend resultaat… maar de derde helft maakte veel goed!

Het was alweer drie weken geleden sinds onze klinkende overwinning op Serooskerke/Veere! Maar de Meeuwen dames hebben op de ‘voetbalvrije’ zaterdagen niet stil gezeten.
Yvon heeft haar spion, dus hier ‘juice’. Als je het al ‘juice’ kan noemen. Sommige meiden dronken veel, anderen dronken meer en een enkeling dronk het meest. In verband met de privacy kunnen wel helaas niet zeggen wie die enkeling was. Er waren ook meiden die het wat degelijker aanpakten en gingen voor quality time met de vriend. Als we de social media kanalen mogen geloven waren er zelfs meiden in het buitenland. Kortom, genoeg meegemaakt.

De wedstrijd

Nu weer terug naar de orde van de dag, de wedstrijd tegen SVO/DKS’17 VR2. Of moeten we eigenlijk zeggen de helft van vrouwen 2 en toch zeker wel 4 dames van vrouwen 1. Al zal de coach van SVO/DKS’17 dit altijd blijven ontkennen. Er was ook nog teleurstellend nieuws uit het Meeuwen kamp, voor onze aanvoerder Merel is namelijk het seizoen klaar door een blessure aan haar knie… We begonnen dus met de volgende opstelling:

Karin
Danja, Floor,  Lilian, Joreen
Eline, Marjon©, Charlotte
Celeste, Amy, Xanthe

De wedstrijd begon een beetje rommelig. Er waren geen kansen voor de tegenstander, maar we creëerden zelf ook niets. Wel hadden wij het meeste balbezit. Al kwamen niet alle ballen goed aan. We wisten onze kansen komen wel en die kwamen ook.
In de
20ste minuut scoorde Marjon de 1-0. En in de 25ste minuut scoorde Amy de 2-0, een prachtige goal.

Frustratie door veters

Vasthouden en rustig uitspelen zou je denken, maar helaas de wedstrijd was nog lang. Er werd een dubbele wissel uitgevoerd. Britt A en Lindy kwamen erin voor Danja en Floor. Bij SVO/DKS’17 gingen ze ook wisselen. Wat opmerkelijk was, was dat de vrouw die erin kwam na 1 minuut haar veters ging strikken. Dit tot frustatie van keeper Karin die werd teruggefloten door de scheids wanneer ze de bal uit wilde trappen. Je moet dan blijkbaar wachten, daar hadden we nog nooit van gehoord.

Wat volgde was het meest vreemde moment in alle 12 competitiewedstrijden die we hebben gespeeld. Eline speelde een terugspeelbal naar de keeper. Die had totaal niet door dat die bal van Eline kwam en ging gruwelijk in de fout door deze bal te pakken. De keeper zelf was zich van geen kwaad bewust en wilde alweer uittrappen. Dat ging echter niet door, want het was een indirecte vrije trap voor SVO/DKS’17. Er werd een poging gedaan om de bal in het doel te krijgen waardoor er een chaotische situatie ontstond in de 16. De bal tegen de arm van Marjon. Ze zei nog tegen de scheids dat het aangeschoten was, maar hier wilde hij niet in meegaan. Een penalty voor SVO/DKS’17. Deze werd genomen en gescoord door de keeper, die de tweede helft overigens spits was. In de 45ste minuut was er geklungel in de 16 en werd het 2-2… Zo gingen we de rust in.

Veel veranderingen

In de rust werden wat veranderingen doorgevoerd. Eline ging op de plek van Lilian spelen, die eruit ging. Danja kwam op de plek van Eline en Britt P kwam erin voor Celeste. De wedstrijd werd weer hervat. Het waren twee teams die gelijk opgingen. Dit kwam met name omdat wij meegingen in hun spel en niet echt ons eigen spel speelde. Floor kwam er in voor Joreen, waardoor Britt A weer op haar vertrouwde linksback positie kwam te staan. Later kwam Lilian er in voor Xanthe. Lilian ging spits spelen en Amy naar links voor. Dit betaalde zich uit in de 78ste minuut scoorde Lilian de 3-2. Met deze goal staat Lilian bijna in de top 3 voor de Jo Melis topscoordersbokaal. Het was nu een kwestie van de bus parkeren en de wedstrijd uitspelen. Echter stond de bus niet goed geparkeerd… in de 83ste minuut scoorde de keeper die nu spits was de 3-3. In de tussen tijd werden ook nog wat wissels doorgevoerd, omdat sommigen last hadden van pijntjes of kramp. Onze fanatieke bank hield alles bij. Zo ook de tijd. En wat bleek: de wedstrijd werd in de 86ste minuut afgefloten. Ook hier had een spion van Yvon bewijs voor.

Teleurstellend resultaat… Meer valt er niet meer over de wedstrijd te zeggen. Wel willen we nog even onze trouwe supporters bedanken, die ook gewoon komen wanneer we op veld 2 spelen!

Na de wedstrijd kwam alles goed!

Na de wedstrijd hadden we een teamuitje. We werden met zijn allen opgesloten in een kleedkamer. Sommigen lazen nog wat in de Bijbel, Britt A zette een hoed op en plakte een snor op en riep iets Italiaans tegen de deur, Danja strooide met geld en Roel was niet blij dat hij hier was, want hij had een kater. Daarna even wat drinken in de kantine en toen door naar Middelburg.
De kinderen gingen met de bus en de oma’s gingen lekker decadent met de auto.
Daar hebben we lekker gegeten en gedronken bij Brasserie 1600. Toen nog meer gedronken in het biercafé en de meesten hebben de avond afgesloten in de Tympaan. Hier werd nog even gesocialised en geïnfluenced met de dames van de Bevelanders, die nu onze koppositie (hopelijk tijdelijk) hebben overgenomen. De fanatiekelingen gingen nog verder. En een spion van Yvon wist zelfs te vertellen dat sommigen om 5.45 uur thuis waren. Hier is maar één passend antwoord voor: heftig. De juicebril en de verrekijker hebben nog wel wat juice gezien. Maar we don’t spill this juice.

Onthoud goed: een spion van Yvon zit overal en de kater komt later!

Doelpunten

  1. Marjon
  2. Amy
  3. Lilian