De Meeuwen VR1 5 - 2 (1 - 1) ST Luctor Heinkenszand/Apollo '69/DWO '15 VR2
Datum: Woensdag, 29 mei 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen VR1 – ST Luctor Heinkenszand/Apollo ‘69/ DWO ’15 VR2  Zoutelande, 3 juni 2024

Het slotstuk van de competitie

Op woensdagavond 29 mei namen de Meeuwen Dames het op tegen het samenwerkingsverband met de lange naam, dus gewoon Luctor VR2 genoemd. De zaterdag ervoor kon het niet doorgaan, door het enerverende evenement Klomppop. Als we de recensies in de krantjes mogen geloven, was het een feest.
Bij de Meeuwen waren er 4 afwezigen, namelijk Eline (door ziekte), Celeste (op vakantie), Britt A (studie) en coach Stephane. Trainer Evert was onderweg naar het zonnige Italië, waardoor we een vervangende coach hadden, genaamd Leo Brasser. Leo, nogmaals bedankt!
Ook konden Farah en Amber weer met ons meedoen, waarvoor dank! Amy kwam terug van een blessure en kon een helft spelen. Het is even geleden, maar volgens mij begonnen we met de volgende basiself:

Keeper: Karin
Verdediging: Lindy, Lilian, Floor, Joreen
Middenveld: Danja, Merel©, Cho
Aanval: Xanthe, Amy, Britt P

Op de bank zaten: Suze, Amber, Farah en Marjon.

Wazige lijnen en andere speelsters

De wedstrijd begon wat later dan gepland, dit omdat de scheidsrechter de vlaggen voor de grensrechters was vergeten in de kleedkamer. Toen die waren gepakt, konden we beginnen. Maar toen deed het volgende ‘probleem’ zich aan. De lijnen van de 16 meter moesten duidelijk een keer opnieuw gekalkt worden, waardoor het voor beide keepers een raadsel was waar de 16 ophield met bestaan. Dit probleem kon natuurlijk niet zo 1, 2, 3 verholpen worden.
Ook zagen we dat Luctor VR2 met wat andere speelsters speelde als de vorige wedstrijd. Geluk was wel dat de lange spits er deze keer niet bij was.

Het was mooi om te zien dat we meer rust in ons spel hadden. Misschien kwam dat door de relaxte voorbereiding, waarbij zelfs Karin tijd over had. Toch kwam Luctor vrij snel op 0-1. Dit kwam doordat een speelster de bal bij een corner goed in de hoek knikte. We wisten niet wat deze avond ons zou brengen. Gelukkig kwamen we nog voor de rust op een 1-1. Dit dankzij een goal van Britt P! In de eerste helft werd er natuurlijk ook nog gewisseld: Suze kwam erin voor Cho en Farah kwam erin voor Xanthe. Er werden nog wat stevige, maar eerlijke duels uitgevochten. De scheidsrechter moest bijna niet ingrijpen. De ruststand was 1-1, dus het kon nog alle kanten opgaan.

Wissel in de rust

In de rust werd gewisseld, waardoor we de volgende opstelling hadden:

Keeper: Karin
Verdediging: Lindy, Lilian, Floor, Suze
Middenveld: Danja, Merel, Britt P
Aanval: Farah, Marjon, Amber

De wissels waren: Cho, Xanthe, Joreen en Amy. Gelijk na de rust voelden we dat er wat te halen viel. We speelden goed over en wij hadden het balbezit. En eigenlijk vielen vrij snel de 2-1, 3-1 en 4-1. En we kunnen ze allemaal op naam van Marjon zetten. De 2-1 werd gescoord uit een perfecte voorzet van Farah. Bij de 3-1 kreeg ze een beetje hulp van de keepster. En de 4-1 kan ik me even niet meer herinneren.

Toen was er een opmerkelijke gebeurtenis die zich afspeelde buiten de lijnen. Er was een speelster van Luctor die uitviel met een schouder uit de kom. Dit had was niks nieuws voor haar en het overkwam haar vaker. Toch ging onze Cho even polshoogte nemen, want je bent bijna fysio of je bent het niet. En ze kon het ook niet laten om hulp te verlenen en zo zat de schouder weer goed! Shout out naar Cho, yeah!

Xanthe kwam erin voor Merel en Marjon ging naar het middenveld en Cho kwam erin voor Britt P. Wij hadden nog steeds het balbezit. Het leek wel of Luctor moegespeeld was. Xanthe maakte nog de 5-1, haar eerste doelpunt van het seizoen! In de laatste minuut maakte Luctor nog de 5-2. Dezelfde vrouw en weer uit een corner en weer met het hoofd. Dit was de eindstand!
We hadden gewonnen en dat van een groot deel van hun Vrouwen 1!

Doelpunten