V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen VR1 5 - 1 (3 - 0) ST Nieuwdorp/Patrijzen/LeBo VR2
Datum: Zaterdag, 06 april 2024
Aanvang: 12:00
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen VR1 – Nieuwdorp/Patrijzen Vr2 Zoutelande, 11 april 2024

Langverwachte rentree en eerste doelpunt ooit

Na een vrij paasweekend waarin iedereen eitjes heeft gezocht en heeft gegeten, mochten we zaterdag 6 april aantreden tegen Nieuwdorp/Patrijzen VR2. De vorige wedstrijd tegen hun hadden we met 0-2 gewonnen, maar dat had veel meer kunnen en moeten zijn.

Iedereen had er zin in, want we waren met een bijna complete selectie. Vandaag zou namelijk de langverwachte rentree van Nena zijn. Amy was weer terug van een blessure. En Eline was terug naar haar vakantie naar Bonaire. Niemand wilde echter naast haar zitten in de kleedkamer, omdat je dan licht geeft. Britt P had wel een blessure overgehouden aan het stenen paadje bij Terneuzen. Ze was wel fit genoeg om te keepen! De weersvoorspellers hadden voor zaterdag warme temperaturen afgegeven. Danja had nog als tip gegeven om de avond van tevoren niet te drinken, omdat dat dan beter voor je is. De vraag is of deze tip door iedereen is opgevolgd. De zon kwam niet door, maar warm was het wel. We begonnen de wedstrijd met de volgende basis-elf.   

Keeper: Britt P
Verdediging: Suze, Lilian, Floor, Karin
Middenveld: Danja, Marjon, Charlotte
Aanval: Xanthe, Amy, Celeste 

Toen we het veld opliepen zagen we dat degene die de lijnen heeft gekalkt was uitgeschoten bij de middencirkel. We zouden willen zeggen: kan gebeuren.
De wedstrijd begon met enige vertraging, omdat de scheidsrechter zijn fluitje in de kleedkamer had laten liggen. Het begin was een beetje rommelig. Wel was het balbezit voornamelijk voor ons. Bij een aanval waar Celeste vanaf de zijkant naar het doel ging en een error kreeg en haar tegenstander een nog grotere error scoorden we de 1-0. Vlak daarna scoorde Marjon met een afstandsschot de 2-0. Eline kwam er na 2 weken rusten in minuut 25 in voor Celeste. Eline ging spelen op het middenveld en Cho ging naar voren. Voor rust scoorde Marjon nog de 3-0. Eigenlijk was het bedoeld als voorzet, maar door een inschattingsfout van de keepster ging de bal er toch in. 
 

In de rust moest onze vochtbalans weer op orde worden gebracht, want het was toch wel warm. Ook werden er wat wijzigingen doorgevoerd. Joreen kwam erin voor Amy, Britt A kwam erin voor Suze en Celeste kwam erin voor Cho.  

In het begin van de tweede helft lag het initiatief bij Nieuwdorp/Patrijzen. Ze kregen een paar kansjes, maar gelukkig zat Britt of Lilian er steeds goed tussen. Bij Nieuwdorp/Patrijzen waren een paar speelsters die miepten dat steeds een overtreding was van ons. Ik zou willen zeggen dat het gewoon een stevig duel was. Na een kwartier spelen werd Karin gewisseld, want ja die is dat rennen niet meer gewend. En kwam Nena er weer in na een lange tijd blessureleed! Britt A ging naar rechtsback en Nena kwam op haar oude vertrouwde linksback positie te spelen. Nena liet ook weer meteen zien dat ze er was en gaf iemand een flinke schouderduw, waardoor de tegenstander even op de grond lag. Cho kwam erin voor Xanthe en Suze kwam erin voor Danja. En woehoee de wissel was goud waard, want Cho scoorde de 4-0. Daarna gebeurde er iets ongelofelijks, Eline kon het zelf ook nauwelijks geloven, maar ze scoorde haar eerste doelpunt ooit! Als u onze insta in de gaten heeft gehouden dan heeft u zelfs het beeld hiervan kunnen zien! Het was nu 5-0. En hiermee staat Eline ook voor de eerste keer in het topscoordersklassement voor de Jo Melis Bokaal.

Danja kwam er nog in voor Floor, die de longen uit haar lijft had gerend. Een klein smetje op de feestvreugde was dat Nieuwdorp/Patrijzen ook nog een doelpunt maakte. Maar ja, we hebben met 5-1 gewonnen. Een grappig moment in de wedstrijd was nog dat Celeste van haar tegenstandster ongeveer 20 seconden met de voet op de bal mocht blijven staan. Celeste wachtte op aansluiting en haar tegenstandster, geen idee wat die dacht. Er werden nog wat overwinningsfoto’s gemaakt en nog een tiktok met een aankondiging voor de volgende wedstrijd, namelijk aankomende woensdag 10 april thuis tegen Zaamslag om 19.30 uur! En zo werd het verder nog een gezellige zaterdag!  

Oh ja, MediaMerel heeft nog wat beelden gemaakt van de wedstrijd en daar weer een geweldige tiktok van in elkaar gezet. Zeker de moeite waard om te kijken 😊 


 

Doelpunten

  1. Celeste
  2. Marjon
  3. Marjon
  4. Charlotte
  5. Eline