V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen VR1 1 - 3 (1 - 2) Bevelanders VR1
Datum: Woensdag, 08 mei 2024
Aanvang: 19:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen VR 1 – Bevelanders VR 1 Zoutelande, 11 mei 2024

Soms moet je je meerdere erkennen 

Op woensdagavond 8 mei moesten de Meeuwen dames voetballen tegen Bevelanders. Het was een wedstrijd die eigenlijk op zaterdag 20 april zou worden gespeeld, maar toen kon Bevelanders niet. De eerste wedstrijd hadden we geheel tegen de verhoudingen in 0-4 gewonnen. Het zou dus waarschijnlijk een lastige wedstrijd gaan worden.  

Uit het juice-kamp is er niet veel nieuws te melden. Echter uit het blessure-kamp wel. Nena is op de training weer geblesseerd geraakt aan haar enkel en zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen… En Amy had weer last van de blessure aan haar hamstring. Hopelijk dat Amy nog een wedstrijd mee kan spelen. Joreen was er trouwens ook niet, maar die is lekker aan het genieten van een vakantie!  

Supporters van overal

Voordat de wedstrijd begon deed de scheidsrechter, die voor ons allen onbekend was, de volgens hem welbekende nettencontrole. Nou volgens mij heeft nog geen één scheidsrechter bij ons dat dit seizoen gedaan. Gelukkig werden de netten goedgekeurd en konden we beginnen. Onze oproep op insta om naar onze wedstrijd te komen kijken had deels gewerkt. Er waren redelijk wat supporters op af gekomen. Opmerkelijk was dat ook veel supporters uit Kamperland de weg naar Zoutelande wisten te vinden om de Bevelanders aan te moedigen bij deze belangrijke wedstrijd. Zij spelen namelijk nog voor het kampioenschap en bij winst zouden ze 1 punt boven Dauwendaele komen te staan. En hebben ze als beide ploegen alles winnen in de laatste wedstrijd genoeg aan een gelijkspel om zich tot kampioen te kronen. Maar dat is voor later. We begonnen met de volgende basiself: 

Keeper: Karin 

Verdediging: Lindy, Lilian, Floor, Suze 

Middenveld: Danja, Marjon, Eline 

Aanval: Xanthe, Britt P, Charlotte 

Op de bank hadden we nog Amber, Britt A en Celeste.  

Eerlijke scheids

De wedstrijd begon met de aftrap voor ons. Het strijdplan was duidelijk. We moesten beter voetballen dan tegen de Noormannen, wat niet zo moeilijk moest zijn. Met name het overpassen moest beter. We begonnen rustig, waarin we overspeelden en elkaar goed probeerden te coachen. Maar eigenlijk vrij snel kwam Bevelanders op voorsprong. Na een miscommunicatie waarna een speelster 1 op 1 met keeper Karin kwam. 0-1 voor Bevelanders. Jammer, maar niet bij de pakken neerzitten. Na een leuk uitgevoerde variant op een vrije trap door Marjon en Lilian was het 1-1. Helaas voor Lilian kan dit doelpunt niet op haar naam worden gezet, want het was een eigen doelpunt van Bevelanders. Hierna was er een situatie bij zijlijn, waarbij Danja een misselijke trap tegen haar knie kreeg. Zij moest eruit en kon niet verder spelen. We hopen allemaal dat het meevalt, want we kunnen niet meer blessures gebruiken! Amber kwam erin voor Danja, waardoor Cho naar het middenveld ging en Amber rechts voor ging spelen. Er werden volgens de scheidsrechter best veel overtredingen gemaakt. Hij zat er dan ook dicht op. Soms werd er, in de ogen van de schrijver, te snel gefloten. Maar de scheids floot eerlijk en floot voor overtredingen aan beide kanten, dus dan kunnen we ermee leven. Er was één speelster van Bevelanders die geen kans onbenut liet om een overtreding te maken op Marjon, maar ook hier zat de scheidsrechter bovenop. Nog voor rust kwam Bevelanders op 1-2. Er stond een meneer achter het goal te juichen alsof AS Roma de Champions League had gewonnen. Hij sprak namelijk een Zuid-Europese taal en later is Yvon via de krochten van de Instagram achter deze informatie gekomen. Altijd leuk van die fanatieke fans, maar het is natuurlijk leuker als ze voor jou zijn. Na nog wat goede reddingen van keeper Karin bleef het 1-2 met de rust.  

Bevelanders op weg naar kampioenschap

In de tweede helft kwam Britt A erin voor Suze en Celeste erin voor Xanthe. Het spelbeeld was eentonig. Het was voornamelijk Bevelanders dat de bal had, Bevelanders die de aanval zocht en wij die in de achtervolging moesten. In de tweede helft kwam Bevelanders dan ook nog op 1-3. Er werd ook nog een overtreding op Marjon gemaakt, wat volgens Stephane geen voetbal meer was. En er werden nog wat wissels toegepast. Suze kwam erin voor Eline, die overigens rond minuut 30 al een keer ging liggen met kramp. Dit hadden we nog nooit gezien. En Xanthe kwam er nog in voor Marjon. 1-3 was de eindstand van de wedstrijd. De keeper werd vrouw van de wedstrijd, dat zegt denk ik genoeg over het spelbeeld. We speelden zeker beter als tegen de Noormannen, maar Bevelanders was ook net iets beter. De weg naar hun kampioenschap is ingezet. Ze hebben het zelf in de hand, maar de bal is rond, dus je weet het maar nooit.  

Na de wedstrijd verraste Danja ons nog met een stapel lekkere pannenkoeken! We willen Maurice Elvé en de JO14 hiervoor bedanken. Zij hadden namelijk pannenkoeken gegeten voor de wedstrijd en deze waren over. Deze pannenkoeken werden lekker opgesmikkeld. Zelfs onder de douche. In verband met privacy redenen kunnen we niet zeggen wie dit deed. De competitie is bijna afgelopen en dan nog wat toernooien en natuurlijk de strandtententocht. En dan zit het seizoen erop. 

Zaterdag staat Hrieps op de planning, dus Yvon zal haar juicebril weer opzetten om te kijken of er nog juice te spotten valt. Ook beginnen Xanthe, Lindy en Celeste maandag 13 mei aan hun eindexamens. We wensen hun heel veel succes en het komt vast helemaal goed! En anders een jaartje extra is ook helemaal niet erg, spreekt een ervaringsdeskundige.  

We spelen nog een paar wedstrijden en dan hopen we jullie allemaal te zien! Alvast bedankt! 

Tip van de dames:

Op zaterdag 18 mei speelt De Meeuwen 1 thuis en daarna Woodworks in de kantine. Wij hebben er zin in !

Doelpunten