De Meeuwen VR1 2 - 3 (0 - 1) FC Dauwendaele VR1
Datum: Zaterdag, 02 maart 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen V1 – Dauwendaele V1 Zoutelande, 4 maart 2024

Driemaal is in sommige gevallen geen scheepsrecht

Nog even terug naar vorige week waar nog twee opmerkelijke gebeurtenissen zich voltrokken, die hier nog niet zijn besproken. Zo zat één van de meiden die om 5.45 uur thuis was om 8.30 uur alweer in bad …. merkwaardig. Daarnaast had Lilian nog een sleutel meegenomen, die ze had gevonden op de grond. Deze sleutel bleek van niemand te zijn… Het kan zijn dat Lilian deze sleutel nog heeft, maar wellicht heeft ze hem alweer teruggelegd op dezelfde plek waar ze de sleutel gevonden had. Bent u uw sleutel kwijt, dan kunt u dus bij Lilian terecht.

Wat gebeurde er nog meer deze week?

Maandag mochten we niet op het veld trainen, dus zou de training niet doorgaan. Echter had Marjon geregeld dat we konden trainen in de pannakooi, shout-out naar Marjon. We deden onder andere kleine partijtjes, waarbij één team croptops aan had. Sommigen van ons deden nog een hooghoud-spelletje.
Woensdag konden we gelukkig weer gewoon trainen op het veld!

Zaterdag 2 maart

Maar nu terug naar de orde van de dag: de wedstrijd tegen Dauwendaele. We hadden al twee keer tegen Dauwendaele gespeeld en verloren. Één keer voor de beker, toen het heel warm was en de scheidsrechter bijzonder was. En één keer voor de competitie. We waren gebrand om te winnen!!!

Helaas kon Suze deze wedstrijd niet meedoen, omdat ze ziek was. We wensen haar met terugwerkende kracht beterschap! We begonnen de wedstrijd met de volgende elf spelers:

Keeper: Karin
Verdediging: Britt A, Eline, Floor, Lindy
Middenveld: Charlotte, Marjon ©, Amy
Aanval: Celeste, Lilian, Britt P
Wissels: Danja, Joreen en Xanthe

We begonnen de wedstrijd heel anders dan de vorige wedstrijden. We speelden goed, we speelden over en we coachten elkaar. Ook speelden we compact, waardoor het voor onze middenvelders goed te belopen was. Na 25 minuten werden er twee wissels doorgevoerd. Joreen kwam erin voor Lindy en Danja kwam erin voor Cho. Het veld werd wel weer wat groter, waardoor het veel lopen was. Ondanks dat we de betere ploeg waren gingen we met een achterstand de kleedkamer in. Rond de 40ste minuut scoorde een speelster van Dauwendaele de 0-1.

Geen paniek en geloof in een goed einde

In de rust hadden we geen paniek en waren we tevreden over ons spel. We hadden er geloof in dat we vandaag zouden gaan winnen. We begonnen de tweede helft met dezelfde elf als waarmee we de eerste helft hadden afgesloten. We kwamen vrij snel op een 1-1 door een doelpunt van Celeste. En vervolgens op een voorsprong door een mooi doelpunt van Britt P. We kunnen wel zeggen: de jeugd heeft de toekomst. Er volgden twee wissels: Cho kwam erin voor Celeste en Lindy kwam erin voor Britt A.

Ik hoor u denken, mocht Xanthe dan niet meedoen. Helaas was ook Xanthe niet zo lekker en zou ze er alleen in komen als er iemand geblesseerd raakte. En jammer genoeg was dat ook nodig… Cho kwam met haar knie vast te zitten tussen de benen van haar tegenstander. De tegenstander en het bovenlijf van Cho draaiden, maar haar onderbeen bleef staan. Wat volgde was een woordenstroom van scheldwoorden beginnend met een t. U mag zelf invullen welke woorden dit zouden kunnen zijn. We hopen allemaal dat de blessure van Cho meevalt! En anders moeten we een andere verrassing uit de hoge hoed toveren.

Bij het moment van de wissel was Celeste kwijt. Zij had een meet & greet met de vaste supportersschare van de Meeuwen Dames. Ze werd nog geroepen en kwam het veld opgerend. Hierbij verloor ze haar telefoon. Celeste hoefde echter niet in het veld en kon verder met handtekeningen uitdelen. Het werd nog vervelender, want onze bus stond wederom niet goed geparkeerd. Eerst kwam Dauwendaele op 2-2 en vervolgens op 2-3. Marjon had last van kramp en ging naar de kant. Britt A kwam erin en werd tot haar eigen verbazing captain. Ondertussen trok Xanthe steeds witter weg en daarom moest Marjon er toch nog in komen. Shout-out naar Xanthe dat ze er toch bij was! 2-3 bleef de eindstand… Helaas en jammer!

Trouwe supporter werd gemist

Hoe kwam het? Kwam het doordat vaste supporter Peter Mesie aan het vissen wasin plaats van langs de lijn stond. Nee, dat denken we niet. We hebben gespeeld naar ons kunnen en iedereen heeft zijn best gedaan, daarom complimenten voor alle dames! Ondanks het weggeven van de winst. Niet altijd wint dus de beste ploeg. We zouden Dauwendaele ook wel een angstgegner kunnen noemen. Volgend seizoen wellicht nieuwe kansen. Na deze teleurstelling werd bij veel dames de knop snel omgezet! En zo werd het toch nog een gezellige derde helft!

Volgend week willen en moeten we winnen om 12.00 uur op sportpark de Stoofwei tegen VCK. Tot dan!

Doelpunten

1. Britt P