V.V. DE MEEUWEN

Meeuwen 5 – Arnemuiden 5 (06-11-2021) Zoutelande, 12 november 2021

Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor de boasjes van meeuwen 5. We mochten namelijk voor het eerst (en ook gelijk voor het laatst) dit jaar op het hoofdveld aantreden. Om kwart over 11 zouden wij verzamelen in de kantine, sommigen begrepen dit niet en zaten daarom al een tijdje in de kleedkamer te wachten tot de rest kwam. Dit duurde echter nog al lang doordat er nog een wisseltruc met de tas van het 4e moest plaats vinden. Communicatie is key zeggen ze wel eens, dat was dan ook bij ons van toepassing: de tas was pas een kwartier voor aanvang ter plekke waardoor we mooi onze krachten konden sparen voor tijdens de wedstrijd. De reden van deze taswissel had namelijk te maken met de vlagger van vandaag: Johan van den Berg a.k.a. supermarktbaas en buurman van de vereniging. Het vuufde wilde om die reden ook wel eens in die wonderschone Jumbo shirts van het 4e aantreden.

Na een kortstondige warming-up maakte leider Thijs zo ongeveer 30 seconden voor de aftrap de volgende opstelling bekend:

Keep: Stijn                                                                                        Wissels: vader en zoon Dekker, Sven en Gijs.

Verdediging: Tycho – John© – Frenk – Sam

Middenveld: Luuk Dekker – Thijs – Badr – Maarten

Spitsen: Bea – Luuk Wijkhuijs

Bijzonderheid: Maar liefst 3 Dekkers in actie vandaag!

De Meeuwen begon wat zoekende aan de wedstrijd wat resulteerde in een paar grote kansen voor Arnemuiden, die daar gretig gebruik van maakten en op een 0-1 voorsprong kwamen. Hierna volgde weer een snelle aanval van de rood-gelen met een steekbal op 1 van hun aanvallers, hier stak onze vlagger Johan een stokje voor door in een wat twijfelachtige situatie toch zijn vlag omhoog te houden: aanval afgebroken. Achteraf gaf hij ook toe dat het af en toe nodig was om voor buitenspel te vlaggen omdat onze tegenstander wat te dreigend werd. Na zo’n 15 minuten spelen kwam linksback Sam, die af en toe wat aan het dromen is op het veld, erachter dat zijn werkgever achter hem stond te vlaggen. Ook goeiemiddag Sam.

Arnemuiden bleef in het eerste half uur goed gebruik maken van de wind die er op D’n Hoge Hilt stond. Dit resulteerde in de 0-2 van hen ondanks een reddingspoging van keeper Stijn. Daarna viel bijna nog de 0-3 doordat een speler van Arnemuiden een schot die door de wind raar draaide tegenaan het houtwerk knalde.

Normaal gesproken is het vuufde na zoveel aanvallen in een korte periode klaar gespeeld en worden ze overlopen. Deze dag ging het echter anders: het hoofdveld maakte krachten los bij de groen-witten en we gaven niet op! Jari kwam met het goede idee om een omzetting te doen in het veld: De 2 Luuks in het veld moesten van positie wisselen, dus Luuk Dekker in de spits en Luuk Wiekuus op rechtshalf. Goed idee van Jari want Luuk Dekker scoorde daarna vrijwel direct de 1-2. Nadat de aansluiting was gevonden viel op slag van rust de 2-2 door een raket van Sam in de kruising !!!! Dit gaf moed voor de nog te spelen 2e helft.

In de rust gaf Bea aan genoeg ballen te hebben doorgekopt en omdat hij ook geen 20 meer is mocht hij eraf voor good old Martin Dekker. Andere wissels waren jo-17 talent Sven erin voor Maarten op linkshalf en Dekker junior erin voor Tycho op rechtsachter.

De 2e helft startten we met de wind in de rug waardoor de tegenstander het nog wat moeilijker kreeg. Dekker senior zijn lijf hield het echter maar 10 minuten vol waardoor Tycho al snel terug keerde van de bank. Meeuwen bleef doordrukken en dit drukte zich al snel uit in resultaat: de 3-2 voorsprong van Luuk Dekker! Luuk was voor deze wedstrijd speciaal ingevlogen en had al bijna 2 jaar geen wedstrijd meer gespeeld maar bleek het nog niet verleerd te zijn. Meeuwen bleef aanzetten en Luuk D. gooide de bal maar weer eens voor, deze voorzet was verraderlijk door de wind waardoor de keeper er net niet voldoende bij kwam en Badr de bal zo kon binnen tikken. Na een kwartier spelen in de 2e helft was het met de spieren van Luuk helaas wel gedaan. Met kramp moest hij het veld verlaten en Maarten kwam op zijn plek te spelen. Het spel stagneerde wat hierna op het moment na dat Sam dacht voor de 2e keer deze wedstrijd een bal op de volley in de winkelhaak te kunnen schieten. Helaas voor Gerrie schoot hij de bal knetter hard de Majoorwerf op en kon hij erom. Bij terugkomst keken de wisselspelers vreemd op want kwam Gerrie nou met 2 ballen terug???

Zo ongeveer 10 minuten voor tijd wist Thijs via een voorzet van Sven de wedstrijd op slot te gooien met de 5-2. De mannen van Arnemuiden vonden het welletjes geweest en ook de boys van ‘t vuufde vroegen steeds vaker aan scheids Edwin Boogaard hoelang het nog duurde, want de lokroep van het gerstenat werd steeds groter voor velen. Uiteindelijk floot Edwin ‘gewoon’ na 90 minuten af en kon de eerste overwinning dit seizoen gevierd worden! Voor een 4-tal heren was dit niet het geval omdat zij ons 4e elftal nog uit de brand moesten gaan helpen en kapitein roodbaard Frenk moest zelfs nog de bank warm gaan houden bij het derde.

Volgende week bekeren de mannen van 4 en 5 als één elftal samen. In Wemeldinge nemen we het dan om 15.00 uur op tegen het 4e elftal van de plaatselijke VV.

Tags

  • De Meeuwen 5