Meeuwen 4 – Walcheren 5 Zoutelande, 12 december 2023

De wedstrijd is afgelast, maar de Boasjes weten toch iets op papier te zetten.

Een verlaat Sinterklaas verslag,
want Sint en Piet zaten toch is te denken wat zij Meeuwen 4 eens zouden schenken.
Sint en Piet hadden een last-minute boeking ingelast, wat denk je; wedstrijd afgelast.

Zaterdag 9 december.

Op Sportpark D’n Hooghe Hilt staat de laatste wedstrijd voor de winsterstop op het programma, tegen koploper Walcheren 5. Op papier een moeilijke wedstrijd, want Walcheren had nog niet één wedstrijd verloren. En het bleken allemaal van die Basic-fit-mannetjes te zijn. We hadden echter wel het voordeel van de weersomstandigheden, want het zal niemand ontgaan zijn dat het werkelijk waar HONDENWEER was. Een forse wind uit het zuiden blies dwars over het veld en de vele regen maakten de temperatuur er niet aangenamer op. Wel ideaal weer voor Meeuwen 4 voetbal, want in deze omstandigheden zijn wij vaak op zijn sterkst en me bin nie van suuker!

Krappe selectie

De selectie wordt in deze wintermaanden toch iets krapper en zo was het weer puzzelen en communiceren geblazen voor leiders Gijs en Thijs. Ronan voegde zich met een hamstringblessure in de ziekenboeg, Peter keerde weer terug in de selectie en door een afgelasting van Meeuwen 3 voegden Wollum, Eddy en Danny en IJsbeer (die wel tegen de kou kan) zich bij ons.
Bij de bekendmaking van de selectie stond de k van keeper verrassend bij onze spelverdeler Bikkel. Hij dacht meteen dat hij deze wedstrijd kapitein was, maar hij moest toch echt gaan keepen. Frenk bracht gelukkig redding en bood zich vrijwillig aan om te keepen, klasse Frenk. Er bestaan tegenwoordig mooi-weer-vlaggers (zoals Gerrie, gelezen in het verslag van het 2e), maar wij hebben sinds zaterdag een slecht-weer-vlagger. Boer had zich net als tegen Kloetinge-uit beschikbaar gesteld om te vlaggen in het enorme slechte weer, wel klasse en ik moet je hierbij weer de complimenten geven van Wiebe!
De opstelling werd ’s ochtends door leider Gijs uitgebreid in 4 varianten op papier gezet. Als ik de foto goed bekeken heb dan was de begin opstelling als volgt:
Keeper: Frenk,
Verdediging: Gijs, Michel, Peter, Remy,
Middenveld: Sven, Bikkel, Sjoerd, Luuk W,
Aanval: Thomas en Sam,
Wissels: Eddy, Danny, Rik en Willem Jan.
Iemand had ook nog een functie elders, geen idee wie het was, maar het zal vast Thijs zijn geweest.

Op tijd in de wei

Wat bij De Meeuwen niet veel mensen weten, is dat spelers van het 4e veel kilometers maken om bij de wedstrijden aanwezig te zijn. Door weer en wind fietsen, lopen en varen zij om op zaterdag de wei in te kunnen. Dat de wedstrijd lange tijd leek door te gaan, fronste toch even de wenkbrauwen bij de spelers. In de app een terechte vraag of dit ook zo was en dat werd bevestigd, daarop volgend een 2e bericht dat alle wedstrijden definitief doorgingen. Om half 2 kwam echter alsnog het bericht dat de wedstrijd afgelast was. Iets wat je vanaf begin van deze week al had kunnen zien aankomen of een maand lang al. Of zaterdagochtend om 08:00, 09:00, 10:38, 11:55 of om 12:00 uur.
De tegenstander was al in de kantine en die ruilden de flesjes AA direct om voor de flessen bier. Nu zijn we bij het 4e de beroerdste niet en zo konden wel al heel snel aanschuiven bij de bazar.
Toch wel een vriendelijk verzoek aan de Meeuwen om deze beslissingen in het vervolg eerder te nemen! Michel, Frenk en Thijs zullen voor de geleden waterschade onderweg naar Zoutelande nog een schadeformulier toesturen! Een krat bier als vergoeding bij de eerst volgende wedstrijd is wat ons betreft genoeg.

Bier, broodjes, bazar

Eenmaal de teleurstelling te boven genoten we van de Bazar met veel Bier, Broodjes kroket en frikandel. Het rad van avontuur was Gijs deze keer goed bevallen, want die viel nog al goed in de priezen. Vorig jaar was het een slagroomspuit, waar niemand veilig voor was. Deze keer won Gijs een scheerapparaat. Enkele Boasjes zijn hun baard dan ook verloren tijdens de bazar. Verder was het enorm gezellig met veel bier en wel 5 keer dat lied van Nick en Simon – Spaanse duif. Geen idee wie daar nou zo’n fan van is, maar even ter info die bin nie meer bie mekoare!

Toekomst Meeuwen 4

We hebben een nieuwe aanwinst: Siem Louwerse.
Ook kunnen we meerdere contract verleningen presenteren:
– Leiders Gijs en Thijs verlengd tot het einde van dit seizoen wel onder voorbehoud,
– Martin Dekker verlengd tot zijn 67e ,
– Peter nog minstens een jaar,
– Remy op voorwaarde dat hij niet meer centraal op het middenveld hoeft te spelen,
– Frenk als keeper,
– Boer als (slecht-weer-)vlagger,
– Corné als mental-coach,
– Rik tot zijn pa een keer er mee stopt,
– Sven en Luuk W op voorwaarde dat ze altijd met de auto kunnen komen,
– Bikkel op voorwaarde dat hij altijd in de basis start,
– Ronan vanwege zijn verre ingooien,
– Thomas op basis van goede resultaten,
– Wollum vanwege tactisch spel inzicht,
– Ed en Dan als ze bij wisselmomenten er niet meer voor elkaar inkomen (tegenstanders zijn daar wel eens door van slag) en
– Michel verlengt als verslaggever met de optie om eventueel een paar wedstrijden tussendoor te spelen (max 60 minuten)!.
Voor degene die ik vergeten ben iedereen is welkom bij ons!

Tot slot: de complimenten aan de bazar commissie voor de organisatie!

In 2024 melden wij ons weer op de velden en namens alle Boasjes alvast prettige feestdagen gewenst!