V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 4 2 - 2 (0 - 2) 's Heer Arendskerke 4
Datum: Zaterdag, 14 oktober 2023
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen 4 – ’s Heer Arendskerke 4 Zoutelande, 16 oktober 2023

Een winderige zaterdag 14 oktober in Zoutelande met op het programma de 2e thuiswedstrijd van het seizoen voor ’t vierde. Uit voorzorg hebben we meerdere malen gecheckt of de tegenstander deze keer wel was komen opdagen. Gelukkig wel want ’s Heer Arendskerke 4 had de weg gevonden naar sportpark D’n Hooghe Hilt.

Een nieuwkomer

Een scoutingsrapport van de tegenstander ontbrak, waardoor we niet goed wisten wat we van deze ploeg konden verwachten. Iedereen was weer volledig fit en hersteld van het marathonweekend. Blijkbaar hebben Gijs en Corné de wandelmarathon gelopen, klasse mannen, Thijs was hiervan onder de indruk. We hopen wel dat de medewandelaars niet zijn pootje gehaakt of aan de kant zijn gebeukt. Deze week konden we weer een nieuwe aanwinst presenteren. Thijs is hiervoor speciaal van Souburg naar Middelburg per trein afgereisd om deze aanwinst persoonlijk welkom te heten. Het was namelijk een nieuwe tas voor de shirts. Gijs ontdekte wel dat de nieuwe tas kleiner is dan de vorige. Thijs gaf aan dit klopte, maar de nieuwe tas is wel iets dieper en hoger, je moet af en toe diepte in je spel creëren, zowel binnen als buiten het veld.

Knappe krappe selectie

In het interland weekend was het weer druk puzzelen geweest om een selectie op de been te krijgen. Onze twee leiders konden helaas niemand af staan aan het grote oranje, want we hadden iedereen keihard nodig bij het 4e. Peter en Boer zijn geblesseerd, vader en zoon Dekker waren afwezig en Frenk ontbrak in de selectie. Hij was blijkbaar verhuurd aan het 3e, een mysterieuze huurdeal waar Bikkel en Michel even van stonden te kijken. Frenk gaf wel aan dat je Thijs niet als zaakwaarnemer moet nemen. De ervaring in de selectie kwam deze keer van Danny en Wilco. Een keeper vinden was het enigste probleem. Guus peeënrooier hadden we gepolst, maar u raad het al die zat in de peeën of moest een John Deere 6320 af spuiten (das mien merk). Gelukkig hadden we onze captain Corné die het keepersprobleem oploste. Hij gaf al aan bij het uitkomen altijd voor de bal te gaan. Als medespelers weten wij dat we dan even een stapje op zij moesten doen.
Opstelling: Keeper: Corné, verdediging: Gijs, Michel, Danny, Jasper, middenveld: Devlin, Bikkel, Wilco, Luuk, aanval: Ewout en Joris, wissels: Thijs, Siep en Thomas.

Eerste helft

Het geheim van de wind was deze wedstrijd een mogelijke sleutel tot 3 punten. Corné wist hier wel raad mee en won de tos, zo kon dit geheim zijn weg gaan vinden. Wel moeten we Thijs dit nog een keer uitleggen. Een lastig begin voor de Boasjes, want Arendskerke is een jong ploegje die ons meteen flink onder druk zette. Bij het inspelen van onze middenvelders zaten er continu twee man bovenop. Dat maakte het voetballen lastig, waardoor we veel te snel de bal kwijt waren en af en toe vee te druuzig waren.
Na 15 minuten kwam Arendskerke op voorsprong door een goed opgezette aanval 0-1. Toch creëerden we daarna een aantal goede kansen. Joris was binnen 5 minuten 2 keer dichtbij de gelijkmaker, schot net naast de kruising en een schot net naast de goal. Siep had daarna een goede mogelijkheid, maar kon deze helaas niet benutten. Een speler van Arendskerke schoot daarna miraculeus op zijn eigen lat, de bal ging er helaas niet in. Rond de 35e minuut een opstootje in de 16 bij onze keeper Corné, hij deed natuurlijk helemaal niks. Scheidsrechter Karel gaf de tegenstander een plakje kaas en die kon even gaan uitwaaien op het strand. Die man meer situatie hadden we beter kunnen benutten, maar zoals Danny zei “ik heb het gevoel dat we nog steeds tegen 12 man spelen”. Net voor rust scoorde Arendskerke de 0-2 via een schot vanaf randje 16, ruststand 0-2.

Tweede helft

In de rust de conclusie dat Arendskerke echt wel een stapje beter was, maar dat we zeker niet kansloos waren. En de wind was in ons voordeel de 2e helft. We begonnen goed aan de 2e helft, want binnen 5 minuten scoorden we de aansluitingstreffer. Thomas werd diep gestuurd en schoof de bal in de verre hoek 1-2. Arendskerke was het even helemaal kwijt en we bleven druk naar voren zetten om de gelijkmaker te forceren. Via een corner in de 60e minuut viel de gelijkmaker. Danny kopte de bal in en deze ging via een speler van Arendskerke in de goal 2-2. In het laatste halfuur was het overleven en proberen om de counter te forceren. Veel spelers zaten aan hun limiet, maar de wil om dit punt over de streep te trekken was groot. Arendskerke kreeg nog een aantal spaarzame kansen, maar keeper Corné stond op zijn post. De laatste mogelijkheid was voor ons waar Thomas een voorzet gaf, Thijs kon er echter net niet bij. Voor scheidsrechter Karel was dat het moment om af te fluiten eindstand 2-2.

Conclusie

Als team hebben we gevochten met passie, strijd en beleving en verdiend dit punt over de streep getrokken. Een groot compliment voor ieder zijn inzet en met een voldaan gevoel konden we een flesje bier gaan nuttigen. Onze nieuwe aanwinsten bevallen ons goed. Thomas heeft al twee wedstrijden op rij gescoord en die nieuwe tas bleek toch best nuttig. Hij is ieder geval makkelijker mee te nemen op de fiets.

Deze week hebben we een weekje rust, op 28 oktober spelen we al om 12:00 tegen Zeelandia Middelburg 6 in Zoutelande, supporters uiteraard welkom!

 

Doelpunten

  1. Thomas
  2. Danny