De Meeuwen 3 4 - 1 (2 - 1) Luctor Heinkenszand 4
Datum: Zaterdag, 17 februari 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

Meeuwen 3 – Luctor Heinkenszand 4 Zoutelande, 21 februari 2024

De reporter van M4 Boasjes, maakt een uitstapje naar Meeuwen 3. Het 3e speelde namelijk een inhaal wedstrijd.

Luctor Heinkenszand 4, de tegenstander deze wedstrijd, is een directe concurrent. Meeuwen 3 staat op een 6e plaats op de ranglijst en Luctor op de 7e, met één punt minder. Om het vizier te blijven richten op de bovenste plaatsen en een gat te slaan met Luctor, waren de 3 punten deze middag zeer welkom voor Meeuwen 3.
Om dat voor elkaar te krijgen moest er een hele lange aanloop genomen worden, wat met name zat in het samenstellen van de selectie. Interim coach Gerrie was aangesteld om deze zware taak uit te voeren, wat door de voorjaarsvakantie een onmogelijke opgave leek te worden.

Samenstelling selectie kost beltegoed

In het weekend van carnaval was Gerrie al begonnen, toen bleek al dat er veel mensen afwezig zouden zijn. Van maar liefst 3 elftallen waren in totaal 33 man afwezig. Uiteindelijk is het toch gelukt om 15 man in de selectie te krijgen met vaste spelers van Meeuwen 3; Dylan, Luuk, Lennart, Danny, Sjoerd en Sven enkele spelers van de JO17 Bas, Maik, Julian, 2 ervaren spelers van het 4e Michel en Bikkel en de beschikbare spelers van het 2e : Timo en Adrie, die na een blessure weer eens minuten maakte. Gerrie zijn beltegoed is nu wel een heel eind op, volgende week even zullen we allemaal een extra euro in leggen om het op te waarderen.

Leider Boone had zich verdiept in het maken van een opstelling en op het bord in de kleedkamer was die als volgt: Keeper: Damon,
Verdediging: Maik, Luuk, Lennart, Michel,
Middenveld: Dylan, Bikkel ©, Sjoerd, Sven,
Aanval: Timo en Adrie, wissels: Bas, Julian, Danny en Dario.
Vlagger: Lars Remery

Een speciale vermelding is voor Bikkel, want die had zichzelf gekroond tot captain deze wedstrijd.

Stappentellers niet toegestaan

In Zoutelande was het keurig voetbalweer en spelend in de blauwe tenues met korte mouwen (Luctor speelt in het groen), ging Meeuwen 3 voortvarend van start. Die goede start leverde binnen 5 minuten een vroege voorsprong op. Een corner vanaf rechts werd door Luuk bij de 1e paal attent binnen gekopt 1-0. De wedstrijd speelde zich daarna vrij veel af op het middenveld, waar beide ploegen flink strijd leverden om kansen te creëren.
In de 23
e minuut een overtreding op randje 16 en een vrije trap voor Luctor. De speler van Luctor had een prima vrije trap in huis want deze belande stijf in de kruising 1-1. Om eerlijk te zijn een schitterend doelpunt, waar Damon niks tegen kon doen.
Vervolgens een apart moment, want de scheidsrechter legde even het spel stil en gaf aan dat enkele spelers zich even naar de zijkant moesten begeven. Het bleek dat er horloges werden gedragen, die je aantal stappen bijhouden. Officieel gezien mag dat niet
en moesten deze worden afgedaan. Nu zijn er wel een aantal klassementen om zeep.

Beide ploegen kregen verder niet hele grote kansen, vaak werden de ballen over of naast geschoten. Vooral de over geschoten ballen op het parkeerterrein zorgen voor een gratis autoalarm concert. Vlak voor rust kwamen we weer op voorsprong. Dylan stuurde Adrie diep, die de keeper van Luctor omspeelde. Uit een onmogelijke hoek wist Adrie wel heel keurig de bal in het doel te schieten 2-1. Dat was ook de ruststand.

Tweede helft

In de rust werd het plan voor de 2e helft besproken, want zouden we nu druk gaan zetten of juist inzakken. Het plan werd inzakken en dat bleek de juiste keuze te zijn. In de 50e minuut werd de voorsprong uitgebreid. Bas had via een goede actie Timo diep gestuurd, die beheerst afrondde : 3-1.

Luctor begon langzaam wat terug te zakken, waarbij een aantal spelers tegen kramp aan zaten. In de 61e minuut werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een voorzet vanaf rechts belande in de 16 van Luctor bij Sjoerd. Met een vlammend schot schoot hij de 4-1 binnen. In het restant van de wedstrijd kregen we diverse goede mogelijkheden om de voorsprong groter te maken, al is simpel voetballen soms heel moeilijk. Daarnaast was de grensrechter van Luctor zeer actief met het vlaggen voor buitenspel. Dit tot ongenoegen van de enigste 2 toeschouwers bij onze wedstrijd. In de laatste 10 minuten werd ons een zuivere penalty ontnomen. Een duidelijke overtreding in de 16 van Luctor op Timo, maar scheidsrechter Patrick vond dit geen penalty. De VAR had het nog druk met al die autoalarmen en greep ook niet in. De laatste kans was voor Sven, die met 2 man naast hem op weg ging naar de keeper. Hij had vast iets moois in gedachte, maar simpel afleggen was een betere keus geweest. Dat was het laatste wapenfeit en zo was de eindstand 4-1 voor het 3e.

Tevreden resultaat

De 3 punten bleven in Zoutelande en dat was meer dan terecht. We spreken hierbij nog onze dank uit aan de vlagger van deze wedstrijd Lars Remery! Klasse!.
Tevredenheid bij iedereen met het resultaat en zo heeft De Meeuwen 3
 de 6e plaats iets steviger in handen. Dank aan de spelers van JO17, Meeuwen 2 en 4 om mee te doen.

Als je de verslaggever van Meeuwen 4 laat meespelen, dan wil het 3e natuurlijk ook een verslag. Geen probleem en ik hoop dat het verslag aan de wensen voldoet. De volgende keer moeten jullie het wel zelf doen.

Volgende week speelt Meeuwen 3 thuis in Zoutelande tegen MZC’11 3, aanvang 14:30. Ik heb me laten vertellen op het hoofdveld?!! Aan Meeuwen 3 om een mooi opkomst nummer te bedenken.

** De Boasjes van van Meeuwen 4 gaan volgende week op bezoek bij een onbekende tegenstander namelijk Patrijzen/Nieuwdorp 3. We zijn met allen wel heel benieuwd of de tegenstander deze keer wel bereid is om te gaan voetballen, in tegenstelling tot de wedstrijd van begin dit seizoen.

Doelpunten

1. Luuk