V.V. DE MEEUWEN

Meeuwen 2 – Zeelandia Middelburg 2 Zoutelande, 13 september 2023

Op zaterdag 9 september stond er weer een prachtige bekerwedstrijd op de planning. Met de temperaturen van gemiddelde wedstrijd in Saoedi-Arabië mochten wij het opnemen tegen Zeelandia Middelburg 2. Zoals verwacht waren de supporters van de Meeuwen in groten getale aanwezig om deze prachtwedstrijd te aanschouwen. De aanvang voor de selectie was om 13:15 uur en iedereen van de selectie was aanwezig om zich klaar te maken voor de wedstrijd.

Geen scheidsrechter
Tot de telefoon afging in de bestuurskamer met de mededeling dat de scheidsrechter benodigd was bij een andere wedstrijd. Hoe kan die wedstrijd nu belangrijker zijn dan deze topper? Maar dat terzijde, nu moest er op het laatste moment nog een scheidsrechter gevonden worden. Ondanks dat elke speler van de Meeuwen 2 al met de gedachte bij Kobus, aan ´t bier zat is er dankzij Bram Marcusse een scheidsrechter gevonden, Maurice hiervoor nog bedankt! De wedstrijd gaat door!

De eerste helft ging het goed voor de Meeuwen, de wedstrijd ging gelijk op en er waren niet veel kansen voor beide ploegen. Met een drinkpauze rond de 25e minuut was het eerste moment om weer op adem te komen, de hitte had zo zijn invloed op elke speler. Dit totdat in de 30e minuut Jeffrey een voorzet over rechts geeft, richting de 2e paal en Nino deze keurig uit de lucht binnen schiet, 1-0. Deze scoren bleef zo staan tot aan de rust.

Voorsprong vasthouden
Na rust waren de stoere kerels gemotiveerd om de voorsprong vast te houden en te vergroten, maar de vermoeidheid zat er goed in, elk moment waar een beetje rust gepakt kon worden werd gebruik van gemaakt. Dit tot grote irritatie bij Zeelandia, die dit allemaal zagen als tijdrekken en een manier de wedstrijd dood te spelen. Hierdoor werd de wedstrijd er niet gezelliger en ontstonden er wat woordenwisselingen op het veld. Hierop viel alsnog de 1-1 en dit werd gevierd alsof de wedstrijd al gewonnen was door Zeelandia. Deze stand moest worden vastgehouden tot de 90e minuut om een ons ongeslagen reeks op D”n Hooghe Hilt voort te zetten. In de 80e minuut ging het fout, na een counter van Zeelandia werd het 1-2……
Nu leek het erop alsof Zeelandia na deze wedstrijd de beker zouden winnen en werden de eerste vieringen al besproken op de bank, voordat het eindsignaal klonk. Shirt uit en zwaaien was het plan.

Thuis ongeslagen
Met nog een laatste lange bal naar voren, richting het einde van de wedstrijd, werd hier nog een corner uit gehaald, dit zou de laatste mogelijkheid zijn om gelijk te maken, iedereen werd naar voren gestuurd. De corner werd door Sjoerd getrapt richting de 2e paal en daar kwam de ‘’Flying Dutchman’’ aangevlogen en raak, Chiel kopt de bal weergaloos in de kruising om het gelijk te maken in de 90e minuut. Hierop volgende een nog nooit vertoonde goal celebration van “de waterzak drager”. Kort na de aftrap floot de scheidsrechter af een eindstand van 2-2 op het scorebord. De ongeslagen thuisreeks blijft staan!

Na z’n geweldige goal kan het ook niet anders dat de pen door gaat naar Nino.

Groetjes Ruben.