V.V. DE MEEUWEN

Meeuwen 2 – Serooskerke 2 Zoutelande, 9 oktober 2021

Op een zonovergoten zaterdag 9 Oktober stond er een speciaal affiche op het programma voor de stoere kerels. Oud succes trainer Adrie van Belzen keerde terug op d’n Hoge Hilt. Adrie besloot drie jaar geleden het wat rustiger aan te gaan doen na zijn succesjaren bij De Meeuwen 2, vandaag kwam hij dan ook langs met Serooskerke 2. Afgelopen marathon weekend wist de formatie van Pieter Roelse met 1-0 te winnen van Drechtstreek. Iedereen was dan ook gebrand om dit een goed vervolg te geven.

Ten opzichte van vorige week enkele wijzigingen in de selectie. Wouter Duvekot had heel de nacht bolussen moeten draaien en besloot om op de bank plaats te nemen bij het vlaggenschip. Sjoerd, de oud pupil van Adrie van Belzen kon er helaas niet bij zijn. Sjoerd is zwaar en zijn blessure lijkt dat helaas ook te zijn. Gelukkig hebben we zijn blessure verborgen kunnen houden zodat de volledige bespreking van de tegenstander ging over hoe deze veelzijdige speler in toom te houden. Gelukkig keerde Kevin Janse terug bij het 2e elftal. Kevin is sinds kort eigenaar van het biermerk de Blije Zoutelander, door dit succes heeft hij minder tijd om zich volledig op het 1e elftal te focussen. (voor interesse graag contact opnemen met Kevin). Naast Kevin keerden ook Max en Jur terug in de selectie. Beide spelers hebben vorige week een marathon gelopen. Max liep een prima tijd in de kustmarathon, Jur besloot dit aan de zijlijn te doen bij het 1e elftal. Een andere opvallende naam in de selectie is die van Nout. Nout staat nadrukkelijk in de belangstelling van Serooskerke, Nout zelf lijkt echter geen oren te hebben in een eventuele transfer en ziet genoeg perspectief bij De Meeuwen. Trainer Roelse stuurde de volgende formatie het veld in:

Opstelling:

Youri, Jordi, Jur, Ramon, Dylan, Dario, Nout, Vos, Nino, Ruben en Kevin.

Wissels: Max, Robbert, Devi en Koen

Robbert en Devi spelen de eerste helft bij het 3e elftal in Lewedorp. Ze worden per helikopter van Midden Zeeland naar De Meeuwen gebracht zodat ze zich tijdig kunnen aansluiten voor deze belangrijke pot. Wat verder opvalt, is dat Koen als wissel begint. Koen heeft afgelopen zondag de wandelmarathon gelopen en had wat last van zijn kuit. Trainer Roelse wilde Koen er graag bij houden voor zijn aanwezigheid in de kleedkamer, wie weet kan hij nog wat minuten maken als het nodig is.

Trainer Roelse had zijn troepen met een duidelijke boodschap het veld ingestuurd. We waren voorbereid op het twee spitsen systeem van Serooskerke en hadden ons hierop ingesteld. Verdedigend stond het prima. Helaas konden we aanvallend geen vuist maken en lukte het ons ook niet op goed druk te zetten op de verdediging van Serooskerke.  Het was een rommelige 1e helft van beide kanten waarbij weinig tot geen kansen te zien waren.

Tijdens de thee waren er weinig tevreden gezichten te bekennen, we wilden hier graag met een overwinning het veld afstappen, maar dan moesten we de 2e helft wel anders voor de dag komen.

Na rust verscheen Razende Robbie op het veld. Robbie heeft 2 jaar hard gewerkt aan zijn rentree en was gebrand te laten zien wat hij in huis heeft. Kevin ging op 10 spelen en Wouter Vos ging meer in de controle op het middenveld.  Devi kwam ook kort na rust het veld in en verving de geblesseerde Nino, je kon gelijk zien dat Robbert en Devi een klik hebben in het veld, ze voelde elkaar blindelings aan.

Het 1e kwartier verliep volgens plan, Serooskerke werd volgens afspraak onder druk gezet en er werden kansen gecreëerd. Kevin kopte na een goede voorzet van Robbert naast. Bij de eerst uitbraak van Serooskerke wat het helaas meteen raak. Na een slipper(tje) in de verdediging en een klutsbal belandde de bal voor de voeten van de spits van Serooskerke, hij verzaakte niet en zette de 0-1 op het scorebord.

Na de goal kwamen we niet meer terug in ons spel en werd het zeer slordig van de kant van De Meeuwen. We waren te gehaast op zoek naar de goal. Serooskerke zette vol in op verdedigen en kwam er zeer sporadisch uit. Trainer Roelse wilde met een slotoffensief toch nog een welverdiend punt binnenslepen en bracht Koen binnen de lijnen en ging achterin 1 op 1 spelen. Serooskerke werd steeds meer onder druk gezet en uiteindelijk lukte het De Meeuwen de 1-1 op het scorebord te zetten. Robbert liet zien zijn fabelachtige acties nog niet verleerd te zijn. Met een geweldige voorzet bij de 2e paal bediende bij Vos die á la Beb Bakhuys binnenkopte. Met nog een paar minuten op de klok moest Jur het veld verlaten, hij had oproepdienst en moest een storing in een meterkast oplossen. Hans de Wit verving hem in de laatste minuten. De Meeuwen wilde in de laatste minuten nog op zoek naar de overwinning, maar de leidsman vond dat het lang genoeg had geduurd en floot bij de stand van 1-1 af.

Omdat de treffer zo laat viel, overheerste er toch een tevreden gevoel, echte besefte we ook dat als we het niveau van het 1e kwartier van de 2e helft langer hadden volgehouden we hoogstwaarschijnlijk als winnaar van het veld waren gestapt.

Onder het mom van teambuilding werd er een etentje gepland bij één van de vele sponsoren.

Bijna de voltallige selectie reisde op de fiets af naar Eetcafé de Fiets. Hier hebben we heerlijk gegeten en vooral genoten van het speciaal bier wat rijkelijk vloeide. Nog voor het dessert konden Ruben en Jesse zich niet inhouden en stonden ze te dansen op de tafels en stoelen, al snel volgde de volledige selectie dit voorbeeld en de conclusie was dat we de derde helft met overtuiging gewonnen hebben.

Volgende week reizen we rond de klok van 9 uur in de ochtend af naar Heerjansdam, op dit prachtige sportpark gaan we proberen één of meerdere punten mee naar huis te nemen.

Tags

  • De Meeuwen 2