V.V. DE MEEUWEN

Meeuwen 2 op bezoek bij SVOD 2 Zoutelande, 10 september 2023

Op dinsdag 2 september speelde de stoere kerels een wedstrijd voor de KNVB-beker. Het was een wedstrijd die de geschiedenisboeken in zal gaan als de “Slag van Domburg”, een episch duel tussen SVOD 2 en Meeuwen 2. Toen Gerrie zijn vlag kreeg vroeg hij zich af of de scheidsrechter zijn sm-kelder had leeggehaald, maar het bleken snufjes te zijn waar James Bond jaloers op zou zijn. De scheidsrechter had een hondenband om die ging piepen en trillen als Gerrie op een knopje drukte bij bijvoorbeeld buitenspel.

Onze trouwe voetbalhelden betraden het veld op een ongewoon warme dag. Het zweet droop al van hun voorhoofd nog voordat de wedstrijd begon. Ongelooflijk, maar waar: de zon besloot onder te gaan, precies op het moment dat de scheidsrechter zijn fluitje liet klinken. Alsof de hemel zelf het licht dimde voor deze grandioze show.

De eerste helft

De eerste 30 minuten waren leuk om te zien, het ging gelijk op. Uiteindelijk was het SVOD 2 dat de ban brak. Ze scoorden de 1-0, maar de stoere kerels gaven zeker niet op en gingen met volle kracht verder. Vlak voor de rust besloot Jur even MMA-vechter te spelen en bijna de neus van een SVOD-speler te breken.

De tweede helft

Rond het uur gebeurde het ondenkbare: een frommelgoal, de scheidsrechter stond op 16 meter en het leek wel alsof hij röntgen ogen had gekregen. Hij keek zo door 3 mensen heen en besloot de bal die op de lijn lag goed te keuren.

Maar toen, op het toneel, verscheen Sjoerd Wijkhuis. Onze top verdediger die op miraculeuze wijze veranderd in een spits. Met een actie waar menig voetballer jaloers op zou zijn schoot hij hem van een grote afstand in de hoek. Hierna was de stand 2-1 en bood het weer mogelijkheden voor de stoere kerels om te gaan vlammen.

Net toen we dachten dat we de boel konden omdraaien, knalde SVOD 2 erna nog geen 2 minuten de 3-1 in. Niet veel later kwam Thijs nog met een ongelofelijk mooie actie. Hij was vastberaden om te scoren maar helaas was het dit keer in de verkeerde goal. Na vele overtredingen en wat gevloek en getier kwam de wedstrijd tot een einde met een stand van 4-1.

Nu geef ik de pen door aan Thijs, want met zo een mooi doelpunt heb je deze wel verdiend.

 

Groetjes Ramon.