V.V. DE MEEUWEN

Meeuwen 2 – Drechtstreek 2 Zoutelande, 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober stond Zoutelande niet alleen in het teken van de kustmarathon maar ook van Meeuwen 2 Drechtstreek 2. Na de verlies partij van een week geleden waren de spelers en staf van meeuwen 2 gebrand op een overwinning voor meeuwen 2 op een onbekende tegenstander. de weer omstandigheden deze middag waren niet al te best met wind en regen, maar door de ouderen spelers van meeuwen 2 werd al geroepen de dit kan wel eens een typische meeuwen 2 wedstrijd worden.

Trainer Pieter Roelse stuurde deze 11 spelers de wei in:
Yoeri, Jordi, Dylan, Ramon (had de marathon in de ochtend al afgelegd op de mountainbike) Nelom, Duuf, Nout, Vos, Ninooooo, Ruben en Yoeri S. Op de bank was er een plekje voor Sjoerd, Devi en Dario.

Scheidsrechter Rozema floot om half 3 de wedstrijd in gang. de meeuwen trokken gelijk ten aanval en leverde gelijk een corner op. In eerst instantie kon de bal nog weggewerkt worden door drechtstreek maar het was Nino die de bal terug in bracht met het hoofd en het was Ruben die attent reageerde en zo de 1-0 na 2 min spelen op het scorebord bracht een droomstart voor de stoerekerels. Na de vroege voorsprong was het drechtstreek die sterker werd en en wat spelde prikjes uitdeelde. Na ongeveer een half uur spelen moest Ruben noodgedwongen het veld verlaten na een aanslag van achter Sjoerd was zijn vervanger. voorderest was het wedstrijd beeld het zelfde drechtstreek had meer bal bezit en hadden wat kansen. Die grootste kans was toch voor de meeuwen het was Nino die vanaf links door kon stomen naar de keeper maar schoof de bal net naast de goal, hij zei zelf dat hij werd afgeleid door de helikopter die boven het veld cirkelde in verband met de kustmarathon. ook Ramon was door deze helikopter afgeleid en wilde ook graag in beeld komen op omroep zeeland door te zwaaien en gekke bewegingen te maken, hierdoor kreeg drechtstreek nog een groote mogelijkheid op de gelijkmaker maar deze bal ging voorlangst. na 45 min spelen vond Rozema het tijd voor 7 minuten pauze.
Na de rust kwam Meeuwen 2 goed uit de startblokken maar naar een kwartiertje spelen was het toch weer Drechtsreek die steeds gevaarlijker werden maar door dat deze groote kansen onbenut lieten was er voor meeuwen 2 toch nog wat mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen wederom was het Nino de een groote kans op de 2-0 onbenut liet, daardoor was het nog spannend ook omdat drechtsreek de ene na de andere kans miste. met nog 10 minuten was het Sjoerd die in de eigen 16 schreeuwend van de pijn ten aarde storte en de spits van drechtstreek kreeg het voor elkaar om op 5 meter van het doel de bal op de paal te schieten geluk voor de meeuwen. minder gelukkig was dat Sjoerd nog steeds van de pijn op de grond lag maar de helikopter was nog in de buurt en die konden hem met een rescue actie van het veld halen. na 90 vond Rozema het tijd en waren de eerste 3 punten binnen voor de stoere kerels!

Tags

  • De Meeuwen 2