V.V. DE MEEUWEN
Kloetinge 8 2 - 2 (2 - -1) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 04 november 2023
Aanvang: 15:30
Waar: Sportpark Wesselopark

Kloetinge 8 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 7 november 2023

Afgelopen zaterdag 4 november brachten de Boasjes van het 4e een bezoek aan het Wesselopark voor de uitwedstrijd tegen Kloetinge 8.

Weer een super wedstrijd voor een super resultaat, u leest het al we waren nog even in de super Saturday modus van vorige week.
In de competitie staan we op een keurige 3
e plaats. In principe verwachten wij geen bezoek van het degradatiespook. Met de vele regenval van afgelopen week zou een afgelasting voor de hand liggen? Peter had even research gedaan en kwam er achter dat we op veld 3 speelden. Een kunstgras veld met nieuwe led verlichting, dat was maar goed, want het aanvangstijdstip van deze wedstrijd was 15:30 uur.

Debutanten

Thijs en Gijs hadden doordeweeks weer veel met elkaar gecommuniceerd om een selectie op de been te brengen. Gijs was op de vrijdag vrij duidelijk en gaf elf namen door op de app. Daar moesten we het mee doen, maar er werd nog gezocht naar meer spelers, een vlagger en een keeper. Onze leiders hadden uiteindelijk wat debutanten weten te strikken: Maik Veerhoek, Tim Maas en Kyjoni Donkers. De oplettende lezers zien de naam Maas, die is bekend bij ons. Zo was de derde vader-en-zoon-combinatie (Peter en Tim) van dit seizoen een feit.
Boer had enorm veel zin om te vlaggen en loste dit probleem op, klasse en hierbij nogmaals de complimenten van Wiebe. Een keeper vinden was uiteindelijk niet zo moeilijk, want je degradeert
Frenk tot keeper. Paar weken terug centraal bij het 3e achterin, daarna bij Meeuwen 4 en nu op de goal. Het kan snel bergafwaarts gaan. Het papiertje van de opstelling hebben we even droog moeten föhnen en daar was uiteindelijk de volgende opstelling op te lezen:
Keeper:
Frenk,
Verdediging: Maik, Peter, Michel, Gijs,
Middenveld: Luuk, Bikkel, Sam, Rik,
Aanval: Thomas en
Kyjoni,
Wissels: Tim, Bastian en Wiebe

Bij voetballen op kunstgras is het de kunst om de balsnelheid in de gaten te houden en de bal eerst aan te nemen. We hadden het hier zeer lastig mee, waardoor het in beginfase behoorlijk aanpoten was. Met name de eerste 20 minuten had Kloetinge het betere spel. Met aanvallen door het midden en de lange bal van achteruit (de laatste man van Kloetinge had een zeer goede trap in zijn benen), werden zij diverse malen gevaarlijk. Dat leidde na ongeveer een kwartier tot de 1-0 met een aanval door het midden.
Kloetinge bleef daarna doordrukken en kreeg
twee grote kansen om de score uit te breiden. Gelukkig hadden we onze keeper Frenk Verhoeven die dit met fraaie reddingen voor kwam. Vrij snel daarna een schot van Kloetinge, dat bij Frenk eerst door zijn benen op de paal belande en vervolgens weer terug door zijn benen het veld in kwam. Best wel goed gezien van Frenk. Langzaam kwamen we wel beter in de wedstrijd, maar ontbrak het veel aan de laatste pass en het vrij lopen zonder bal. Thomas kreeg van rand 16 twee mogelijkheden, maar beide schoten waren recht op de keeper. Rond de 35e minuut een misverstand in de verdediging waar Kloetinge van profiteerde 2-0, dat was de ruststand.

Knotsgekke tweede helft

In de rust een lekker warm bakje thee, nou ja … het smaakte niet echt naar thee. Wij verzoeken vv Kloetinge vriendelijk om de volgende keer thee met een smaakje te geven.
Bikkel had een heldere analyse in de rust namelijk, dat we het niet van het voetbal moesten hebben, maar juist van keihard werken. Dat was een voorbode voor een knotsgekke 2e helft.
Aan het begin van de 2
e helft kwam de regen met bakken uit de lucht, waar wij van profiteerden. We begonnen goed door vanuit achter via Peter de vrije man te zoeken en zo druk uit te oefenen naar voren. Dat wierp zijn vruchten af, want we kregen steeds meer kleine kansen. Uiteindelijk kwam in de 60e minuut de grootste kans op een aansluitingstreffer. Thomas had op rechts de bal en kon Bikkel of Luuk aanspelen. Het werd Luuk, die eigenlijk alleen zijn voet tegen de bal moest zetten. Maar … zoals hij het zelf zei  … een speler van Kloetinge raakte deze net even aan, waardoor hij hem miste.

In de 65e minuut moest de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk staken i.v.m. onweer, een zeer terechte beslissing. In een 20 minuten durende pauze werd nogmaals benadrukt dat er zeker wat te halen viel. Gijs deed een warming-up op een spinning fiets en Thijs was druk aan het overleggen met de scheids. Uiteindelijk konden we verder en met nog 25 minuten op de klok gingen we ervoor.
Vrij snel was het raak, Thomas werd via een steekbal diep gestuurd en scoorde de 2-1. Het gemopper bij Kloetinge nam toe en de scheids had zijn handen vol om alles in goede banen te leiden. Onder leiding van
Peter bleven we voetballen en dat bracht ons nog meer richting de goal.
In de 80
e minuut werd Thomas weer diep gestuurd en schoot hij wederom de bal langs de keeper in de goal 2-2. Weer hevige protesten bij Kloetinge, maar de scheids was resoluut en keurde de goal goed. In de laatste 10 minuten was het dichthouden en hopen om er nog via een counter uit te komen. Dit lukte wel, maar in de buurt van de goal kwamen we niet meer. Eindstand van deze wedstrijd 2-2.

Conclusie

Totaal verzopen, maar we hebben gevochten en gestreden voor één punt. Daar was iedereen tevreden mee.
Frenk had zich 90 minuten heel gehouden zonder warm te worden. Met zijn CIOS-jas zag hij er wel uit als een schoolmeester. De complimenten aan Frenk, want hij bracht diverse malen fraai redding en weerhield ons zo van een grote achterstand. Thomas moest aan het einde de strijd staken door een smerige overtreding. De scheids had dit niet gezien en dat leverde nog even een kort opstootje op.
Kortom er gebeurde genoeg en totaal verzopen konden we in de avond bezopen worden!.

A.s. zaterdag spelen we thuis tegen GPC om 14:30 op sportpark D’n Hooghe Hilt, bij veel regen het advies om een paraplu of poncho mee te nemen!

Doelpunten

  1. Thomas