V.V. DE MEEUWEN
Kapelle 4 3 - 6 (1 - 1) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 27 januari 2024
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark Het Groene Woud

Kapelle 4 – De Meeuwen 4 (3-6). Zoutelande, 30 januari 2024

De Boasjes gaan het vel weer op.

Na een welverdiende en iets langere winsterstop (afgelastingen tegen Veere en Walcheren), konden de Boasjes van het 4e afgelopen zaterdag  eindelijk weer het veld op.

De competitie werd hervat met een uitwedstrijd op Zuid-Beveland in en tegen Kapelle 4.
Een vrij onbekende tegenstander voor ons, maar onze uitwedstrijden staan altijd garant voor spektakel en veel avonturen. Een blik werpend op de stand laat zien dat we de tweede seizoenshelft aanvangen vanaf een keurige vierde plaats, waardoor de voorronde van de Champions League nog steeds haalbaar is.
Om te concluderen dat het veld van Kapelle enorm slecht was, hoefde je geen diploma te hebben of grasmeester te zijn. Het veld was werkelijk een knollentuin, knienen zouden zich op het veld massaal kunnen huisvesten.

Start op een vierde plaats

Onze selectie is keurig in tact gebleven, ondanks diverse verzoeken tot transfers vanuit de eredivisie. Er zijn immers ploegen waar bepaalde spelers van ons gemakkelijk kunnen meedraaien!
Topscoorder van vorig seizoen, Boer, keerde terug in de selectie.
Helaas missen we nog wel Corné in verband met een langdurige blessure.
Frenk was helaas afwezig, dat was voor het rioleringsstelsel van Kapelle een zegen, Picobello b.v. hoefde niet ingeschakeld te worden.
Een andere afwezige was onze leider Thijs, wat betekende dat hij wel een 100% foutloze wedstrijd heeft gespeeld. Of dat op zijn werk ook zo was weten we niet. Ons advies is om toch even de appels en peren te vergelijken, indien deze gekocht zijn. Thijs was doordeweeks wel de Zoutelandse transfermarkt op geweest, want hij had 16 spelers op het wedstrijdformulier gezet.
De Jordan Henderson transfer kwam op naam van Jur, aangevuld vanuit het 2e met keeper Stijn, trainer Martin VV en Vincent die zijn debuut maakte in de kelderklasse.
Sem en Timo van de JO 17 waren de andere winterse aanwinsten.

Om van 16 spelers een opstelling te maken en iedereen 60 minuten te laten spelen is een uitdaging. Op advies van Gijs gaan we de volgende keer met 11 spelers weg, dan staat iedereen gewoon in de basis! Gelukkig had Gijs alle hobbels onderweg richting Kapelle overwonnen en bij aankomst stond de volgende opstelling op papier:
keeper: Stijn,
verdediging: Sven, Michel, Peter, Jur,
Middenveld: Timo, Vincent, Bikkel, Luuk W,
Aanval: Boer en Thomas,
wissels: Martin vv, Sem, Gijs, Rik en Ewout.

Ongelukkig op achterstand

We begonnen goed aan de wedstrijd want binnen 10 minuten had Vincent 2 keer op goal geschoten, 1x keer op de lat en 1x in de handen van de keeper of naast. Na een kwartier spelen kwamen we ongelukkig op achterstand. Door balverlies op het middenveld werd via een steekbal de spits van Kapelle in stelling gebracht. Peter deed wat hij kon, maar werd geklopt in het duel waarna de spits van Kapelle de bal over Stijn heen schoot 1-0. Een goal waar we weinig tegen konden doen helaas. We bleven wel druk naar voren zetten om de gelijkmaker te forceren. Het ontbrak echter aan de laatste pass, die vaak net niet goed viel, waardoor veel aanvallen stranden. Kapelle was met name in de omschakeling diverse malen gevaarlijk, maar het bleef bij 1-0. Vlak voor rust dan eindelijk de gelijkmaker. Een goede actie aan de zijkant van Sem, die de bal terug legde op Boer. Boer bleef rustig en ronde keurig en beheerst af in de hoek 1-1. Met die stand gingen we aan de thee.

En toen werd het beter…

In de rust een scherpe analyse want alles moest beter: afronding, terug leggen, vrije man zoeken etc. Wij kunnen jullie vertellen in de 2e helft wás alles beter, want er gebeurde zoveel dat ik het verloop ben kwijtgeraakt.
Aan het begin van de 2e helft een schot van Kapelle waar Stijn keurig redding bracht. Bij het neerkomen was Stijn echter met zijn heup in een knienenhol terecht gekomen. Na het even geprobeerd te hebben moest er toch een keeperswissel plaatsvinden. Gijs nam de handschoenen over en verdedigde de rest van de wedstrijd het doel. Voor deze wissel had Thomas via een hele goede aanval de 1-2 gescoord. Vlak daarna was het weer Thomas uit een corner die de 1-3 maakte.
Een comfortabele voorsprong, maar de wedstrijd kantelde volledig.

Een goede aanval van Kapelle en slecht verdedigen van ons leverde de 2-3 op. Daaropvolgend een snel genomen vrije trap van Kapelle die beheerst werd afgerond door hun 3-3. Tussen die 2 goals ook nog een keihard schot van Kapelle op de lat. Het geloof op een resultaat was even weg, maar binnen 5 minuten werd dit weer hersteld. Bikkel of Vincent gaf een goede steekpass op Ewout, die in de 16 van Kapelle 2x ten val werd gebracht en een terechte penalty mee kreeg. Vincent bleef zeer kalm vanaf 11 meter en zo was het weer 3-4. Vlak daarna weer een diepe bal op Ewout die ditmaal de verdediger en keeper van Kapelle te slim af was en de 3-5 binnen kon lopen. Het slotstuk volgde in de 85e minuut. Vincent kon vrij doorlopen naar de goal en ronde beheerst af 3-6. De wedstrijd eindigde met een discussie tussen de vlagger van Kapelle en onze bank. De vlagger snapte er namelijk niet veel van en als tip kreeg hij van ons mee om overtuigend te vlaggen. De scheids vond het toen mooi geweest en floot af.
Eindstand 3-6 en de 3 punten gingen mee naar Zoutelande!

Conclusie

De overwinning was terecht, maar het was een wedstrijd met vele gezichten. Indien u een leuke en boeiende pot voetbal wilt zien (zonder tactieken en looplijnen) zou ik zeker één van de wedstrijden van De Boasjes, Meeuwen 4,  aanraden! Martin had de gehele wedstrijd ruzie met de bal, Peter wilde als vlagger nog een penalty nemen, om als keeper geblesseerd te raken in de kelderklasse is vrij uniek, de vlagger van Kapelle staat nog steeds te oefenen en wie de Toto had ingevuld op deze wedstrijd was waarschijnlijk een paar euro armer geworden.
Al met al weer een wedstrijd voor in het grote Meeuwen 4 boek.

A.s. zaterdag 3 februari spelen we de volgende wedstrijd thuis om 14:30 op Sportpark D’n Hooghe Hilt tegen ST. Borssele/Lewedorpse Boys 2.
SUPPORTERS zijn WELKOM!
Let op: Wel achter de omheining blijven en geen truien met capuchon dragen!

 

 

Doelpunten

  1. Thomas
  2. Vincent
  3. Jorim en Ewout