V.V. DE MEEUWEN

Halsteren 2 – Meeuwen 2 Zoutelande, 10 november 2023

Het is weer zaterdag en dat betekent dat de stoere kerels weer in actie mogen komen. Dit keer op bezoek bij Halsteren.

Opstelling

Vandaag hadden we een iets wat minder uitgebreide selectie dan vorige week tegen Walcheren. Dit mocht niet ten koste gaan van de kans om 3 punten te pakken. Hiervoor heeft Martin flink moeten puzzelen om 11 fitte spelers op de been te krijgen, die een goed resultaat moesten bewerkstelligen in Halsteren.
Dit is uiteindelijk met moeite gelukt maar miste nog 1 wisselspeler die mogelijk het verschil kon maken. Hiervoor heeft hij zichzelf op het spelersformulier
gezet. Als dat maar goed komt……

Na een lange tocht richting het mooie Halsteren is Meeuwen 2 aangekomen op het sport park. Na een kleine inspectie  van het veld, vanuit de kantine, konden we ons opmaken voor een mooie pot voetbal. Dit gingen we doen met de volgende namen.

Sven – Ruben – Leon

Jeffrey – Nino- Ronnie

Koen – Ramon – Sjoerd – Florian

Damon

Vlagger: Gerhard

Wissels: Siep, Martin

Een groot gemis was onze aanvoerder, waardoor er een lege plek op het midden veld ontstond. Onze alleskunner Nino heeft dit gat gevuld. De tactiek voor deze wedstrijd was: inzakken en fel in de duels op eigen helft voor snelle tegenaanvallen.

1ste helft

Op deze regenachtige dag was het ook op bepaalde momenten droog, waarna het fluit signaal klonk en de wedstrijd begon. Meeuwen 2 stond goed en had veel balbezit, waardoor er op bepaalde momenten rust aan de bal was. Toch liet Halsteren zich hier door niet voor de gek houden en konden zij er op bepaalde momenten door komen, richting het goal van de Meeuwen.
Maar in de buurt van het doel stond de oude generatie
Ramon en Sjoerd en die hadden dit op tijd door en konden hier een stokje voor steken. Na een aantal goede momenten kwam ook Meeuwen tot bij de goal van Halsteren. Hierbij werd Sven aangespeeld, die de bal richting het goal kon vuren, maar helaas werd deze onderschept door de defensie van Halsteren. Door deze actie kregen we meer vertrouwen om het openingsdoelpunt te gaan maken.

Hiervoor moesten we wel alert blijven, want Halsteren werd ook sterker en sterker en kwamen steeds meer richting onze goal. Gelukkig hadden we een keeper staan, die goed in zijn vel zat en verschillende reddingen maakte. We bleven op de been.
Toch mocht dit niet baten en kon de defensie van
Meeuwen het niet meer aan.  De openingstreffer 1-0 was voor Halsteren. Door elkaar weer op scherp te zetten, gingen we stug door om de aansluiting te vinden. Met een aantal goede acties op het middenveld konden we richting de goal van Halsteren komen, maar dit mocht niet leiden tot een goal. Hier maakte Halsteren gebruik van en bleef op volle toeren richting onze defensie komen.
Waar er
een goede voorzet werd gegeven richting hun spits, die nauwlettend in de gaten werd gehouden door Ramon en Sjoerd. Maar was dit niet goed genoeg om het tweede doelpunt tegen te houden.
Na elkaar weer te motiveren bleven we de hoop er in te houden en gingen we weer volop in de aanval. Dit had veel succes en we konden de bal bij Nino in de voeten krijgen. Nino legde
de bal goed en vuurde af richting de goal voor de aansluitingstreffer. Weer een redding van de keeper van Halsteren, het mocht maar niet baten voor de stoere kerels. Kort hierna viel het fluitsignaal en was het tijd voor de thee.

 

De grote domper

Nadat Martin ons weer op scherp zette om een comeback te maken, was het tijd om de tweede helft te starten. Dit deden we in dezelfde formatie als de eerste helft. Sven en Ruben zijn omgewisseld om wat meer snelheid op de flank te creëren. Zo gingen we weer volop verder met maken van kansen. Alleen leidde dit niet tot een groot succes.
Halsteren kwam met een aantal goed
e aanvallen er tussenuit en zette de stand na 10 minuten spelen op 3-0. Dit was een zware domper voor de Meeuwen maar we bleven elkaar motiveren om door te gaan en een doelpunt te maken. Hiervoor moest wel wat gebeuren volgens Martin en werd Siep er in gebracht voor Leon. Dit was niet meteen de aanleiding tot het grote scoren aan de kant van de Meeuwen in tegendeel zelfs.

Halsteren kwam er uit en scoorde de 4-0. Dit was een grote tegenslag en iedereen kreeg steeds meer het besef dat er hier niets te halen viel tegen het sterke Halsteren. Toch bleven we volop gaan om geen tegendoelpunten te krijgen en te scoren. Dit was geen succes. Met een aantal goede combinaties op het middenveld kwamen we niet veel verder dan 20 meter op de helft van de tegenstander.
Toch werden we niet zo erg onder druk gezet
en zat er nog een klein beetje hoop in om een doelpuntje mee te pakken. Dit was echter niet het geval en kregen we de 5-0 tegen en kon dit nog een hele zware middag worden met de resterende tijd. Gelukkig konden we dit nog redelijk beperken richting het einde van de wedstrijd. Na rustig achter in rond te spelen en de bal richting Damon te spelen ontstond er een polletje voor de voeten van Damon. Ik hoor u denken “hoe kan dit op een kunstgras veld”, daar zijn wij ook nog niet achter. Dit leidde tot de 6-0 en was het helemaal gespeeld voor de stoere kerels en ging Halsteren met de 3 punten er van door.

Volgende week zal Meeuwen 2 het opnemen tegen Luctor Heinkenszand en over dit spektakel zal Koen u alles vertellen.