GPC Vlissingen 5 2 - 0 (1 - 0) De Meeuwen 4
Datum: Zaterdag, 06 april 2024
Waar: Sportpark GPC

GPC 5 – De Meeuwen 4 Zoutelande, 9 april 2024

Wedstrijd nummer 3 in ons drukke schema.

Zaterdag 6 april speelden we onder tropische omstandigheden uit tegen GPC 5. GPC is niet onze favoriete tegenstander, want we spelen daar altijd op kunstHoss en de scheids die ze aanstellen is meestal niet in ons voordeel.

De selectie bestond eerst uit 11 man, maar daar kwamen wat toevoegingen bij. Peter keerde weer terug in de selectie, Frenk en Bikkel zijn nog geblesseerd en Martin Dekker was chef kantine in Zoutelande. Bastian was fit genoeg voor 90 minuten, hij begon wel op de bank. Keeper deze wedstrijd was Stijn en vanuit de JO17 deden: Tim en Maik mee. Een tweetal spelers Thijs schilder en Ewout sloten aan bij het begin van de 1e helft. Leider Gijs was tot de volgende opstelling gekomen.

De opstelling

Keeper: Stijn

Verdediging: Rik, Michel, Peter, Sven.
Middenveld: Siem, Maik, Corné ©, Tim.
Aanval: Luuk D en Jorim.
Wissels: Thijs, Gijs, Bastian, Ewout.

Vlagger: Lars Remery.

Op kunstHoss

Voetballen op kunsthoss is soms moeilijk, Sven kwam een polletje tegen en ging binnen 5 minuten door zijn enkel, einde wedstrijd. Vervanger Bastian kon 85 minuten op de brommer op stomen en nog een beetje kieken. De gehele eerste helft waren we beter dan GPC en kregen we genoeg kansen om de score te openen. Via de zijkanten, acties in de 16 van GPC en vrije trappen, zochten we naar de voorsprong. Het probleem was alleen dat de bal niet de goal in wilde.

Thijs kreeg de grootste kans, in de 5 meter schoot hij voor open goal over. In gedachten was Thijs nog bij het witten van zijn plafond, vandaar dat die bal over ging. GPC had één uitbraak, waarbij een schot gered werd door Stijn. Helaas viel de bal voor de voeten van een GPC speler die de 1-0 maakte. In het restant van de 1e helft bleven we druk zetten en er werd ons een zuivere penalty ontnomen. Luuk werd in de 16 van GPC neergehaald, maar de scheids legde de bal er buiten. Peter toonde zijn beklag, maar de scheids zou nooit een penalty gaan geven. Ruststand 1-0.

Een kopie

De 2e helft was een kopie van de 1e helft. Wij kregen weer heel veel kansen, maar op één of andere manier wilde de bal er niet in. We deden wat we konden, maar het werd een gevecht tegen ons zelf. De scheids hielp daar ook niet bij tot ongenoegen van Peter en de rest. Twee grote kansen kregen we ook nu weer. Maik stoomde op en had zelf moeten schieten, maar legde af. Peter was daarnaast met een schot op de paal dichtbij de gelijkmaker. We bleven doorgaan en GPC kwam nauwelijks in het verhaal voor. Rond de 80-e minuut scoorde GPC wel de 2-0. Dat was de eindstand.

Conclusie

Voetballend waren we beter, maar als je de kansen niet maakt dan doet de tegenstander dat wel. Vriendelijk verzoek aan GPC om de volgende keer een andere scheidsrechter aan te stellen 🙂  Net als Ajax is het wonden likken (slidings maken op kunstHoss is niet ideaal) en door naar de volgende wedstrijd. Gelukkig werden wij niet opgewacht door boze supporters.

Aanstaande woensdagavond weer een doordeweekse wedstrijd uit tegen Zeelandia Middelburg 6, aanvang 19:30.
En vergeet de Meeuwen mutsen niet want het wordt weer koud!!

Doelpunten