V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 4 4 - 1 (1 - 0) Zeelandia Middelburg 6
Datum: Zaterdag, 28 oktober 2023
Aanvang: 12:00
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – Zeelandia Middelburg 6 Zoutelande, 30 oktober 2023

Na een weekje rust en een bekerwedstrijd vorige week van De Meeuwen 3 en 4 (1-0 winst op Domburg altijd terecht), konden de Boasjes zich op gaan maken voor Super Saturday. Alle vier de senioren elftallen speelden namelijk thuis op een regenachtig en windering sportpark D’n Hooghe Hilt. Alles was super aan deze dag, behalve het weer dan. Bikkel had voor deze Super Saturday echt een super duo ingedeeld voor de kantinedienst, Frenk en Michel evenals in het veld ook achter de bar een super snel duo.
Op Super Saturday moest er wel even worden stil gestaan bij het afscheid van een zeer gewaarde kracht binnen de vereniging. Deze kracht heeft (uit bronnen vernomen) meer dan 20 jaar dienst gedaan bij vv De Meeuwen, zelfs nog op het oude complex. Als er iemand is die een schatting kan maken hoeveel bakken koffie er met de oude Bravilor gezet zijn? Dat zou een prestatie van formaat zijn.
Gelukkig heeft de kantinecomissie een nieuwe Bravilor aangeschaft. Zeer modern apparaat en je ziet zelfs op het scherm welke kan er gevuld wordt. Er moest wel een snoertje gelegd worden, of is deze Bravilor zo modern dat hij op wifi werkt? Als er wellicht nog een Super Saturday komt, dan ook het rad van avontuur inzetten, iedereen kent het : een super draai voor een super prijs.

Alles was super

De Boasjes van het 4e mochten al om 12:00 hun opwachting maken op veld 2 in Zoutelande,  tegenstander was Zeelandia Middelburg 6. Het is wel super vroeg om 12:00 voetballen en dat betekende op de vrijdag geen bier en na Sesamstraat naar bed. U raadt het al, dat was door iedereen keurig en netjes opgevolgd, behalve onze leiders die super veel gedronken hadden op vrijdag. De  ziekenboeg raakt met de week voller: Corné en Boer zijn langdurig geblesseerd, Moas kampte met een blessure en ook M4-legende Martin Dekker was geblesseerd. Thijs had zich hier bijgevoegd, die was vorige week in de bekerwedstrijd uitgegleden over een gele tas van zijn werk. Peter keerde wel terug in de selectie en we hadden een debutant namelijk Bas Dingemanse. Naast de Dekkers was dit de 2e vader en zoon combinatie (Bas en Wilco Dingemanse) die hun opwachting maakte in het 4e. Hadden we nog Ronan, die weer is op zijn niveau kwam voetballen en Stijn was deze middag keeper.

Gelukkig hebben wij in de selectie een aantal ervaren spelers, die onze leiders ondersteunen. Frenk was zeer scherp en merkte op dat Zeelandia ook in groen wit speelt en vroeg zich af of onze leiders hiervan op de hoogte waren. In principe denk je van wel, maar toen Gijs dit eenmaal hoorde zei hij: moet ik dit nu ook nog gaan regelen. Eenmaal de oude Brazilië shirts gevonden, moest er nog wel een teamfoto gemaakt worden in onze eigen shirts. Iedereen zijn haar zat door de wind niet meer goed, zolang de foto maar scherp is. Tussendoor was er nog een opstelling voorbij gekomen die was als volgt: Keeper: Stijn, Verdediging: Rik, Peter, Frenk, Michel, Middenveld: Luuk W, Bikkel, Ronan, Sven, Aanval: Thomas en Remy, Wissels: Bas, Gijs en Wilco.

Eerste helft

Met het slechte weer verwacht je een stormachtig begin van beide ploegen en dat kwam redelijk uit. Zeelandia Middelburg had een paar snelle mannetjes lopen, waardoor ze in de omschakeling diverse malen gevaarlijk werden. We hielden ons echter prima staande en met goed combinatie voetbal via de zijkanten probeerden we gevaarlijk te worden. Na ongeveer 25 minuten een corner vanaf rechts die door heel veel spelers gemist werd. Frenk kreeg de bal voor zijn voeten en schoot deze subtiel en keurig binnen 1-0. Zeelandia protesteerde hevig in verband met vermeend buitenspel of hands. Bij de VAR was zijn hokje echter vol zand gewaaid, zo bleef de 1-0 staan. Daarna bleven we goed voetballen, maar tot grote kansen leidde dit niet meer en met een 1-0 voorsprong gingen we aan de thee.

Tweede helft

In de rust was de sfeer zeer ontspannen, hier en daar wat verbeterpunten met name bij het nemen van korte corners. Advies voor de 2e helft met windje mee: veel schieten op de goal.
Wat er bij Zeelandia in de thee zat weten we niet, want ze waren het in de 2e helft een beetje kwijt. Misschien had er iemand per ongeluk thee gezet met de nieuwe Bravilor. Zeelandia Middelburg probeerde wel op te bouwen, maar ze waren vergeten hoe dit moest. We maakten hier optimaal gebruik van en dat leverde enorm veel kansen op. In de 55e minuut een corner vanaf links genomen door Remy, die de bal mooi op de wind in 1x in de goal schoot 2-0. Daarna was het de beurt aan Sven om de score verder uit te breiden. Met 3 enorme kansen lukte het hem niet om de bal in de goal te krijgen. Brobbey heeft ook meegekeken, want die presteerde het om precies dezelfde kansen te missen. Gelukkig kon Sven even later wel scoren, Ronan legde de bal terug op randje 16 en Sven schoot deze tegendraads in 3-0. Even later verzorgde Thomas het slotstuk met een schuiver langs de keeper 4-0. Zeelandia deed nog even iets terug met een individuele actie van een speler werd het 4-1. Dat was de eindstand.

Conclusie

Met 3 punten in de pocket konden we onder het genot van een welverdiend biertje de wedstrijd analyseren. We draaien keurig bovenin mee en wederom hebben we weer een klasse prestatie geleverd. Complimenten aan onze debutant Bas, die af en toe met flitsende schijnbewegingen zijn tegenstanders zoek speelde. Het ging uiteraard weer even over onze tas, want we moeten toch concluderen dat het een prima tasje is voor de shirts, niks mis mee. Eenmaal in de kantine merkte iedereen op dat de tijd een uur achteruit ging, prima dan kan je ook een uur langer bier drinken. Een super uitslag voor alle senioren elftallen, behalve het 2e, is verder uitgebreid gevierd. Chiel is overigens weer gaan varen. Wij stellen voor om iedere week in de kantine Sailing Home te draaien. Blijkbaar kan je ook merchandise van de Meeuwen kopen, gepromoot door de voorzitter. Zie het bericht op de website!

Volgende week spelen we op het Wesselopark tegen Kloetinge 8 om 15:30 uur. Hopen dat ze goede lichtmasten hebben want de energieprijzen zijn zeer hoog in deze tijd.

 

Dit keer heeft De Meeuwen 4 de redactie verrast met een fotoverslag en niet alleen van het groene boeket op de statafel in de kantine……….
Klik op de foto om alle beelden te bekijken:

Doelpunten

  1. Frenk
  2. Remy
  3. Sven
  4. Thomas