De Meeuwen 4 2 - 3 (2 - 2) Veere 3
Datum: Zaterdag, 30 maart 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – Veere 3 Zoutelande, 2 april 2024

De Boasjes betreden het hoofdveld.

Vijf wedstrijden in twee weken

In het weekend waar Zoutelande overspoeld werd met toeristen voor het WK paaseieren zoeken, stond er eindelijk weer een wedstrijd voor de Boasjes van Meeuwen 4 op het programma. De afgelopen 2 zaterdagen kwamen we helaas niet in actie in verband met spelerstekorten bij ons, maar ook bij de tegenstanders. Dat levert 2 uitgestelde wedstrijden op, die de aankomende woensdagavonden 3 en 10 april worden ingehaald. Het lijkt wel een Europees programma met 5 wedstrijden in 2 weken tijd. Passe-partouts voor deze wedstrijden kunt u aanvragen bij leider Thijs.
Afgelopen zaterdag 30 maart de eerste wedstrijd van de 5 op Sportpark D’n Hooghe Hilt tegen Veere 3. Decor voor deze wedstrijd was het hoofdveld, maar zo groots als Seroos 5 het aanpakte hebben wij maar niet gedaan. Wel was er tijdens de warming-up muziek, werden de sponsoren omgeroepen en zochten we naarstig naar een pupil van de week. Die hebben we niet gevonden.

Het samenstellen van de selectie was ook voor deze wedstrijd weer een uitdaging. We missen Peter en Frenk in veband met blessures, Ewout  en Corné waren afwezig door werk. Daarnaast misten we nog een aantal spelers, waardoor onze kern een beetje uitgedund is. Daarbij konden we helaas niet beschikken over een keeper, hiervoor bood Luuk W zich vrijwillig aan, klasse Luuk. Blijkbaar had hij nog een weddenschap afgesloten met Sven, de uitkomst hiervan is verstopt tussen de paaseieren. Ander konijn uit de hoge hoed was Bastian, die het af en toe vreemd vond dat hij voetbalschoenen aan had. Op donderdagavond kwamen er 3 spelers van de JO 17 bij: Siep, Bas en Julian. Eén iemand had zich ook nog aangemeld, maar is niet komen opdagen, blijkbaar in verwarring gebracht door ons Europees programma. Gelukkig waren er genoeg spelers en zo konden we de wedstrijd aanvangen in de volgende opstelling:

Keeper: Luuk W
Verdediging: Rik, Gijs, Michel, Sven.
Middenveld: Siem, Bikkel©, Bas, Siep.
Aanval: Jorim en Luuk D
Wissels: Julian, Thijs, Bastian

Vlagger: Lars Remery

Druuzig in de beginfase

De beginfase was lastig en het was even zoeken hoe we Veere het beste konden aanpakken. Veere had namelijk een paar goede voetballers lopen, die makkelijk onze verdediging uit elkaar speelden. Helaas keken we na 10 minuten al tegen een achterstand aan. Een corner werd bij de 2e paal door de spits van Veere keurig binnen gekopt 0-1. Toch waren we niet minder, maar ons spel was op bepaalde momenten iets te druuzig. Druk naar voren leverde wel de gelijkmaker op. In de 20e minuut een vrije trap van Gijs, die bij Boer in de 16 belande. Hij schoot hem tegen de verdediger aan, maar de bal kwam daarna bij Siep terecht die de bal in de goal schoot 1-1. Veere trok wel direct naar de scheidsrechter in verband met buitenspel, maar met een VAR die paaseieren aan het zoeken was kwamen ze niet ver. Vanaf dat moment kregen we een aantal diverse grote kansen. De 1e kans was een voorzet van rechts die bij Julian terecht kwam, voor open goal schoot hij de bal snoeihard op de paal. Een 2e kans was voor Boer die een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg, zijn schot ging helaas over. Na ongeveer 35 minuten kwamen we op voorsprong. Luuk D had zich vrij gespeeld in 16 en met een subtiel wippertje schoot hij de 2-1 binnen. Een knappe goal want iedereen dacht dat deze bal over zou gaan. Veere had daarnaast een aantal goede kansen gehad met ballen op de paal en de lat. Keeper Luuk W hield met kunst en vliegwerk er een paar goede ballen uit. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Een goede actie van de nummer 7 van Veere die met een verdekt schot en een stuit de bal in de goal schoot 2-2. Dat was de ruststand.

Een domper vlak voor rust…

want we waren niet minder dan Veere. Als we in ieder geval de bal niet te snel kwijt waren en secuur waren in de passing dan lagen er zeker mogelijkheden. De 2e helft was echt kelderklasse niveau met veel strijd, onverwachte wissel momenten en het spelen van de lange bal. Aan het begin van de 2e helft een overtreding vlak voor onze 16 een en vrije trap voor Veere. Deze werd snoeihard langs de muur in de goal geschoten 2-3. In het verdere verloop probeerden we via de lange bal gevaarlijk te worden, maar het ontbrak aan de laatste pass. Veere was een aantal keer dicht bij de 2-4, maar Luuk, de paal en de lat stonden die in de weg. De sfeer op het veld werd door de intensieve strijd wat grimmiger. Het plan voor de laatste 10 minuten was om 1 op 1 (Michel er af en Luuk D als extra spits) te gaan spelen achterin. Ons wisselbeleid is echter op bepaalde momenten nog moeilijker dan wisselgeld terug geven in een winkel. Graag de volgende keer iets duidelijker wezen vanaf de bank, want we snappen er met zijn allen nog steeds niks van. Een laatste wapenfeit kwam van Luuk D die een schot net voorlangs zag gaan. Scheidsrechter Karel floot daarna voor het einde met een uitslag van 2-3.

supporters Meeuwen 4

Conclusie

we waren zeker niet minder dan Veere, maar het zat op bepaalde momenten niet mee. Deze wedstrijd was in ieder geval leuker dan die van Arendskerke uit, waar nog steeds een verslag van ontbreekt. Om in voetbaltermen te praten: we gaan de focus heel snel verleggen naar de volgende wedstrijd, want die is woensdagavond 3 april a.s.. in Zoutelande komt dan Kloetinge 8 op bezoek aanvangstijd 19:30.

Doelpunten

1. Siep