V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 4 4 - 0 (2 - 0) ST Patrijzen/Nieuwdorp 3
Datum: Zaterdag, 30 september 2023
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – ST Patrijzen/Nieuwdorp 3 Zoutelande, 3 oktober 2023

Vol goede moed keken de Boasjes van het 4e uit naar de 1e thuiswedstrijd op Sportpark D’n Hooghe Hilt, afgelopen zaterdag 30 september. We hadden er met zijn allen enorm veel zin in en aan motivatie geen gebrek. Tegenstander was Patrijzen/Nieuwdorp 3, alweer zo’n combinatie. Wat we van hun konden verwachten, totaal geen idee. Volgende keer sturen we eerst een scout naar deze ploeg om hun sterke en zwakke punten te analyseren. Volgens protocol hebben we onze gebruikelijke voorbereiding gehanteerd: jezelf aanmeldden in de app, op vrijdag de selectie bekend maken en  zaterdag op tijd en fit aanwezig zijn. Fit was iedereen zeker, want vroeg naar bed zonder verhaaltjes vertellen was het advies, overigens door iedereen keurig opgevolgd!

Verwarring en varianten
Thijs had wel weer wat verwarring veroorzaakt in de selectie. Martin Dekker stond namelijk 2x op de lijst. Nu schatten we de kwaliteiten van Martin hoog in, maar 2x spelen op 1 dag is niet meer zo verstandig voor hem. Overigens vragen wij ons wel af waar Martin eerder met pensioen gaat: bij het 4e of bij de Hubo? We missen nog steeds captain Corné en topscoorder Boer in verband met blessures.  Frenk was helaas afwezig. Peter keerde wel terug in de selectie en Dan had gas gegeven met de boten en sloot aan bij ons. Onderweg naar Zoutelande heb ik wel 5 verschillende varianten van de opstelling voorbij horen komen. Het leek net of er bij ons ook iemand bij de training was geweest die had gezegd, dat hij iedereen wissel ging zetten omdat diegene er niks van kon. Wij zouden van Ajax overigens best wat kunnen leren, eerst de bal aannemen en vervolgens naar dezelfde kleur spelen! Uit al die varianten was er één opstelling de beste en die was als volgt: Keeper: Damon, verdediging: Jasper, Peter, Michel, Martin D, Middenveld: Martin VV, Bikkel, Dan, Rik, Aanval: Thijs en Remy.

Heft in eigen hand
We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en namen het heft in handen. De tegenstander werd terug gedrongen op eigen helft en we zochten naar kansen. Via de Dekker zijde kwamen regelmatig gevaarlijke voorzetten in de 16 van de tegenstander. Thijs had ten opzichte van de doordeweekse wedstrijd tegen VCK zijn vizier helaas niet op scherp staan. Op het middenveld strooide Bikkel met steekballen en dat begon zijn vruchten af te werpen. Na 25 minuten had Martin VV een keurige voorzet in huis die Bikkel bij de 2e paal binnenkopte 1-0. Dat was overigens best knap, als je de avond daarvoor 25 Gulpener op had. Vlak voor rust sloegen we nogmaals toe. Via de opbouw van achter kwam de bal bij Dan, die een prima steekpass had op Rik. Rik liep door naar de goal en scoorde de 2-0. Het publiek ging uit hun dak en riep al 10, 10, 10 of der op en er over want ze weten het niet meer. Rusttand 2-0.

Gijs nam in de rust het woord en benadrukte om op deze weg door te gaan, want die mannen hadden geen schijn van kans en waren nergens te bekennen. In de 2e helft begonnen we weer uitstekend en de druk werd opgevoerd richting de goal van de tegenstander. De combinaties waren niet aan te slepen en dat resulteerde snel in de 3-0. Via de linkerkant een opgezette aanval die bij Luuk W terecht kwam. Luuk omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal stijf in de kruising 3-0. Wederom ging het publiek uit zijn dak, gelukkig werden er geen bekers en of vuurwerk op het veld gegooid. Het slotstuk was voor onze vlagger van dienst Bastian de Visser. Na een periode van een uur vlaggen mocht Bastian een halfuur meedoen, dat vond hij meer dan genoeg. Een voorzet van Gijs kwam terecht bij Bastian die zijn voet er tegen zette en de 4-0 binnen schoot. Dat was ook de eindstand.

Geen tegenstander – geen duels

Als conclusie kunnen we trekken dat we de tegenstander van ’s-Heerenhoek tot aan Nieuwdorp helemaal zoek hebben gespeeld. In geen velden of wegen was de tegenstander aanwezig en in de duels kwamen ze niet opdagen. Na de wedstrijd hebben we dit uitbundig gevierd want ook hier was onze tegenstander onzichtbaar.

Aankomend weekend dienen we de dienstregeling van de NS zorgvuldig te bekijken. We spelen dan uit bij RCS. Wie de meeste treinen voorbij ziet komen moet trakteren op een kratje bier!

Doelpunten

  1. Martin
  2. Rik
  3. Luuk
  4. Bastian