V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 4 5 - 2 (4 - 1) ST Borssele/Lewedorpse Boys 2
Datum: Zaterdag, 03 februari 2024
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – ST Borssele/Lewedorpse Boys 2 Zoutelande, 7 februari 2024

Het verslag vanaf een A4-tje

Het verslag van deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door een A4-tje wat ik na de wedstrijd ontvangen heb. Als verslaggever was ik daar enorm blij mee want daar stond natuurlijk alles zeer uitgebreid en deskundig op beschreven: doelpunten, assists, aanvalsplan, tactiek, looplijnen etc. Toen ik het A4-tje zondagochtend nogmaals bekeek, stonden er toch hele andere dingen op dan ik verwacht had. Opvallende notities waren: Daan had 2 ballen gehaald, het wisselschema was net zo veranderlijk als het weer en na 35 minuten een vrouw in het veld. Op basis hiervan ben ik maar begonnen aan een verslag, want afgelopen zaterdag 3 februari speelden we een thuiswedstrijd op Sportpark D’n Hooghe Hilt. Tegenstander deze middag was ST Borssele/Lewedorpse Boys 2, die na het ontwijken van enkele protesten bij het tolplein de weg naar Zoutelande had gevonden.

Doeltreffend aanvaslduo

Het samenstellen van de selectie begon zeer lastig, want met enkele afwezigen hadden we iedereen nodig om te kunnen spelen.
Vader en zoon Dekker stonden op de ski’s of waarschijnlijk meer in de Apres ski bar.
Sven en Luuk W zaten opeens in de selectie van Ajax om Henderson te begeleiden bij zijn debuut? Bij navraag is gebleken dat Sven en Luuk 90 minuten op de tribune hebben gezeten. Volgende keer gewoon weer in het 4e!.
Frenk keerde terug in de selectie, was hij wel zijn eierkoek vergeten.
Leider Thijs was deze wedstrijd ook weer van de partij, heelhuids aangekomen in zijn Flint Stone auto.
Een afgelasting van het 3e gaf het aantal spelers een impuls wat we nodig hadden, alleen keepers zijn tegenwoordig moeilijk te vinden. Ronan dacht nog even terug aan die keer bij Domburg uit en besloot de keepershandschoenen aan te trekken. Verderop in het verslag leest u hoe dit afliep.

Andere spelers van het 3e die zich bij ons aansloten: Wollum, Eddy, Jeffrey (of het was Dylan of Kevin?), Dario en Sjoerd ijsbeer. Ons plan om een selectie van 11 man te maken (dan stond iedereen in de basis) was mislukt, zodoende moesten onze leiders weer flink puzzelen om iedereen een uur te laten spelen. Als ik het A4-tje goed gelezen heb. was de begin opstelling als volgt: Keeper: Ronan,
verdediging: Daan, Peter, Michel, Willem Jan,
Middenveld: Jasper, Bikkel, Sjoerd, Dario en
het meest doeltreffende aanvalsduo van de Meeuwen voorin: Boer en Ewout.
Wissels: Jeffrey, Frenk, Thomas, Gijs en Eddy.

Het weer was als vanouds van grote invloed op de wedstrijd. Een stevige wind blies over het veld en met een laagstaand zonnetje was het soms meer een spelletje van ‘zoek de bal’. De beginfase was lastig want we speelden met wind tegen (wel een bekend Meeuwen 4 recept), ballen bleven hangen en de draaicirkels van enkele Boasjes zijn niet meer zo soepel als vroeger. Na een kwartier kwamen we eindelijk uit de startblokken. Boer had vanaf rand 16 een geweldig schot in huis, waarvan iedereen dit schot al telde als doelpunt. De wind was helaas spelbreker, want deze kwam onder de bal en die belande zo op de lat. Vlak na deze kans nog een keer Boer met een schot van binnen de 16, helaas recht op de keeper. We bleven druk zetten en dat leidde tot een 2-0 voorsprong. Via 2 goede aanvallen vanaf de zijkanten speelde we de verdediging van Borssele zoek. Tweemaal was Boer het eindstation, die beide keren beheerst afrondde 2-0. Borssele deed wel degelijk mee en was via diverse counters enkele keren gevaarlijk. Ronan besloot Borssele maar eens een handje te helpen.
Bij een terugspeelbal dacht Ronan de spits van Borssele even uit te kappen, maar de spits pakte de bal af en scoorde zo de 2-1. Het leek FC Knudde wel (Tikkie terug Jaap). Gelukkig stelde we vrij snel weer orde op zaken. Ewout scoorde (genoteerd op het A4-tje) met een haaks shot in de kruising de 3-1 en voor rust weer een goed uitgespeelde aanval die door Thomas werd afgerond 4-1. Dat was ook de ruststand.

Niet te druuzig

In de rust duidelijke aanwijzingen: vrije man zoeken, niet te druuzig wezen en vooral simpel voetballen. Wat er in de 2e helft allemaal gebeurde weet ik ook niet meer, maar op voetbal leek het niet echt. Er had wel een keeperswissel plaatsgevonden want Willem Jan had de handschoenen overgenomen van Ronan. Aan het begin van de 2e helft toch druk naar voren. Een vlammend schot van Thomas recht op de keeper was het 1e wapenfeit. Daar bleef het heel lang bij, want het spel lag door blessures en vele wissel momenten heel vaak stil. Borssele was in de tussentijd wel terug gekomen tot 4-2. Een voorzet vanaf rechts werd keurig weg gebokst door Willem Jan. Helaas stond Frenk in de baan van de bal en via zijn lichaam vloog deze de goal in 4-2. Een zeer ongelukkige tegengoal waarbij we het maar houden op een Noppertje. Het bleef billenknijpen, maar 3 minuten voor tijd gooiden we de wedstrijd in het slot. Dat het moeilijk was om een goal te maken bewees de 5-2 wel. Bij een corner vanaf rechts moest er 3 man aan te pas komen om de bal in de goal te werken. Frenk, Boer en Eddy gingen met zijn drieën de lucht in bij de 2e paal. Waar Frenk en Boer half over mekaar heen vielen was het Eddy die de bal binnen kopte 5-2. Scheidsrechter Leo vond het toen mooi geweest en floot voor het einde. Einstand 5-2 en de 3 punten bleven in Zoutelande.

Felicitaies aan voorzitter en topscoorder

Een slechte 2e helft, maar wel 3 punten en dat werd gevierd met 2 kratten bier. 1 krat van de verslaggever en 1 krat van de jarige voorzitter, nogmaals gefeliciteerd Adrie.
Bij Borssele deed er overigens een dame mee! Enkele Boasjes willen bij de eerst volgende ontmoeting graag een keer met haar op de foto. Eenmaal in de kantine beland, was het tijd voor de uitreiking van de Jo Melis topscoordersbokaal van het seizoen 2022 -2023. In dat succesvolle seizoen (2e plaats) hadden Boer en Ewout aan de lopende band gescoord. Ewout werd 3e en kreeg een mooi bierpakket in ontvangst genomen door Peter. De bokaal was voor Jorim die met 17 doelpunten boven iedereen uit steeg. Eenmaal de bokaal in bezit werd deze gevuld met bier en ging die de Meeuwen 4 selectie rond.

De komende 2 weken hebben we rust, 24 februari keren we weer terug (Uitwedstrijd tegen Patrijzen/Nieuwdorp 3) en dan volgt er een monster programma. Tot en met 20 april spelen we wekelijks een wedstrijd. Onze trouwe fans kunnen hiervoor een halve seizoenkaart aanschaffen (wie wil dat nou niet) bij onze leider Thijs!

 

Doelpunten

  1. Jorim
  2. Ewout
  3. Thomas
  4. Eddy