De Meeuwen 4 2 - 2 (0 - 1) RCS 4
Datum: Zaterdag, 02 maart 2024
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – RCS 4 Zoutelande, 4 maart 2024

Allemaal enigszins hersteld van de wedstrijd tegen Patrijzen, stond er afgelopen zaterdag 2 maart weer een wedstrijd op het programma voor de Boasjes.

Op Sportpark D’n Hooghe Hilt was RCS 4 de tegenstander. Uit eerdere wedstrijdverslagen is gebleken dat wedstrijden tegen RCS altijd boeiend zijn, maar dat het resultaat vaak niet onze kant op valt. Over een angstgegner spreken we niet, maar we waren wel uit op revanche. Eerder dit seizoen in de uitwedstrijd wonnen we in ieder geval het WK treinen spotten. De wedstrijd zelf ging helaas verloren, maar dat lag toen meer aan de scheids van RCS. Andere opvallende zaken in die wedstrijd waren dat Wiebe vlagger was en Thijs zowaar een doelpunt maakte. Beide spelers zouden deze wedstrijd weer een hoofdrol opeisen, dat leest u verderop in het verslag.

Voldoende selectiespelers

Positief nieuws over het spelersaantal in onze selectie, want we hadden de beschikking over 15 selectie spelers. Dat was ten opzichte van de 11 man tegen Patrijzen een hele vooruitgang. We misten wel de beer van Meeuwen 4 : Frenk, die was uitgeleend aan het 3e en spits Ewout: die afwezig was in verband met zijn werk.
Ons leidersduo keerde gelukkig weer terug in de selectie, zo konden we bouwen op een strakke organisatie. Verrassingen hadden we zeker want Wiebe had zich opgegeven. Bij deze dopen wij hem al om tot Rico Bosgra. Andere aanwinsten in de selectie: Sam en Joris, Julian van de JO 17, Martin Van Voren (speelt achterin) en Thomas die weer terugkeerde. Vlagger van dienst deze wedstrijd: Bastian de Visser. Thijs had een opstelling op papier gezet en die was als volgt:

Keeper: Stijn
Verdediging: Rik, Peter, Michel, Martin VV
Middenveld: Sam, Bikkel, Joris, Luuk.
Aanval: Boer en Thomas
Wissels: Gijs, Thijs, Wiebe en Julian.

Vlagger: Bastian

Lastig veld

Door de regenval was het 2e veld lastig bespeelbaar: eerst de bal aannemen en het liefst voor de stuit was een belangrijk advies. We begonnen goed aan de wedstrijd en binnen 5 minuten was daar de 1e mogelijkheid. In de 16 van RCS had Bikkel dacht ik de bal, maar in plaats van zelf te schieten, besloot hij af te leggen, RCS onderschepte zijn bal. In de 25 minuten daaropvolgend voldoende kansen voor de Boasjes. Met name Sam had 3 goede mogelijkheden, maar zijn vizier stond niet op scherp. Wiebe was daarnaast met een schot van rand 16 gevaarlijk, alleen recht in de handen van de keeper. Na 30 minuten kregen we een terugval en RCS profiteerde hiervan. Een lange bal werd gemist door Gijs en Martin en de spits van RCS had een vrije doortocht richting Stijn 0-1. Een domper want de achterstand was niet nodig. In het restant van de 1e helft gebeurde er niks meer, ruststand 0-1.

A la Berghuis

De analyse in de rust: we waren veel beter, maar het ontbrak weer is aan zuiverheid, overzicht en de laatste pass. De 2e helft stond weer bol van het spektakel, want er gebeurde genoeg.
We kwamen direct goed uit de startblokken. Peter gaf een keurige lange vanuit achter op Julian. Julian stoomde op richting de goal van RCS, zijn schot die iedereen al telde ging helaas voorlangs de goal. Het opbouwen vanuit achter werd wel iets minder, waardoor we overgingen tot het concept van de lange bal. Stijn was hiermee aardig in vorm want diverse uittrappen belande vaak achter de verdediging van RCS. In de 55e minuut gebeurde er wel iets bijzonders. Een uittrap van Stijn belande zeer diep op de helft van RCS. Thijs anticipeerde hier goed op en was alle verdedigers te slim af. A la Berghuis lobde hij de bal over de keeper in de goal 1-1. Een wereldgoal en Stijn, die een assist gaf (dat moest benoemd worden in het verslag).
In het veld heb ik toch wel even gedacht wat gebeurd er nu weer. Rond de 70e minuut een overtreding buiten onze 16 en een vrije trap voor RCS. De vrije trap werd goed gepakt door Stijn, maar helaas belande de bal voor een speler van RCS die hem binnenschoot 1-2, verdorie nog aan toe.

Het restant van de wedstrijd nam al een voorschot op het Glory kickboks evenement van aankomend weekend. Beide ploegen wilden de 3 punten, wat de wedstrijd sfeer aan RCS zijde iets grimmiger maakte. Vlak voor tijd viel wel de terechte gelijkmaker. Uit een scrimmage voor de goal pakte de keeper van RCS de bal, echter lag hij al met schouder en bal over de doellijn. Vijf spelers van ons inclusief 10 toeschouwers zagen overduidelijk dat de bal over de lijn was. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed tot grote woede van RCS, met de keeper voorop. Dat doelpunt was terecht en dat werd door de toeschouwers er nog even lekker ingewreven, heerlijk. Direct na de aftrap ontspoorde de wedstrijd helemaal. Wiebe nam de bal aan, maar werd belaagd door diverse spelers van RCS. Rico (Wiebe) Bosgra stond wel zijn mannetje, maar hier en daar vlogen toch armen links en rechts de ronde in. Zelf twee toeschouwers van RCS kwamen even het veld op. Het sloeg helemaal nergens op en eenmaal toen de rust was terug gekeerd floot de scheidsrechter terecht voor het einde.
Eindstand 2-2.

Conclusie na de wedstrijd: één punt was meer dan terecht en het was een sportieve wedstrijd.
Blijkbaar was er ook een fotograaf, wel jammer dat die de laatste 5 minuten gemist heeft.

Volgende week gaan we op bezoek bij koploper ’s-Heer Arendskerke 4, wederom een lastige wedstrijd.

Klik op de foto om het album te bekijken.

Doelpunten

1. Thijs