V.V. DE MEEUWEN
De Meeuwen 4 2 - 3 ( - ) MZVC 4
Datum: Zaterdag, 18 mei 2024
Aanvang: 14:30
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – MZVC 4 Zoutelande, 23 mei 2024

Het was een legendarisch seizoen voor Meeuwen 4… ons voetbal is namelijk vrij simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
We hebben mooie avonturen beleefd;

  • een wedstrijd spelen zonder tegenstander,
  • met dezelfde 11 man een wedstrijd eindigen,
  • een selectie samen stellen wat moelijker was dan het oplossen van een sudoku puzzel,
  • communiceren is niet het sterkste punt van iedereen
  • en zo kunnen we nog even doorgaan.

De 1e seizoenshelft verliep buitengewoon goed en we pakten veel overwinningen. Gelukkig hadden we hierdoor genoeg punten gehaald om ons al vrij snel veilig te spelen. De 2e seizoenshelft verliep moeizaam, waardoor de overwinningen veelal uitbleven. Een laatste kans voor 3 punten was afgelopen zaterdag 18 mei, op Sportpark D’n Hooghe Hilt was MZVC 4 de tegenstander.

Dank aan de leiders

Het samenstellen van de selectie koste weer wat moeite, het 3e had namelijk een aantal Boasjes nodig. Allereerst een groot compliment richting de Leiders van het 4e (Gijs en Thijs) en het 3e (Lennard, Danny en Eddy) voor hun wekelijkse inzet bij het samenstellen van de elftallen, klasse!!!
Frenk, Ewout en Wilco werden uitgeleend aan het 3e. Verder hadden we de vaste namen in de selectie en twee gastspelers Tjeerd en Thomas. Voor die twee spelers ligt er een contact klaar, volledig in het groen, extra clausule hierin opgenomen: iedere maand 1 minuut gratis winkelen in de supermarkt, verzorgt door Luuk, Thijs en Sven. Peter was er ook weer bij voor minimaal één helft. Het zijn er uiteindelijk twee geworden: 2e helft gevoetbald 3e helft in de kantine. Gijs had deze week één agendapunt opstaan en dat was een opstelling maken, die was als volgt:

Keeper: Luuk W.
Verdediging: Rik, Martin vv, Michel, Gijs.
Middenveld: Sven, Bikkel, Corne ©, Thomas.
Aanval: Jorim en Thijs.
Wissels: Jasper, Peter, Tjeerd.

Een kans binnen 5 minuten

Vanaf de eerste minuut probeerden we MZVC onder druk te zetten en dat resulteerde binnen vijf minuten in de eerste kans. Jorim had vanaf rand 16 een schot in huis waar de keeper van MZVC in tweede instantie de bal in zijn handen had. Het spelbeeld was daarna in ons voordeel, alleen het maken van een doelpunt is ons grootste probleem.
MZVC moest het hebben van een aantal counters en één van die counters resulteerde in een voorsprong. Bij een aanval van MZVC werden we uitgespeeld en een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal achter Luuk geschoten 0-1.
Sven net terug van een blessure, moest daarna weer een tik op zijn enkel incasseren. Het hele team schreeuwde om de waterzak, maar de wissel van dienst was deze op het strand gaan vullen. Zo heeft het spel minstens vijf minuten stil gelegen. We bleven het betere van het spel houden en kregen vervolgens een aantal goede kansen. Martin zette vanuit achter een aanval op naar voren. Via een flitsende combinatie met Jorim viel de laatste bal echter net niet goed. Vlak daarna de grootste kans via een voorzet vanaf rechts. Deze werd door Jorim op de paal gekopt. Er volgde nog één grote kans, Jorim had zich ontdaan van drie tegenstanders, zijn schot was echter recht op de keeper. Ruststand 0-1.

Tweede helft met een opdracht

In de rust de conclusie: we waren weer veel beter en als we het overzicht hielden dan waren drie punten zeker mogelijk. De inbreng van Peter moest hier een bijdrage aan leveren, zijn opdracht de bal naar iemand met een groen shirt spelen.
We kwamen heel goed uit de kleedkamer, want direct na de aftrap viel de gelijkmaker. Via een aantal schijven werd Jorim diep gestuurd, volgens Sven wel 2 meter buitenspel. De actie van Jorim strandde helaas, maar de afvallende bal kwam bij Peter terecht die rustig en beheerst de 1-1 binnenschoot.
We hadden wederom het betere van het spel en MZVC begon het steeds moeilijker te krijgen. Via voorzetten en schoten vanaf de 16 deden we er alles aan om een doelpunt te forceren. Helaas viel de 2-1 niet. Aan de andere kant een zeldzame uitbraak van MZVC, waar de bal op vreemde wijze over Luuk in de goal belande 1-2. Het geloof zakte een klein beetje weg, zeker toen MZVC via een uitbraak de 1-3 maakte. Spannend werd het nog wel de laatste 10 minuten want we kregen een penalty. Peter eiste deze op (tot onvrede van Corné?) en schoot hem beheerst binnen 2-3. Met nog een kleine 10 minuten deden we er alles aan om de 3-3 te maken. Bij de laatste corner stonden we met zijn allen in de 16, maar de keeper van MZVC plukte de bal uit de lucht. Het eindsignaal klonk en de eindstand was 2-3 in het voordeel van MZVC.

Conclusie

We hebben er alles aan gedaan, maar het zat net als in andere wedstrijden niet mee. De inzet van iedereen moet wel geprezen worden, want er is wel gestreden. Na de wedstrijd waren er pizza’s in de kleedkamer, die werden verzorgd door onze leiders! Klasse!.
Op welke plaats we precies eindigen in de competitie weten we volgende week. In de 3e helft iedereen in de kantine bij Woodworks en daar werden de contractonderhandelingen met spelers geopend.

Contracten voor volgend seizoen

Gijs: verlengt want zonder deze man zijn we stuurloos, wellicht wel met een extra regel clausule voor al het geregel rondom het 4e.
Thijs: onderhandelingen zitten muurvast, dit wegens verbouwing van zijn huis.
Peter: na een aantal rondjes bier (speciaal voor Corné), gaf hij aan een contract voor onbepaalde tijd te hebben.
Corné: zolang we maar op Walcheren spelen, dan kan hij altijd voetballen en naar de Gamma.
Martin Dekker: als speler en vlagger, want er moet iemand wel eens vlaggen voor buitenspel (bron Veere uit).
Rik Dekker: Verlengt, met de optie om gratis een extra trampoline aan te schaffen.
Luuk W: er zijn geruchten over een transfer naar Arsenal? 1,5 maand geleden is hij daar gesignaleerd. Bij het checken van zijn cv is dit heel snel afgeketst.
Frenk: verlengt. De beer van het 4e, onmisbaar in de verdediging, op voorwaarde dat hij af en toe minder klaagt.
Ronnie: verlengt. Er was een flirt met het 2e en zelfs een invalbeurt. Gelukkig hebben we hem weer aan ons kunnen binden, ons tactisch meesterbrein.
Jorim: Verlengt op advies van Wiebe, want die is hem nog steeds dankbaar dat hij toen kwam vlaggen bij Kloetinge uit. Jorim zou graag voor slecht-weer-vlagger een regenpak willen.
Ewout: verlengt en hij zou heel graag nog zo’n Meeuwen Muts willen, lekker warm in de zomer!
Michel: verlengt, speelt hij mogelijk onder een andere naam? Hij heeft drie extra clausules afgesloten voor: een fatsoenlijk regenpak, fiets kilometervergoeding en een vergoeding voor de verslagen. Zou dit nu wel of niet zijn laatste verslag zijn?
Sven: verlengt, met extra optie voor één gratis fles sinas na iedere wedstrijd.
Thomas Veerhoek: topscoorder van het 4e voor dit seizoen, het zal lastig worden om hem te behouden?
Martin Van Voren: verlengt, zolang hij maar vanachter blijft spelen, benieuwd wanneer wij eigenlijk zo’n beroemde taart krijgen? (Bron insta Meeuwen 2).
Stijn: verlengt, mits hij niet meer probeert een tegenstander in eigen 16 uit te spelen (Kloetinge thuis).

Of er bij het 3e ook contractverlengingen zijn? Ik ga er wel vanuit…..
Rest ons nog om enorm veel dank uit te spreken aan de spelers van de Meeuwen JO17. Zij hebben het 4e en ook het 3e meerdere malen uit de brand geholpen, hiervoor enorm veel dank.
Daarnaast bedanken we spelers van het Meeuwen 2 en 3 en trainer Martin, die regelmatig bij ons mee hebben gedaan!!

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van onze avonturen en het was mij een waar genoegen om de verslagen te schrijven. Dank hiervoor aan mijn teamgenoten, want zonder hen komen deze verslagen niet tot stand!! We sluiten seizoen 2023-’24 af met dé beroemde Meeuwen spreuk:

Eens zal Meeuwen 4 groeien en bloeien als de stokvissen in Noorwegen!

Tot volgend seizoen!


 

Doelpunten

  1. Peter Maas
  2. Peter Maas