De Meeuwen 4 2 - 5 (0 - 4) Kloetinge 8
Waar: Sportpark D"n Hooghe Hilt

De Meeuwen 4 – Kloetinge 8 Zoutelande, 5 april 2024

5 wedstrijden in 2 weken

Op woensdag 3 april op een stormachtig Sportpark D’n Hooghe Hilt stond de inhaalwedstrijd tegen Kloetinge 8 op het programma. Net als in de uitwedstrijd was het weer ook deze keer van grote invloed op de wedstrijd. In de uitwedstrijd was het namelijk door de vele regenval een groot waterballet geworden. In Zoutelande stond er een stormachtige wind pal op het veld, waardoor naar voren lopen al moeilijk genoeg was. Overigens wel prima weer voor De Meeuwen muts die we afgelopen zaterdag gekregen hadden, moesten we wel oppassen dat deze niet weg waaiden.

De samenstelling

Het samenstellen van de selectie verliep vrij soepel. We missen nog steeds Peter, Frenk en M4 legende Martin Dekker in verband met blessures. Bikkel heeft zich daarbij gevoegd naar zijn uitvalbeurt van afgelopen zaterdag. Wel konden we eindelijk weer beschikken over onze captain Corné, die na een lange blessure terugkeerde in de selectie. Vanuit het 3e sloten Eddy, Danny en Lennart aan en keeper deze wedstrijd was Stijn. Met 16 spelers waaide we in de volgende opstelling het veld in:

Keeper: Stijn.
Verdediging: Rik, Danny, Michel, Gijs.
Middenveld: Sven, Corné ©, Eddy, Luuk W.
Aanval: Ewout en Luuk D.
Wissels: Remy, Lennart, Thijs, Rens en Jorim.

Vlagger: Frenk, die keurig 1 minuut voor tijd aanwezig was.

Wind tegen

Een veel gebruikt Meeuwen 4 concept is: de 1e helft met wind tegen spelen en de 2e helft met wind mee. Dat gebeurde ook, maar dit werkte deze keer niet in ons voordeel. Bij de aftrap was iedereen nog zoekende naar zijn man, maar Kloetinge verscheen opeens in onze 16 en scoorde al de 0-1. Binnen 1 minuut keken we tegen een achterstand aan en moest de achtervolging ingezet worden. Daarna probeerden we te voetballen en dat lukte zeer aardig. Kloetinge was echter behoorlijk gedreven en zette flink druk op de bal. Na 15 minuten een corner van Kloetinge die bij de 2e paal het doel inwaaide 0-2. Rik stond wel bij de 2e paal, maar hij kon de goal niet voorkomen. Vervolgens kregen we een aantal goede kansen. Ewout omspeelde de keeper van Kloetinge, bij het terug leggen werd de bal onderschept. Boer was daarna gevaarlijk met een kopbal uit een corner die net over ging. Eddy was ook dichtbij een goal, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper. Kloetinge bleef daarna druk zetten. Uit een afgeslagen corner schoot een speler a la van Basten de bal over Stijn in de goal 0-3. Met voorzetten vanaf de zijkanten probeerden we de aansluitingstreffer te maken, helaas zat die er niet in. Vlak voor rust wilde Stijn een speler uitspelen, dit ging helaas niet heel soepel en zo werd het 0-4. Dat was de ruststand.

Wind mee

Vertrouwen was er zeker richting de 2e helft, want dan hadden we wind mee. Belangrijk was wel om de bal in de ploeg te houden en simpel te blijven voetballen. Die goede voornemens moesten we al vroeg parkeren. Door slecht verdedigen (ook van mij) kregen we de bal niet weg en scoorde Kloetinge de 0-5. In het vervolg van de 2e helft veel druk naar voren. Met schoten/voorzetten en vrije trappen probeerden we een doelpunt te forceren, maar helaas viel die goal niet. Rond de 60e minuut toch een treffer. Uit een corner van Lennart scoorde Eddy de 1-5. 5 minuten later een verre uittrap van Stijn waar Luuk Dekker goed op anticipeerde en de 2-5 scoorde. Notitie: assist van Stijn. Kloetinge was daarna vrij veel met zichzelf en de scheidsrechter bezig wat nergens voor nodig was. We probeerden nog meer goals te maken, maar dat lukte helaas niet meer. Het wisselbeleid liep ook in de 2e helft niet geheel volgens plan, maar dat geheel terzijde. Eindstand van de wedstrijd 2-5.

Uitgewaaid

Het was een lekker wedstrijdje om uit te waaien, maar het resultaat was niet in ons voordeel. Corné was gelukkig blij dat hij weer terug was en trakteerde op een krat bier. Rik mag van Corné nog een trampoline uit zoeken, om deze bij de doelpaal neer te zetten. A.s. zaterdag rijden we daar eerst even om. Na de wedstrijd nog even discussie over het wisselbeleid. Blijkbaar was dat deze keer net zo moeilijk als komkommers recht leggen in de supermarkt. We gaan weer snel door naar de volgende wedstrijd want die is a.s. zaterdag 6 april om 14:30 uit tegen GPC.

Doelpunten

1. Eddy